Επικίνδυνη κλιμάκωση -Τουρκία: Συνελήφθη Έλληνας κατάσκοπος της ΕΥΠ!

Επικίνδυνη κλιμάκωση παρατηρείται στα ελληνοτουρκικά, με την Τουρκία να κατηγορεί την Ελλάδα για κατασκοπεία και να αποκαλύπτει πως «συνέλαβε Έλληνα κατάσκοπο της ΕΥΠ».

Πιο αναλυτικά, τον Έλληνα πολίτη Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα υποστηρίζει ότι συνέλαβε η ΜΙΤ για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγές των τουρκικών μέσων υποστηρίζουν ότι η ΜΙΤ αποκάλυψε ότι η ΕΥΠ χρησιμοποιούσε τον Αμπάρα ως κατάσκοπο για την Τουρκία.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι συμπεριφερόταν σαν επιχειρηματίας στα ταξίδια του στην Τουρκία και επιδόθηκε σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες υπό το πρόσχημα του εμπορίου.

Επίσης, υποστηρίζουν ότι συγκέντρωνε πληροφορίες για τον τουρκικό στρατό στα σύνορα και τις μετέφερε στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τους ίδιους ισχυρισμούς, έκανε επίσης έρευνες για τους Σύρους που βρίσκονται στην Τουρκία καθώς και τους επιχειρηματίες γκιουλενιστές και μέλη του PYD (Κούρδων της Συρίας) που εγκαθίστανται στην Ελλάδα με εντολή της ΕΥΠ.

Πάντως, αρμόδιος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, ο οποίος σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ συνελήφθη για κατασκοπεία δεν έχει σχέση με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και τόνισε ότι οι ελληνικές Αρχές παρακολουθούν την υπόθεση και καταβάλλουν προσπάθειες για να να μάθουν περισσότερα σχετικά με την ταυτότητα και την ιδιότητά του.

Την υπόθεση παρακολουθεί στενά και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση