Τι τόλμησαν να κάνουν οι Λιθουανοί στο Καλίνινγκραντ; «ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ κατά της Ρωσίας» – Θα ανοίξει νέο ΜΕΤΩΠΟ;;;
Όλο και περισσότεροι Ρώσοι ζητούν το αυτονόητο από τον Πούτιν και ο χρόνος στερεύει!

«Το κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, η Λιθουανία, εμπλέκεται πλέον ουσιαστικά σε «άμεση επίθεση» κατά της Ρωσίας», υποστήριξε ο γερουσιαστής Αντρέι Κλίμοφ στην ανάρτησή του στο Telegram τη Δευτέρα.

Ο ίδιος επικαλέστηκε την απόφαση του Βίλνιους να σταματήσει τη διαμετακόμιση εμπορευμάτων που υπόκεινται σε κυρώσεις στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Τα παρακάτω δήλωσε με τη σειρά του το στέλεχος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, Αντρέι Κλίσας.

«Μια προσπάθεια να τεθεί ένας πραγματικός αποκλεισμός αυτής της περιοχής της Ρωσικής Ομοσπονδίας μπορεί να αποτελέσει τη βάση για πολύ σκληρές και απολύτως νόμιμες ενέργειες εκ μέρους της Ρωσίας», τόνισε ο Κλίσας.

Νωρίτερα σήμερα, η ρωσική κυβέρνηση ζήτησε από τη Λιθουανία να άρει την «προκλητική» απαγόρευση διέλευσης, διαφορετικά η Μόσχα «θα υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα».

Στην ρωσική πρωτεύουσα είναι σίγουροι πως δυτικά κέντρα λήψης αποφάσεων κρύβονται πίσω από αυτή την αυτοκτονική πράξη της Λιθουανίας.

Τα αντικείμενα που αποκλείονται από τη διαμετακόμιση περιλαμβάνουν άνθρακα, μέταλλα, δομικά υλικά και προηγμένη τεχνολογία.

Ο κυβερνήτης της περιοχής είπε ότι η απαγόρευση σημαίνει ότι έως και το 50% όλων των αγαθών που προορίζονται για την περιοχή του Καλίνινγκραντ θα επηρεαστούν.

Οι λιθουανικές αρχές απαγόρευσαν την μεταφορά ρωσικών προϊόντων και αγαθών που εντάσσονται στο καθεστώς κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης διά μέσου του λιθουανικού εδάφους, από όπου περνά η μόνη σιδηροδρομική γραμμή που ενώνει την ηπειρωτική Ρωσία με το Καλίνινγκραντ.

(scr)

el.gr

Αφήστε μια απάντηση