ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ : Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (21/6/2022)

– “Σεισμός”: Μανιφέστο εξόδου από ΝΑΤΟ εξέδωσαν οι Κεμαλιστές: “Εμείς πρώτοι να κόψουμε τον “ομφάλιο λώρο”.. Σύμπραξη Κεμαλιστών-Ισλαμιστών: “Οι ΗΠΑ δεν θα κόψουν τον ομφάλιο λώρο του ΝΑΤΟ, η Τουρκία πρέπει να το κάνει”..

– Προπομπός πολεμικών επιχειρήσεων: Οι Τούρκοι βγάζουν το πλοίο συλλογής πληροφοριών TCG Ufuk (A-591) ή το μάτι και το αυτί της Τουρκίας και της ΜΙΤ στη θάλασσα.. Στην τελική ευθεία… (Φωτό)

– Yeni Safak: “Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδας πηγαίνει στα νησιά υπό κατοχή”… Ο Ερντογάν αποδέσμευσε τους κανόνες εμπλοκής..

– Ρωσία: Παρέδωσε τελεσίγραφο στη Λιθουανία: Απειλεί με στρατιωτική δράση.. “Ο αποκλεισμός του Καλίνινγκραντ συνιστά άμεση επίθεση”.. “Είναι παραβίαση κυριαρχίας Ρωσίας.. πρόκειται για καθαρή πολιορκία.. Φωτιά στην Βαλτική έβαλε η Λιθουανία…

– Σπεύδει στο Καλίνινγκραντ ο Νικολάι Πατρούσεφ, ο ισχυρός γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας,.. Έρχονται εξελίξεις… Σε ισχύ casus belli..

– Θα ακυρωθούν συνοριακές συνθήκες Ρωσίας-Λιθουανίας: Προειδοποιούν για ρωσική προέλαση στο Διάδρομο Suwalki οι Κινέζοι.. Η Λιθουανία έδωσε στη Ρωσία σοβαρό λόγο να επιστρέψει τα εδάφη που έλαβε βάσει της Συνθήκης του Nystadt..

– Ρωσικές στρατιές αναπτύσσονται στα σύνορα Λευκορωσίας με την Λιθουανία.. Η Λευκορωσία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της από την Λιθουανία

– Oι Ρώσοι περικύκλωσαν το Νικολάεφ με αιφνιδιαστικό ελιγμό! Προχώρησαν σε ξαφνική αποβατική ενέργεια.. Ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στο βιομηχανικό συγκρότημα Azot στο Σεβεροντονέτσκ..

– Οι Ρώσοι απέκρουσαν «ανόητη» επίθεση των Ουκρανών στο Φιδονήσι.. Καταρρίφθηκαν 13 UAV

– Κλείνει τη στρόφιγγα η Gazprom: Σε εγρήγορση η Ελλάδα μετά τη διακοπή στις ροές ρωσικού αερίου από σήμερα

– Τριμερής Συνάντηση ΥΠΑΜ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου: «Ενίσχυση της ασφάλειας και συνεργασίας στην Αν. Μεσόγειο»..

– Απίστευτη πρόκληση κατά της Ελλάδας μέσα στην αλβανική βουλή: Εκδήλωση για την “Γενοκτονία” της Τσαμουριάς!..

– Επεισόδιο Αμερικανών και Ιρανών στα Στενά του Ορμούζ: Ιρανικό σκάφος κατευθύνθηκε προς τo «USS Sirocco» με πορεία μετωπικής ..σύγκρουσης και τελευταία στιγμή έκανε ελιγμό αποφυγής.. Έριξαν προειδοποιητική φωτοβολίδα..

– Ισραήλ: Κατέρρευσε η κυβέρνηση Μπένετ.. Συμφωνία για πρόωρες εκλογές.. Σενάρια επιστροφής Νετανιάχου.. Προς πέμπτη εκλογική αναμέτρηση σε τρία χρόνια..

– Νετανιάχου: αποκάλεσε “Κυβέρνηση Αδελφών Μουσουλμάνων” το δίδυμο Λαπίντ-Μπένετ.. Μαύρα φίδια ζώνουν τον Ερντογάν για Α.Μεσόγειο

– Ενημέρωση των ΥΠΕΞ ΕΕ από Νίκο Δένδια για την τουρκική προκλητικότητα

– Πολιτική κρίση στη Γαλλία μετά την αποτυχία Μακρόν στις βουλευτικές εκλογές: Παραίτηση «βόμβα» της πρωθυπουργού.. Δεν την έκανε δεκτή ο Μακρόν

– ΝΑΤΟ: Ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις Τουρκίας με Φινλανδία και Σουηδία

– Απάντηση Αθήνας σε Ερντογάν: Εμείς σώζουμε ζωές.. Ας κοιτάξουν τους λαθροδιακινητές

– Βίντεο-σοκ: Eκατοντάδες παράνομοι μετανάστες εισέβαλαν στην Ελλάδα

– Ολλανδή πολιτικός, Eva Vlaardingerbroek: Τι συμβαίνει με τα εμβόλια; «Σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου ενηλίκων; Σοβαρά τώρα;»..

– Μ.Θεμιστοκλέους: «Δεν ήταν ποτέ το εμβόλιο υποχρεωτικό»! Απλά όποιος δεν εμβολιάστηκε «εξαφανίστηκε».. Θα σου ρίξουν και τις ευθύνες επάνω σου που το έκανες όταν θα πεθαίνουν οι συγγενείς και οι φίλοι σου..

– Η Μ.Παγώνη ετοιμάζεται να πολιτευτεί με τη Νέα Δημοκρατία..

– Εργαστήριο Γουχάν: Συγκέντρωσε στελέχη ευλογιάς πιθήκων κάνοντας χρήση μεθόδους που επισημαίνονται για τη δημιουργία «μεταδοτικών παθογόνων», λίγους μήνες πριν τα πρώτα κρούσματα της νόσου παγκοσμίως…

– Η Ορθόδοξη ”Εκκλησία” που σύστησε το Φανάρι στην Ουκρανία “αγιοποίησε” τον Αρχιναζιστή, Γενοκτόνο, Καθολικό Στ.Μπαντέρα; Την απόφαση φέρεται να υπογράφει ο εγκάθετος Επιφάνιος;.

– Αύριο 22 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη: Οι Απόστρατοι Αξιωματικοί καταγγέλλουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

– Σύμβουλος Ζελένσκι: «Η συμφωνία θα είναι δυνατή όταν η Ρωσία οδηγηθεί σε ολοκληρωτική ήττα»..

– Ρωσία: Προειδοποιούν ξανά την Τουρκία να μην εισβάλλει Συρία..

– Τουρκία: ετοιμάζονται στις 20 Ιουλίου 2022 (ανήμερα της εισβολής στην Κύπρο) να στείλουν το πλωτό γεωτρύπανο “Αμπντουλχαμίτ” συνοδεία πολεμικού στολίσκου από Φρεγάτες και υποβρύχια στην Αν. Μεσόγειο…

– Τούρκοι αναλυτές: Μίλησαν ευθέως για αλλαγή συνόρων στο Αιγαίο αφήνοντας στην άκρη τα περί αποστρατικοποίησης των νησιών.. Σκοπός είναι η γραμμή FIR να γίνει μια ευθεία… μιλούν για μετατόπισή της στον 25ο Μεσημβρινό..

– 41 παραβιάσεις και υπερπτήσεις από τουρκικά μαχητικά, 2 εμπλοκές

– Ναυάγιο στη Μύκονο: Συνελήφθησαν έξι διακινητές

– Al Jazeera: Ελλάδα–Τουρκία σε τροχιά σύγκρουσης για τα νησιά

– Κρεμλίνο: «Οι δύο Αμερικανοί που αιχμαλωτίστηκαν στην Ουκρανία διέπραξαν εγκλήματα και θα λογοδοτήσουν»

– Τούρκος καταγράφει την μεταφορά Αμερικανικών αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων προς Αλεξανδρούπολη!

– Ρεπουμπλικάνοι θέτουν θέμα… απόσχισης Τέξας από τις ΗΠΑ

– ΕΕ: Προειδοποιεί Τουρκία: Σεβαστείτε την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας

– Συνεργασία ΑΔΜΗΕ και Telecom Egypt για νέο τηλεπικοινωνιακό καλώδιο μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου: Υπεγράφη χθες συμφωνία

– Χρήζει απάντησης τώρα! Αθέτησαν οι Γάλλοι την συμφωνία για τα Rafale; ΜέΡΑ25: Η γαλλική Dassault Aviation, διεμήνυσε όντως και εγγράφως ότι αρνείται να αναλάβει την κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής;..

– Καρδινάλιοι και δημοσιογράφοι έσπευσαν στη Ρώμη. Λένε ότι ο Πάπας πρόκειται να ανακοινώσει την παραίτησή του..

– Σγός Φράγκος: Ο Στόλντεμπεργκ απεργάζεται βρώμικο παιχνίδι σε βάρος μας

– Βουλγαρία: Aντιμέτωπη με πιθανή κατάρρευση η κυβέρνηση Πέτκοφ

– Στην Σερβία τα Mil Mi-35P της Εθνικής Φρουράς: Η Κύπρος αγοράζει 6+6 ελικόπτερα H-145M Airbus

– Αλβανία: Καταργεί όλους τους τελωνειακούς δασμούς με το Κοσσυφοπέδιο.. Κατάργηση των συνόρων επίσης και για Σαββατοκύριακα και τις εθνικές εορτές..

– Μάλι: «Τρομοκράτες» σκότωσαν 20 αμάχους, έναν κυανόκρανο του ΟΗΕ

– Αιθιοπία: Φυλετική επίθεση με περισσότερους από 200 νεκρούς

– Εξαπλώνεται η απόγνωση και η φτώχεια! Εταιρεία ακινήτων στην Κίνα ανταλλάσσει σπίτια με… σιτάρι ή σκόρδα

– Νέες δηλώσεις Πούτιν: Ο διηπειρωτικός Sarmat είναι ικανός να πετάξει σε πολλαπλές πορείες πάνω από Βόρειο ή Νότιο Πόλο, με σκοπό να φτάσει στόχους στις ΗΠΑ και να μεταφέρει 10 ή περισσότερες πυρηνικές κεφαλές..

– ΝΤΠ: Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Προωθεί επισήμως την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Αφυπνίσου..

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000270536476

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ, PhD
Διεθνολόγος Καθηγητής, Συγγραφέας
Πρώην Βουλευτής Φθιώτιδας

Αφήστε μια απάντηση