Τουρκικά ΜΜΕ: “Η Ελλάδα θα καταρρεύσει αν γίνει ναυτικός αποκλεισμός νησιών – Τρία Ν.Μ. χωρικά ύδατα η νέα απαίτηση των Τούρκων

Ο απόστρατος Αντιναύαρχος Cihat Yaycı, Πρόεδρος του Τουρκικού Κέντρου Ναυτιλίας και Παγκόσμιας Στρατηγικής Mavi Vatan DEGS, στην αξιολόγηση του για τα ελληνοτουρκικά, μίλησε για ναυτικό αποκλεισμό νησιών ενώ ζήτησε η Ελλάδα να επιστρέψει σε χωρικά ύδατα τριών ναυτικών μιλίων.

Είπε σχετικά:

“Ναυτικός αποκλεισμός”

«Η Τουρκία είναι μια χώρα που μπορεί να φέρει την Ελλάδα “στα γόνατα” χωρίς αγώνα.

Ακόμα κι αν η Τουρκία μπλοκάρει (σσ ναυτικός αποκλεισμός) τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται κοντά της χωρίς να χρησιμοποιήσει όπλα, οι άνθρωποι εκεί θα επαναστατήσουν ενάντια στην ελληνική κυβέρνηση μέσα σε μια εβδομάδα!

«Ενώ η Ελλάδα δεν μπορεί να βρει 300 στρατιώτες, όταν βγαίνουμε να στρατολογήσουμε 50 χιλιάδες άτομα, πόσο μάλλον 300, 3 εκατομμύρια άτομα κάνουν αίτηση για να γίνουν στρατιώτες. Υπάρχουν πολλοί άντρες στην Τουρκία, η Ελλάδα δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα ​​μαζί μας!».

Η Ελλάδα δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσει το 1922. Η Ελλάδα, της οποίας ο στρατός καταστράφηκε, φώναζε για «γενοκτονία». Ο ελληνικός πόλεμος της ανεξαρτησίας είναι κατασκεύασμα. Η Ρωσία, η Αγγλία και η Γαλλία ίδρυσαν την Ελλάδα και έκαναν βασιλιά τον Γερμανό OTTO. Η Ελλάδα δεν είναι τίποτα από μόνη της.

“3 ναυτικά μίλια”

Στη συνέχεια ο Cihat Yaycı μίλησε για τα “νησιά του Αιγαίου”.

Αξιολογώντας γιατί η Ελλάδα όπλισε αυτά τα νησιά και τι θα πρέπει να κάνει νόμιμα η Τουρκία την επόμενη περίοδο, ο Yaycı είπε, “Η Τουρκία πρέπει να απαιτήσει την επιστροφή στο καθεστώς της Λωζάνης και να απαιτήσει από την Ελλάδα να μειώσει τα χωρικά της ύδατα σε 3 μίλια”.

«Αυτά τα νησιά δεν ήταν ποτέ ελληνικά, αυτά τα νησιά ανήκουν στην Ιταλία. Είναι τόσο απλό» .

“Πρόκειται για μια κατάσταση στην οποία είμαστε εξαιρετικά ισχυροί νομικά, θα πρέπει να την ανοίξουμε προς συζήτηση”.

Το μη στρατιωτικό καθεστώς περιλαμβάνει επίσης τον αφοπλισμό. Υπάρχουν 6 σημαντικές κρατικές αποφάσεις που ελήφθησαν στη Διάσκεψη των Πρεσβευτών το 1914. Εδώ ορίζεται το μη στρατιωτικό καθεστώς, όπως αναφέρεται στη Συνθήκη της Λωζάνης.

Το καθεστώς στη Θάλασσα των Νησιών καθορίστηκε από τη Συνθήκη της Λωζάνης, είναι η μόνη συμφωνία που υπογράφηκε και από τις δύο πλευρές και τα 3 μίλια λαμβάνονται ως βάση εκεί. Η Τουρκία πρέπει να απαιτήσει την επιστροφή στο καθεστώς της Λωζάνης και η Ελλάδα να μειώσει τα χωρικά της ύδατα στα 3 μίλια.

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση