ΙΕΑ: «Η Ευρώπη να ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ για ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΚΟΠΗ του ρωσικού φ.α. ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ»! Ρώσοι: Θα πάρουμε το αίμα μας ΠΙΣΩ», vid

Το πιθανό μήνυμα στην Ελλάδα… στην Ελλάδα…

«Η Ευρώπη οφείλει να προετοιμαστεί αμέσως για μια πλήρη διακοπή των προμηθειών ρωσικού αερίου αυτό το χειμώνα», 

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA), ο οποίος επηρεάζεται από ΗΠΑ, Γερμανία κ.α.

«Η Ευρώπη θα πρέπει να είναι έτοιμη για την περίπτωση που η παροχή ρωσικού αερίου σταματήσει πλήρως», δήλωσε ο Φατίχ Μπιρόλ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Times.

Η Ρωσία αντιδρά ήρεμα σε αυτές τις δηλώσεις και λέει πως η κατάσταση την συμφέρει, καθώς οι Ευρωπαίοι αυξάνουν από μόνοι τους τις τιμές φυσικού αερίου κάτι που είναι κέρδος για την Μόσχα.

Η δήλωση φυσικά κάνει τον γύρο των ρωσικών ΜΜΕ και οι Ρώσοι δηλώνουν, πατώντας σε αυτά τα λόγια, έτοιμοι να πάρουν το αίμα τους πίσω, όπως σχολιάζεται, ζητώντας, για να συνεχίσουν την ροή προς την Ευρώπη, για παράδειγμα, ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, που άρπαξαν οι Ευρωπαίοι! Μάλιστα, όπως τονίζεται, η πενταήμερα διακοπή τροφοδοσίας φυσικού αερίου στην Ελλάδα, με επίσημη δικαιολογία ένα τεχνικό πρόβλημα, μπορεί να συνιστά προειδοποίηση και στην Ελλάδα.

Στην ετήσια έκθεσή του για τις επενδύσεις, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας υπογραμμίζει σήμερα πως η Ευρώπη πρέπει να σπεύσει να αντικαταστήσει τις ρωσικές ενεργειακές προμήθειες και να διπλασιάσει την ενεργειακή αποδοτικότητα και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

photo pixabay

el.gr

Αφήστε μια απάντηση