Προς νέα ΄Ιμια; Αυτά τα δύο νησάκια θέλουν να «γκριζάρουν» οι Τούρκοι…

Με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να συνεχίζει την παραληρηματική ρητορική της Τουρκίας για την κυριαρχία των ελληνικών νησιών του Αιγαίου, η Άγκυρα προχώρησε ξανά σε παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας και φέρεται να θέλουν να «γκριζάρουν» δύο νησιά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star οι Τούρκοι πραγματοποιούν καθημερινά υπερπτήσεις στα ανοιχτά της Νισύρου, με μη επανδρωμένα σκάφη (drones) έχοντας βάλει ως στόχο δύο νησάκια.

Πρόκειται για το Γυαλί και την Κανδελιούσσα. Το Γυαλί βρίσκεται βόρεια της Νισύρου, απέναντι από τα παράλια της Τουρκίας και πρόκειται για έναν νησί – λατομείο, στο οποίο εξορύσσεται ελαφρόπετρα και περλίτης.

Η Κανδηλιούσσα από την άλλη βρίσκεται πιο δυτικά και απέχει πολύ από τα τουρκικά παράλια. Στο νησί υπάρχει φάρος που λειτουργεί από το 1890 με τους κατοίκους της Νισύρου να λένε ότι οι παππούδες και οι πατεράδες τους δούλευαν ως φαροφύλακες και ζούσαν εκεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ωστόσο δηλώνουν πως δεν ανησυχούν από τις τουρκικές προκλήσεις.

Οι τουρκικές προκλήσεις, πάντως, συνεχίζονται καθημερινά και γι΄ αυτό με εντολή του Νίκου Δένδια έχουν σταλεί χάρτες σε όλες τις ελληνικές πρεσβείες με τις βλέψεις της Τουρκίας για τα νησιά του Αιγαίου.

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση