ΕΠΙΒΙΩΣΗ: Χτίζουμε σπίτι με υλικά της φύσης (Ρευστή γη )

Σχόλιο ιστολογίου:

Δε γνωρίζουμε τι καταστάσεις θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε όσο τα σχέδια της ΝΤΠ προχωρούν, οι κλιματικοί φόροι είναι προ των πυλών αλλά και η οργή του Θεού αναμένεται αργά ή γρήγορα να ξεσπάσει με φυσικές καταστροφές, σεισμούς κλπ.

Οι προφητείες κάνουν λόγο για πόλεις που θα ισοπεδωθούν από τους σεισμούς:

Γέρων Βασιλείος Καυσοκαλυβίτης: “Θά δεῖτε τίς πολυκατοικίες στήν Ἀθήνα νά συγκρούονται σάν τά κριάρια καί στίς τρεῖς ἡ μία νά μένει ὄρθια…”

Θεωρήσαμε λοιπόν χρήσιμο, να σας ενημερώσουμε για τις υπάρχουσες τεχνικές φυσικής δόμησης, δηλ. κατασκευής σπιτιών με υλικά, που μπορούμε, να βρούμε στη φύση. Τα σπίτια αυτά εκτός των άλλων είναι και οικολογικά.

===========================

Η ρευστή γή είναι όμοια με το κοινό μπετόν γιατί τα υλικά αναμιγνύονται με τον ίδιο τρόπο χρησιμοποιώντας τσιμέντο σαν συνεκτικό υλικό. Η μόνη διαφορά είναι ότι αντί για την άμμο και τα χαλίκια που χρησιμοποιούνται για το μπετόν εδώ χρησιμοποιείται κοινό χώμα (αν και το χώμα αυτό πρέπει να έχει κάποιες συγκεκριμένες ιδιότητες). Επίσης χρησιμοποιείται λιγότερο τσιμέντο.

Δεν απαιτείται ιδιαίτερη συντήρηση σε αυτούς τους τοίχους μια και έχουν αυξημένη αντίσταση στον ήλιο και την βροχή.
Το ιδανικό χώμα πρέπει να έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε πηλό. Πρέπει να γίνονται τα κατάλληλα τεστ για να διασφαλιστεί ότι το μίγμα δεν συρρικνώνεται ή συρρικνώνεται ελάχιστα και έχει συμπιεστική δύναμη 800-1200 psi. Το χώμα που υπάρχει διαθέσιμο στον χώρο κτισίματος μπορεί να αναμιχθεί με άλλο για να βελτιωθεί η συμπεριφορά του ώστε να χρησιμοποιηθεί.
Η χρήση ασβέστη, ιπτάμενης τέφρας και οξειδίου του μαγνησίου μπορεί να ελαττώσει το χρησιμοποιούμενο τσιμέντο έως και 50%.

 

Αφήστε μια απάντηση