Νέα ασθένεια θερίζει μαζικά τους ομοφυλόφιλους. Πόσο επικίνδυνα για την υγεία είναι τα pride;

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) διερευνούν ένα «μεγάλο και με διάρκεια ξέσπασμα» μιας σπάνιας ασθένειας στη Φλόριντα.Σε ένα δελτίο τύπου, τα CDC ανακοίνωσαν ότι η μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος εξαπλώνεται στους ομοφυλόφιλους άντρες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με HIV στη Φλόριντα.«Ο εμβολιασμός κατά της μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου είναι ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη αυτής της σοβαρής ασθένειας, η οποία μπορεί γρήγορα να γίνει θανατηφόρα», δήλωσε ο Jose R. Romero, επικεφαλής του τμήματος ανοσοποίησης και αναπνευστικών ασθενειών των CDC.
«Λόγω της επιδημίας στη Φλόριντα», πρόσθεσε, «και του αριθμού των εκδηλώσεων Pride που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την πολιτεία τις επόμενες εβδομάδες, είναι σημαντικό» οι ομοφυλόφιλοι άνδρες να κάνουν το εμβόλιο.

Θανατηφόρα νόσος

Τουλάχιστον 24 κρούσματα και 6 θάνατοι μεταξύ ομοφυλόφιλων ανδρών έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις αρχές.
«Οι άνθρωποι μπορούν να βρουν ένα εμβόλιο για τη μηνιγγιτιδοκοκκική νόσου επικοινωνώντας με το ιατρείο, το φαρμακείο, το κοινοτικό κέντρο υγείας ή το τοπικό τμήμα υγείας», ανέφερε το δελτίο τύπου, γράφουν οι Epoch Times.
Το Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα εξέδωσε για πρώτη φορά μια προειδοποίηση σχετικά με ένα ξέσπασμα στην κομητεία Leon πριν από αρκετούς μήνες.
Ένας αξιωματούχος της κομητείας Leon είπε τότε ότι η υπηρεσία «εργάζεται για να διερευνήσει αυτές τις περιπτώσεις και να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι που έχουν έρθει σε στενή επαφή με τους ασθενείς λαμβάνουν αντιβιοτικά ως προληπτικό μέτρο έναντι της μόλυνσης».
Η μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος προκαλείται από το βακτήριο Neisseria meningitidis, το οποίο μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη στην κυκλοφορία του αίματος.
Είναι επίσης υπεύθυνο για μηνιγγίτιδα, μια μόλυνση του βλεννογόνου του εγκεφάλου ή του νωτιαίου μυελού.
«Η μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε και μπορεί να είναι θανατηφόρος», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους τα CDC.
«Αναζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια εάν έχετε συμπτώματα μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου», ανέφερε η ομοσπονδιακή υπηρεσία υγείας.

Τα συμπτώματα

«Τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικά και περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, πονοκέφαλο, δυσκαμψία του αυχένα, ναυτία ή σκούρο μοβ εξάνθημα.
Τα συμπτώματα μπορεί αρχικά να εμφανιστούν ως ασθένεια που μοιάζει με γρίπη, αλλά συνήθως επιδεινώνονται πολύ γρήγορα».
Η ασθένεια μπορεί να μεταδοθεί με κοινή χρήση «σιέλου», ανέφερε η υπηρεσία, προσθέτοντας ότι «χρειάζεται στενή ή μακροχρόνια επαφή, όπως φιλί ή κοντά σε κάποιον που βήχει, για να εξαπλωθούν αυτά τα βακτήρια.
Παρά τη θεραπεία, 10-15 στους 100 ανθρώπους πεθαίνουν από τη νόσο, λέει ο οργανισμός.
Έως και το 20% των επιζώντων μπορεί να έχουν μακροχρόνιες αναπηρίες, όπως απώλεια άκρων, κώφωση, εγκεφαλική βλάβη και προβλήματα με το κεντρικό νευρικό σύστημα.

cdc_a.JPG

 

Πηγή: bankingnews.gr

Αφήστε μια απάντηση