Τραγικές παλινωδίες: Επί ένα μήνα οι Τούρκοι έχουν απαγάγει Έλληνα πολίτη και το ΥΠΕΞ το απέκρυπτε – Έγιναν οκτώ (!) διαβήματα!

Σοβαρές αποκαλύψεις για το διπλωματικό θρίλερ με την απαγωγή του Έλληνα πολίτη Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα έρχονται στην δημοσιότητα οι οποίες δείχνουν τους τραγικούς χειρισμούς και τα φοβικά σύνδρομα του ΥΠΕΞ και των αρμόδιων αρχών της χώρας.

Πάνω από ένα μήνα οι Τούρκοι έχουν απαγάγει τον  Έλληνα πολίτη Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα με το ίδιο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να μιλά για “απαγωγή”!

Αν και παραδέχονται πως υπάρχει απαγωγή, εντούτοις, το ΥΠΕΞ και οι αρμόδιες αρχές της χώρας δεν ενημέρωσαν την κοινή γνώμη γι αυτή την ακραία τουρκική παράνομη κίνηση υπό τον φόβο περαιτέρω κλιμάκωσης στα ελληνοτουρκικά.

Το γεγονός αυτό έδωσε την ευκαιρία και την δυνατότητα στον Ρ.Τ.Ερντογάν να ενορχηστρώσει νέα προβοκάτσια ρίχνοντας λάσπη στην ΕΥΠ και την Ελλάδα κατηγορώντας την για κατασκοπεία.

Πώς τον απήγαγαν οι Τούρκοι

Ελληνικοί διπλωματικοί κύκλοι μιλούν για απαγωγή Έλληνα πολίτη. Ο Αμπάρα, έχει ελληνική ιθαγένεια, είναι συριακής καταγωγής και διαμένει στην Ελλάδα, όπου έχει οικογένεια με τρία παιδιά και εμπορεύεται χαλιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εξωτερικών είχε δηλώσει την εξαφάνιση του Αμπάρα στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα πριν από λίγες εβδομάδες.

“Έκτοτε η ελληνική πρεσβεία είχε επανειλημμένα και μετ΄ επιτάσεως θέσει το ζήτημα στις τουρκικές αρχές οι οποίες όμως ουδέποτε έδωσαν σχετική απάντηση” αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το OPEN, ο Αμπάρα, φέρεται να συνελήφθη στις 19 Μαΐου, στο Γκαζιαντέπ της Νοτιοανατολικής Τουρκίας. Είχε πάει εκεί με Έλληνα συνεργάτη του στην επαρχία αυτή της Τουρκίας για να αγοράσουν χαλιά, καθότι έμπορος χαλιών ο ίδιος.

Εκεί τους επιτέθηκε μία ομάδα ενόπλων με πολιτικά ρούχα και στη συνέχεια τον συνέλαβαν το ίδιο βράδυ. Αλλά ακόμη παραμένει άγνωστο από τότε πού βρίσκεται κρατούμενος και με ποια κατηγορία.

“Έγιναν 8 διαβήματα και 20 ενέργειες”

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται η Μαρία Ζαχαράκη, από τις 20 Μαΐου, μέχρι σήμερα έχουν γίνει 8 διαβήματα προς το τουρκικό ΥΠΕΞ και άλλες τουλάχιστον 20 ενέργειες προς τις τουρκικές αρχές για τον Έλληνα πολίτη.

Έγινε επίσης καταγγελία στην ΕΕ για απαγωγή Ευρωπαίου πολίτη στην Τουρκία.

Παρόλ’ αυτά δεν υπάρχει καμία ενημέρωση και παραμένει άγνωστο που βρίσκεται κρατούμενος και με ποια κατηγορία.

Μετά από ένα μήνα, οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν να διαρρεύσουν  προς τα τουρκικά ΜΜΕ και όχι προς τις επίσημες ελληνικές αρχές ότι έχει συλληφθεί ο Αμπάρα με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Ακόμη όμως δεν υπάρχει επίσημη τουρκική ενημέρωση στις ελληνικές διπλωματικές αρχές.

Δείτε το βίντεο

 

 

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση