Θα ζήσει ο Πούτιν, αλλά χαροπαλεύει ο Γκορμπατσόφ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε στις συνεχιζόμενες φήμες για την κατάσταση της υγείας του και παρέπεμψε στον Μαρκ Τουέιν”, είναι η εισαγωγή άρθρου έγκριτου ΜΜΕ του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

“Από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, οι φήμες κυκλοφόρησαν για την υγεία του Πούτιν. Κάποιες εικασίες υποστήριξαν ότι έπασχε από καρκίνο, κάποιοι είπαν ότι επρόκειτο για τη νόσο του Πάρκινσον, ενώ άλλοι ισχυρίστηκαν ότι ο Ρώσος ηγέτης είχε μόνο τρία χρόνια ζωής.

Μιλώντας στο ετήσιο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης ενώπιον της ρωσικής ελίτ, ο Πούτιν απέρριψε τελικά τις φήμες για την υγεία ως αναληθείς, παραφράζοντας ένα δημοφιλές λάθος που αποδίδεται στον Samuel Langhorne Clemens, έναν Αμερικανό συγγραφέα γνωστό για το ψευδώνυμό του Mark Twain.

«Όπως είπε κάποτε ο Μαρκ Τουέιν: «Οι φήμες για τον θάνατό μου ήταν πολύ υπερβολικές», είπε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ερωτήσεων και απαντήσεων, σύμφωνα με τον The Guardian.

Το λάθος ήταν μέρος μιας απάντησης που έγραψε ο Τουέιν στη New York Journal το 1897, όπου απευθυνόταν σε φήμες εφημερίδων ότι ήταν είτε βαριά άρρωστος, είτε ήδη νεκρός.

« Η αναφορά του θανάτου μου ήταν υπερβολή», έγραψε ο Τουέιν.

Οι φήμες για την υγεία του Πούτιν κυκλοφορούν εδώ και χρόνια. Ωστόσο, οι εικασίες εντάθηκαν μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Κλιμακώθηκαν όταν το ρωσικό ερευνητικό δίκτυο Proekt ισχυρίστηκε ότι μια ομάδα γιατρών  κατά του καρκίνου επισκεπτόταν συχνά τον 69χρονο ηγέτη στις κατοικίες του ή τον συνόδευε σε ταξίδια. Το δημοσίευμα υποστήριξε επίσης ότι ο χειρουργός ογκολόγος Yevgeny Selivanov έχει επισκεφθεί την κατοικία του Πούτιν στη Μαύρη Θάλασσα τουλάχιστον 35 φορές και πέρασε περισσότερες από 160 ημέρες κοντά στον Πρόεδρο.

Η έκθεση ανέφερε επίσης τους ωτορινολαρυγγολόγους Igor Esakov και Alexei Shcheglov ως γιατρούς που επίσης επισκέπτονταν συχνά τον Ρώσο πρόεδρο. Ο Shcheglov, συγκεκριμένα, λέγεται ότι είχε δει τον Πούτιν 59 φορές και πέρασε πάνω από 280 ημέρες μαζί του μεταξύ 2016 και 2020.

Πολλά βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φάνηκαν επίσης να δείχνουν το ένα, το πόδι του Πούτιν να συσπάται ανεξέλεγκτα κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τον Πρόεδρο του Τατζικιστάν Emomali Rahmon, σε άλλο να  «πιάνει με μανία» ένα τραπέζι για υποστήριξη κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου RUSNANO Σεργκέι Κουλίκοφ , ενώ σε άλλο δείχνει τον Ρώσο ηγέτη που αγωνίζεται να σταθεί στο πρόσφατη τελετή απονομής βραβείων που πραγματοποιήθηκε στο Κρεμλίνο.

Η ομιλία του Πούτιν την Παρασκευή έρχεται σχεδόν τέσσερις μήνες αφότου ανακοίνωσε για πρώτη φορά μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.”

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Σύμφωνα με την απάντηση του Ρώσου Προέδρου οι φήμες περί θανάτου του είναι πολύ υπερβολικές

Επί της ουσίας δεν αναφέρει πως δεν έχει προβλήματα υγείας

Ωστόσο  πάντα σύμφωνα με τον ίδιο δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του

Οψόμεθα

Χαροπαλεύει ο Γκορμπατσόφ

Στον αντίποδα, η κατάσταση της υγείας του μοναδικού προέδρου της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, επιδεινώνεται λόγω προβλημάτων στα νεφρά.

Σύμφωνα με το κανάλι Mash Telegram, ο Γκορμπατσόφ πηγαίνει τακτικά για αιμοκάθαρση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι για περίπου ένα χρόνο ο πολιτικός βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση γιατρών.

Σε νοσοκομείο της Μόσχας γίνεται αιμοκάθαρση του πρώην Γενικού Γραμματέα.

pentapostagma.gr

Αφήστε μια απάντηση