Δυσοίωνη εξέλιξη: Εκτάκτως στο Κρεμλίνο ο Β.Πούτιν για “εξαιρετικά σημαντικό θέμα υψίστης Εθνικής Ασφαλείας” – Στόχος η Λιθουανία;

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει εδώ και λίγη ώρα η πληροφορία ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν μετέβη εσπευσμένα στο Κρεμλίνο στις 23.00 τοπική ώρα Μόσχας για “εξαιρετικά σημαντικό θέμα υψίστης Εθνικής Ασφαλείας”.

Μόνο σε εξαιρετικά σοβαρές και σπάνιες περιπτώσεις ο Ρώσος πρόεδρος μεταβαίνει εκτάκτως στο Κρεμλίνο στις 23.00 το βράδυ του Σαββάτου. Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη τι ώρα θα αποχωρήσει ο Ρώσος πρόεδρος.

Υπενθυμίζουμε ότι προηγήθηκαν οι συνομιλίες με τον Α.Λουκασένκο, όπως ενημέρωσε νωρίτερα το WarNews247, σχετικά με την μεταφορά πυρηνικών στην Λευκορωσία.

Διαβάστε επίσης

Ο Β.Πούτιν έκανε πυρηνική δύναμη την Λευκορωσία: Ένωση Μόσχας-Μινσκ – Πρώτος στόχος Πολωνία, δεύτερος Λιθουανία! – Δηλώσεις…

Μάλιστα και το κρατικό ρωσικό ΜΜΕ Ria Novosti ανέφερε την άφιξη του Ρώσου προέδρου για να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες περί έκτακτης άφιξης του στο Κρεμλίνο. Οι Ρώσοι ήθελαν να το γνωστοποιήσουν στην Δύση, συνεπώς κάτι σοβαρό τρέχει.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ν.Πεσκόφ, αναγκάστηκε να προβεί σε δηλώσεις πριν λίγο για να διαψεύσει τυπικά πως “υπάρχει σοβαρός λόγος”. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Ο Πεσκόφ έλεγε τα ίδια έλεγε ακόμη και λίγες ώρες πριν την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Το γεγονός πως πολλές ρωσικές πηγές δημοσίευσαν ταυτόχρονα βίντεο με την απρογραμμάτιστη άφιξη του Β.Πούτιν στο Κρεμλίνο προβληματίζει για την συνέχεια.

Αφορά την Λιθουανία;

Πιθανότατα ο Β.Πούτιν θα ανακοινώσει κάτι σημαντικό τις επόμενες ημέρες. Το γεγονός ότι την ίδια ημέρα έγινε η ανακοίνωση για την Λευκορωσία και έπειτα ο Β.Πούτιν μετέβη εκτάκτως στο Κρεμλίνο, προβληματίζει.

Ευχόμαστε το ζήτημα να μην αφορά την Λιθουανία και την πολιορκία που έχει επιβάλει στο Καλίνινγκραντ. Συνήθως κατά πάγια πρακτική ο Β.Πούτιν μαγνητοσκοπεί την ανακοίνωση και την δημοσιεύει 2-3 ημέρες αργότερα.

Νωρίτερα σύμφωνα με πληροφορίες του WarNews247, ο πρόεδρος της Λιθουανίας Gitanas Nauseda δήλωσε ότι αποφάσισε να μην κάνει παραχωρήσεις στη Ρωσία για το θέμα της διέλευσης στην περιοχή του Καλίνινγκραντ.

«Η Λιθουανία πρέπει να διατηρήσει και θα διατηρήσει τον έλεγχο των εμπορευμάτων που μεταφέρονται μέσω της επικράτειάς της, δεν μπορεί να τεθεί θέμα κανενός «διαδρόμου» είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής ζήτησαν ισχυρότερη αμυντική παρουσία του ΝΑΤΟ στον διάδρομο του Suwalki, την έκταση που χωρίζει τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ από την Λευκορωσία.

«Θα επιδιώξουμε την ενίσχυση αυτού του διαδρόμου στις συνομιλίες μας με τους εταίρους μας στο ΝΑΤΟ» δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateus Morawietski κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στις Βρυξέλλες μετά την σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπάρχει μεγάλη ανησυχία…

Δείτε βίντεο με την άφιξη του Ρώσου προέδρου στο Κρεμλίνο

Αφήστε μια απάντηση