Σύμβουλος Ερντογάν: «Με τα όπλα στα νησιά η Ελλάδα θα μας συντρίψει και θα μπει Ανατολία – Θα έχουμε εκατοντάδες Τούρκους νεκρούς»

«Θέλει να εφαρμόσει την Μεγάλη Ιδέα»

Ο Τούρκος απόστρατος αναλυτής και σύμβουλος του Ερντογάν, θεωρητικός της Γαλάζιας Πατρίδας, Τζιχάτ Γιαϊτζί, φοβάται μεγάλη τουρκική αιματοχυσία και ελληνική προέλαση μέχρι την Ανατολία.

Ο Τζιχάτ Γιαϊτζί τρέμει μήπως η Ελλάδα εφαρμόσει σταδιακά την “Μεγάλη Ιδέα” και να πάρει πίσω ότι της ανήκει.

Στο πλαίσιο αυτό, προσπαθεί να πείσει την τουρκική κοινωνία γιατί η Ελλάδα έχει στρατιωτικοποιήσει τα νησιά και ποιοι είναι οι στρατηγικοί στόχοι μας.

«Πώς θα εφαρμόσουν την Μεγάλη Ιδέα»

«Κύριε Αχμέτ (σ.σ. ο παρουσιαστής), η Ελλάδα είναι ένα άκρως επεκτατικό κράτος. Η Ελλάδα ιστορικά εργάζεται για την επίτευξη της Μεγάλης Ιδέας, για να γίνει μεγάλη χώρα», τονίζει.

Και προσθέτει:

Για να το πετύχουν αυτό κάνουν τα εξής:

1) Θέλουν να πάρουν όλα τα νησιά στη νησιώτικη θάλασσα, κάτι που το πέτυχαν εκτός από δύο νησιά

2) Δεύτερος στόχος τους είναι η πλήρης κατάληψη της Θράκης. Άλλωστε, τη μισή, τη Δυτική Θράκη την κατέλαβαν.

3) Τρίτος στόχος είναι η κατάληψη της Κωνσταντινούπολης. Να καταστήσουν το Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη οικουμενικό. Ώστε να διαμορφώσουν μία αυτόνομη δομή σαν το Βατικανό ή και ανεξάρτητη και θα είναι ηγετική για όλους τους ορθόδοξους του κόσμου.

4) Να καταλάβουν τη Δυτική Ανατολία. Κάτι που το έκαναν το 1922. Το έκαναν αλλά ως αποτέλεσμα του απελευθερωτικού πολέμου έπεσαν στη θάλασσα και έφυγαν.

«Η Τουρκία απειλείται»

«Αν λοιπόν εκεί (σ.σ. στα νησιά) υπάρχουν βαριά όπλα ο στόχος τους ένας είναι. Η Μεγάλη Ιδέα. Είναι μία ετοιμασία για κατάληψη της δυτικής Ανατολίας και επίθεσης στην Τουρκία» λέει ο κ. Γιαϊτζί.

Αναφέρει ότι «υπάρχουν πολλά μέτρα τα οποία μπορούν να ληφθούν πριν τα στρατιωτικά μέτρα. Υπάρχουν κάποιοι που λένε “Τώρα, να ληφθούν τώρα στρατιωτικά μέτρα”. Και αυτοί λοιπόν κάνουν προβοκάτσιες, να το πω αυτό».

Για να προσθέσει: «Ο εξοπλισμός εκεί και η στρατιωτικοποίηση, η τοποθέτηση στρατιωτών έχει ως στόχο να απειλήσει την Τουρκία, αυτό πρέπει να τονιστεί.

Η Τουρκία δεν είναι μία χώρα που απειλεί αλλά μία χώρα που απειλείται από την πλευρά της Ελλάδας. Αυτό πρέπει να το αποκαλύψουμε.

Η Ελλάδα δεν έχει ανεξαρτησία, δεν έχει εθνική συνείδηση ούτε και δημοκρατία» αναφέρουν τα tourkikanea.gr

Ο Σύμβουλος του Ερντογάν το λέει ξεκάθαρα, με τα όπλα στα νησιά θα έχουν εκατοντάδες νεκρούς…

 

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση