«Έρχεται» το «Μαύρο Κουτί της Γης» για το τέλος της ανθρωπότητας

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος email: andreopoulos@pronews.gr

Μέσα στο κουτί θα αποθηκεύονται τα πάντα και θα καταγράφονται τα πάντα σε real time

Σε μία περίοδο αστάθειας, γεωπολιτικών ανατροπών και πιθανής παγκόσμιας σύρραξης ακόμα και πυρηνικής οι επιστήμονες, είχαν την ιδέα να δημιουργήσουν το «Μαύρο Κουτί της Γης» προκειμένου οι μελλοντικοί πολιτισμοί, σε περίπτωση που καταρρεύσει για οποιονδήποτε λόγο η ανθρωπότητα, να γνωρίζουν τα «πως» και τα «γιατί»

Ακόμα και η σύλληψη μίας τέτοιας ιδέας δείχνει ότι πλέον η διανοητική ελίτ της Ανθρωπότητας θεωρεί πολύ πιθανό το ενδεχόμενο μίας μαζικής καταστροφής.

Μία καταστροφή που θα προέλθει από την ίδια και την έμφυτη εμμονή της να συγκρούεται.

Αυτό το «μαύρο κουτί» θα χτιστεί στην Τασμανία, θα είναι από ατσάλι και αδιαπέραστο, και θα περιέχει όλα τα επιστημονικά δεδομένα που θα βοηθήσουν τους μελλοντικούς πολιτισμούς να αποκτήσουν εμπεριστατωμένη άποψη για το πώς έγινε η πτώση της ανθρωπότητας

Αντίστοιχο -σε κλίμακα πλανήτη- με τα μαύρα κουτιά που έχουν τα αεροπλάνα και δίνουν κρίσιμες πληροφορίες για τις αιτίες των αεροπορικών δυστυχημάτων, οι επιστήμονες σχεδιάζουν το κουτί ώστε να καταγράφουν μέσα σε αυτό κλιματικά δεδομένα, όπως τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα, τη θερμοκρασία της θάλασσας και τα ενεργειακά αποθέματα.

Το κουτί αυτό θα μπορεί επίσης να λαμβάνει πληροφορίες όπως αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τίτλους ειδήσεων.

Μέσα στο κουτί θα βρίσκονται δίσκοι αποθήκευσης, συνδεδεμένοι με το internet, οι οποίοι θα τροφοδοτούνται από ηλιακή ενέργεια από την οροφή του τεράστιου κουτιού.

Ο Τζόναθαν Νίμπον, συνιδρυτής της Glue Society, μιας εταιρείας που συμμετέχει στον σχεδιασμό του κουτιού, είπε στο αυστραλιανό ABC:

«Το κουτί είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μας καταγράφει όλους. Αν συμβεί το χειρότερο, αυτό το πράγμα θα παραμείνει εκεί».

Σημειώνεται ότι η ιδέα του μαύρου κουτιού «διδάχτηκε» στις ευρείες κοινωνικές μάζες με σειρά ταινιών επιστημονικής φαντασίας από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 μέχρι και σήμερα.

pronews.gr

Αφήστε μια απάντηση