Σφίγγει ο ΚΛΟΙΟΣ! Σε κατάσταση ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ κηρύσσεται η Γερμανία – Που να έρθει και ο χειμώνας
Οι πρώτοι που θα πληρώσουν το μάρμαρο θα είναι οι βιομηχανίες και οι επιχειρήσεις.

Όσο η σύρραξη στην Ουκρανία συνεχίζεται και οι αυτοκτονικές κυρώσεις μαίνονται, η οικονομία της Δύσης θα βυθίζεται όλο και περισσότερο!

Η Γερμανία ανέβασε το επίπεδο κινδύνου στο εθνικό της σχέδιο έκτακτης ανάγκης για φυσικό αέριο στη δεύτερη υψηλότερη φάση «συναγερμού», μετά τις απότομες περικοπές στις προμήθειες από τη Ρωσία.

Ο αυξημένος συναγερμός ενισχύει την παρακολούθηση της αγοράς και ορισμένες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα θα ενεργοποιηθούν εκ νέου, ανέφερε το υπουργείο Οικονομίας σε δήλωση την Πέμπτη.

Η κυβέρνηση είπε ότι θα καθυστερήσει την επιλογή της θέσπισης νομοθεσίας που θα επιτρέπει στις ενεργειακές εταιρείες να μετακυλίσουν τις αυξήσεις κόστους σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Το τρίτο και υψηλότερο επίπεδο «έκτακτης ανάγκης» θα περιλαμβάνει τον κρατικό έλεγχο της διανομής.

«Θα είναι ένας βραχώδης δρόμος που πρέπει να διανύσουμε ως χώρα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ. «Ακόμα κι αν δεν το νιώθουμε ακόμα, βρισκόμαστε σε κρίση αερίου».

Ο Χάμπεκ προειδοποίησε την Τετάρτη ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα πρέπει να προετοιμαστεί για περαιτέρω μείωση των ροών ρωσικού φυσικού αερίου, αφού η Μόσχα την περασμένη εβδομάδα μείωσε τις παραδόσεις στον κύριο αγωγό της προς την Ευρώπη.

Η Γερμανία, η οποία βασίζεται στη Ρωσία για περισσότερο από το ένα τρίτο των προμηθειών της σε φυσικό αέριο, θέσπισε την αρχική φάση της «έγκαιρης προειδοποίησης» στα τέλη Μαρτίου, όταν οι απαιτήσεις του Κρεμλίνου για πληρωμή σε ρούβλια ώθησαν τη Γερμανία να προετοιμαστεί για πιθανή διακοπή της προσφοράς.

Kαι έπεται συνέχεια…

(φωτο:pixabay)

el.gr

Αφήστε μια απάντηση