150 EΥΡΩ  Η ΤΑΡΙΦΑ ΣΤΟ “ΚΥΡ ΕΛΕΗΣΟΝ” ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΗ.
Σχόλιο:
Αν κάποιος γνωρίζει αν ευσταθεί αυτή η καταγγελία, Ας μας ενημερώσει.
======================================================
Γράφει ο Πάνος Καλουδάς, δημοσιογράφος.
…Μια τεράστια απάτη, έχει στηθεί, στο νεκροταφείο του Βύρωνα Αττικής. Μια απάτη, που την επικροτεί με τη συμμετοχή του, ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού. Ο τύπος αυτός που πια έχει ξεπεράσει τον εαυτό του. Και προκαλεί. Παίζει με τον με τον πόνο των ανθρώπων, που έχουν δικούς τους, εκεί στο κοιμητήριο.
Έχει λοιπόν στήσει μια πολυ κερδοφόρα βιομηχανία. Που εκμεταλλεύεται τον πονο των συγγενών. Και την πίστη που έχουν αυτοί. Με την ανάγκη να δώσουν μια ευχή στους δικούς τους ανθρώπους που έφυγαν. Και επαναλαμβάνω με νόημα. Υπό την ανοχή του τύπου αυτού, που το παίζει δεσπότης. Δηλαδη..”πατήρ του ποιμνίου του” Θα έλεγα τώρα μια λέξη…
Μια κερδοφόρα επιχείρηση λοιπόν, με εκβιαστικό χαρακτήρα. Ένας εισπρακτικός μηχανισμός, που λειτουργεί εντός του κοιμητηρίου. Και τα παίρνει, από κάθε πιστό, που θέλει να πραγματοποιήσει μνημόσυνο, σε καποιον δικό του, που βρίσκεται εντός του κοιμητηρίου.
Η ταρίφα είναι 150 ευρώ σταθερά. Ναι όπως το διαβάζετε. 150 ευρώ το “Κυρ Ελέησον”. Τα οποία απαιτούν οι υπάλληλοι της εκκλησίας του Αγίου Βασιλείου, που βρίσκεται εντός του χώρου του κοιμητηριου. Τα ποσά αυτά, πληρώνονται στο γραφείο του ναού, που υπαρχει, πίσω από αυτόν. Το δε χρηματικό ποσό, καταβάλλεται μπροστά και μόνο τοις μετρητοίς. Όχι, με κάρτα. Παστρικά πράγματα. Να πληρωθεί και ο φόρος επί του ποσού; Όχι βέβαια. Μην τρελαθούμε.
Για την… υπηρεσία αυτή μάλιστα, εκδίδεται και απόδειξη. Μην φανταστείτε γνήσια, διάτρητη από το κράτος. Μα ένα κωλόχαρτο της μητρόπολης. Για μια ακόμα φορά, τα σαρκοβόρα αυτά ανθρωπάκια, εκμεταλλεύονται την κοινωνία. Με το κράτος να σιωπά. Και κορόιδο είναι το κωλοκράτος αυτό να παρεμβει; Όταν δέχτηκαν και του έκαναν εμβολιαστικά κέντρα τους Ναούς του Κυρίου μας;
Παράνομα λοιπόν τελείως, ενεργεί ο δεσπότης. Διότι όταν με το ΦΕΚ 193/1969, η τότε κυβέρνηση αύξησε τις οργανικές θέσεις και τους κατοχύρωσε ισχυρότερα ακόμα τον μισθό τους, ρίχνοντας το βάρος του στον Έλληνα φορολογούμενο, ο όρος που υπεγράφη, ήταν τα μυστήρια όλα να γίνονται δωρεάν. Όλα ανεξαιρέτως. Έτσι μπήκαν στην μισθοδοσία του δημοσίου. Αυτά τα καθίκια όμως και τους παχυλούς μισθούς παίρνουν και δίσκο στους ναούς βγάζουν και τα μυστήρια τα χρυσοπληρώνωνται και τους…πολυελαίους πληρώνονται. Και τα κέρατα τους.
Μα έλεος. Γιά ένα “Κύριε Ελέησον” να θέλουν με θράσος να παίρνουν, σε τόσο δύσκολους καιρούς και ένα 150άρι απο τον κάθε πιστό, που θέλει να διαβάσει μια ευχή στον άνθρωπο του; Δεν πάει πολύ; Είναι ένα εβδομαδιάτικο ενος εργαζόμενου. Κοράκια μαύρα κι άθλια. Έμποροι της πίστης. Δεν αφήνετε, ούτε και να πεθάνει κάνεις. Πάπαρδε ντροπή σου. Τι λέω τώρα. Ποιός την έχασε την ντροπή, για να τη βρούνε αυτοί. Όμως αυτό το χάλι, αφού δεν βγαίνει κι ο δήμαρχος να το καταγγείλει, μήπως πλέον η παρέμβαση του εισαγγελέα, θα είχε ευεργετικό χαρακτήρα; Λέω μηπως;
Κάτω από την ανάρτηση του κου Καλουδα στο φβ υπάρχει το εξής σχόλιο:
Ο ίδιος μητροπολίτης που έδιωξε και τον πρώην πνευματικό μας Γέροντα Σάββα Αχιλλέως από την εκκλησία που ιερουργούσε και έκανε τους εξορκισμούς στου Καρέα. Ο Γέροντας αναγκάστηκε μετά να πάει και να ζήσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του σε ένα Μοναστήρι κοντά στην Αρχαία Ολυμπία στο Επιτάλιο. Στην κηδεία του, που είχε γίνει στου Καρέα είχε έρθει και ο μητροπολίτης αυτός και όλος ο κόσμος του φώναζε “ανάξιος, ανάξιος”.

Αφήστε μια απάντηση