ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ : ΜΑΝΙΑ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ: Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 4η Ιουλίου 2022

ΜΑΝΙΑ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ: Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ

(Σχόλιο σε σχετικό δημοσίευμα)

Όπως και άλλοτε έχουμε σχολιάσει, δεν υπάρχει τίποτε πιο πολύτιμο από τη ζωή, γι’ αυτό και ο Δημιουργός ενέβαλε στα ζώα και τον άνθρωπο το ισχυρό ένστικτο της αυτοσυντηρήσεως και της προστασίας της ζωής. Ενέβαλε επίσης και το ένστικτο της μητρότητας στη γυναίκα και της πατρότητας στον άνδρα, για να προστατεύεται η ζωή και να διαιωνίζεται το είδος. Έδωσε ακόμη ο Θεός στον άνθρωπο την δυνατότητα να γίνει συνεργός του στη δημιουργία νέων ανθρωπίνων υπάρξεων δια της ενώσεως άρρενος και θήλεος. Ωστόσο η είσοδος της αμαρτίας στον κόσμο και η εξ’ αιτίας αυτής εξαχρείωση της ανθρωπίνης φύσεως διέφθειρε και αυτό το ένστικτο της μητρότητας και της πατρότητας. Η ευλογία της παιδοποιίας μεταβλήθηκε σε κατάρα, διότι η κύηση και η ανατροφή των τέκνων θεωρήθηκαν εμπόδια στην ικανοποίηση των ηδονικών απολαύσεων και του ευδαιμονισμού.

Στους εσχάτους και αποκαλυπτικούς χρόνους που ζούμε, η αποστασία έχει φθάσει δυστυχώς στο αποκορύφωμά της. Ο σύγχρονος άνθρωπος κατόρθωσε, αξιοποιώντας τις καταπληκτικές προόδους της ιατρικής επιστήμης, να βρει τον τρόπο να απαλλαγεί από το ανεπιθύμητο βάρος της παιδοποιίας, φονεύοντας το έμβρυο μέσα στη μήτρα της μητέρας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πρόκειται για τη σύγχρονη μάστιγα των εκτρώσεων, μέσω των οποίων κατακρεουργούνται στις μήτρες των γυναικών, πριν δουν το φως της γέννησης, εκατομμύρια αθώα και ανυπεράσπιστα βρέφη. Η δαιμονική αναίδεια των γυναικών έφτασε στην έσχατη κατάντια, να μη θεωρεί πλέον την έκτρωση ως ανθρωποκτονία, αλλά ως «αναφαίρετο δικαίωμα», ως «δημοκρατική κατάκτηση» του δικαιώματος να διαθέτει, όπως θέλει το σώμα της, ακόμα και να φονεύει το έμβρυό της!

Το Γραφείο μας έχει δημοσιεύσει αρκετές ανακοινώσεις γύρω από το φρικτό έγκλημα των εκτρώσεων, παρουσιάζοντας σφαιρικά και συνοπτικά την θεολογική, ηθική και κοινωνική διάσταση αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος. Αποδείξαμε ότι η έκτρωση δεν είναι απλά μια ανθρωποκτονία όπως οι άλλες, αλλά φρικτός και απαίσιος φόνος ανυπεράσπιστου παιδιού, καταπάτηση κάθε δικαιώματός του, για να ζήσει! Επίσης αποκαλύψαμε πως αυτό το φρικτό έγκλημα έχει τις βαθύτερες ρίζες του στη σύγχρονη αποστατημένη κοινωνία, η οποία έχει κόψει κάθε σχέση με το Θεό και τις πανανθρώπινες αξίες που διαμόρφωσε η χριστιανική ηθική διά μέσου των αιώνων. Ότι αυτό το δαιμονικό «κίνημα» προωθείται από σκοτεινά παγκόσμια κέντρα, τα οποία έχουν ως σκοπό να ποδηγετήσουν και γαλουχήσουν την ανθρωπότητα στην ιδεολογία της Νέας Εποχής, στην αντζέντα της οποίας βρίσκεται η μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού, τόσο μέσω των εκτρώσεων, όσο και μέσω της αποφυγής της τεκνογονίας.

Υπενθυμίζουμε στο σημείο αυτό ότι σύμφωνα με την διδασκαλία της Εκκλησίας μας, η έναρξη της ανθρώπινης ζωής γίνεται τη στιγμή της συλλήψεως, όταν δηλαδή το ωάριο της γυναικός ενωθεί με το σπερματοζωάριο του ανδρός στην γυναικεία μήτρα, ενώ ταυτόχρονα το γονιμοποιημένο ωάριο «εμψυχούται», αποκτά δηλαδή την αθάνατη ψυχή του. Από τη στιγμή αυτή αποτελεί μια εν εξελίξει ανθρώπινη ύπαρξη, μια ανεκτίμητη και ανεπανάληπτη προσωπικότητα, πλασμένη κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση Θεού και προωρισμένη για την αιωνιότητα. Την αλήθεια αυτή επιβεβαιώνει ο θεόπνευστος λόγος της Αγίας Γραφής. Ο προφήτης Ησαΐας αναφέρει: «Κύριος εκ κοιλίας μητρός μου εκάλεσεν το όνομά μου», (Ησ. 49,1). Επίσης και ο προφήτης Ιερεμίας χρίεται προφήτης ήδη από την εμβρυϊκή του ηλικία: «Προ του με πλάσαι σε εν κοιλία επίσταμαί σε και προ του σε εξελθείν εκ μητρός ηγίακά σε, προφήτην εις έθνη τέθεικά σε» (Ιερ. 1,5). Κατά παρόμοιο τρόπο και ο απόστολος Παύλος: «Ότε δε ευδόκησεν ο Θεός ο αφορίσας με εκ κοιλία μητρός μου», (Γαλ. 1,15). Γι’ αυτό και η Εκκλησία θέτει υπό κανόνα, τη γυναίκα που πραγματοποίησε την έκτρωση, (συνήθως αποχή από τη Θεία Κοινωνία για ένα χρονικό διάστημα), ανάλογα με την μετάνοιά της.

Πριν από λίγες ημέρες πληροφορηθήκαμε ότι στις ΗΠΑ το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας έλαβε την απόφαση να βάλει φραγμούς στην ασυδοσία των εκτρώσεων. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσηκωθεί κυριολεκτικά η «προοδευτική» αμερικανική κοινωνία, για να ματαιωθεί η απόφαση. Σύμφωνα με δημοσίευμα: «Θύελλα αντιδράσεων και έναν νέο διχασμό έφερε στις ΗΠΑ η διαρροή της γνωμοδότησης του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών σύμφωνα με την οποία ετοιμάζεται να νομιμοποιήσει την απαγόρευση των αμβλώσεων, καταργώντας τον περίφημο νόμο «Ρόου κατά Ουέιντ». Αν και η τελική νομική απόφαση δεν αναμένεται πριν τον Ιούνιο, ήδη διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν την επόμενη μέρα μπροστά στο Κογκρέσο, δίνοντας μια πρόγευση του τι πρόκειται να ακολουθήσει αν πράγματι καταργηθούν οι αμβλώσεις…» (https://www.ethnos.gr/World/article /206735/ katarghshambloseonstishp apos blepoyn thnapo fashto yano tatoy dikast hrioyekprosopoitondhmokratikonkaitonrepoymplikanonsthnellada). Εάν το Ανώτατο Δικαστήριο ανατρέψει τελικά την απόφαση, κάθε πολιτεία θα μπορεί να κρίνει εάν θα περιορίσει, ή θα απαγορεύσει τις αμβλώσεις. Μάλιστα, ήδη σε τουλάχιστον είκοσι συντηρητικές Πολιτείες έχουν ετοιμαστεί νομοθετήματα για απαγόρευση της άμβλωσης, περιμένοντας το Ανώτατο Δικαστήριο να ανοίξει τον δρόμο για να γίνουν νόμοι.

Γύρω από το δαιμονικό αυτό κίνημα που στρέφεται ενάντια στην διά νόμου απαγόρευση  των εκτρώσεων έγραψε ένα πολύ σπουδαίο και αποκαλυπτικό άρθρο η αμερικανίδα πολιτική σχολιάστρια και συγγραφέας Michelle Malkin, με τίτλο: «Εκτρωσομανία: η τέλεια σχεδιασμένη κατάρρευση». Παραθέτουμε ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα, όπως δημοσιεύτηκαν στο ιστολόγιο http://redskywarning .blogspot.com/. «… η βολικά προγραμματισμένη διαρροή ενός σχεδίου γνώμης του Ανωτάτου Δικαστηρίου που ανέτρεπε την δικαστική απόφαση Roe vs. Wade έγινε το νέο όπλο της Αμερικής για μαζική απόσπαση της προσοχής. Αριστεροί abortifa αγκιτάτορες κατέβηκαν στα σκαλιά του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην Ουάσιγκτον, ουρλιάζοντας: “Τα φασιστικά αποβράσματα πρέπει να φύγουν”….Οι εκτρωσομανείς δεν είναι απλά μουρλοί. Είναι σατανικοί….Η Planned Parenthood και η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (η γνωστή ACLU) ήταν έτοιμες στην Ουάσιγκτον, τη Φιλαδέλφεια και την πλατεία Foley της Νέας Υόρκης για “αυθόρμητες” διαμαρτυρίες και κραυγές, όπου μάζες αυθόρμητα συγκεντρωμένων ταραχοποιών έφεραν αυθόρμητα τυπωμένα, πανομοιότυπα πλακάτ από τους χρηματοδοτούμενους με δισεκατομμύρια γίγαντες του Λόμπι του Θανάτου….» (http://redskywarning .blogspot.com/2022/05/blog-post_11.html)!

Για την απόφαση του Αμερικανικού Ανωτάτου Δικαστηρίου η γνωστή αμερικανίδα πολιτικός Χίλαρι Κλίντον δήλωσε χαρακτηριστικά:   «Η απόφαση αυτή αποτελεί απευθείας επίθεση στην αξιοπρέπεια, στα δικαιώματα και στις ζωές των γυναικών, χωρίς να λογαριάζουμε τη νομοθεσία δεκαετιών. Θα σκοτώσει και θα υποδουλώσει γυναίκες μολονότι η μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών θεωρεί ότι η άμβλωση πρέπει να είναι νόμιμη. Τι ντροπή»! Στη χώρα μας ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος «υποδέχτηκε» με «αποτροπιασμό» και «δημοκρατική ευαισθησία» την είδηση, ως «σκοταδιστική απόφαση κατά της νομιμοποίησης των αμβλώσεων στις ΗΠΑ»! Τέλεια διαστροφή της αλήθειας, τόσον από την κ. Κλίντον, όσον και από τους ημέτερους «προοδευτικούς» υποστηρικτές των εκτρώσεων, οι οποίοι θέλουν να αγνοούν ότι πίσω από τα δήθεν «δημοκρατικά δικαιώματα» των γυναικών κρύβεται το πλέον ειδεχθές πρόσωπο του ρατσισμού και της καταπάτησης των δικαιωμάτων των αθώων κατακρεουργημένων αγέννητων παιδιών.

Υπάρχουν και χειρότερα: Επίσημη δήλωση αμερικανίδας Υπουργού Οικονομικών θεωρεί «οικονομικά καταστροφική» την απαγόρευση των εκτρώσεων: «Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε σήμερα ότι η απαγόρευση των αμβλώσεων θα μπορούσε να έχει “πολύ επιζήμιες επιπτώσεις” στην αμερικανική οικονομία, αφού ορισμένες γυναίκες δεν θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους, θα μειώνονταν τα έσοδα που θα αποκόμιζαν κατά τον εργασιακό βίο τους ενώ άλλες θα έμεναν εκτός του εργατικού δυναμικού….“Πιστεύω ότι η εξάλειψη του δικαιώματος των γυναικών να αποφασίζουν για τις γυναίκες, αν θα κάνουν παιδιά, θα είχε πολύ καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία και θα έφερνε τις γυναίκες πολλές δεκαετίες πίσω” είπε η Γέλεν απαντώντας σε μια ερώτηση για το θέμα αυτό» (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)! Το διαρκές φοβερό ολοκαύτωμα των εκτρώσεων κρίνεται και από οικονομικής άποψης συμφέρον και η απαγόρευσή του οικονομικά καταστροφικό! Οι ζωές των εκατομμυρίων κατακρεουργημένων παιδιών – εικόνων του Θεού, μπαίνουν στην ζυγαριά και του υλικού συμφέροντος!

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, σε πρόσφατο κήρυγμά του την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, αναφερόμενος στο θέμα των εκτρώσεων επεσήμανε με έμφαση πως «ανθρώπινο δικαίωμα είναι και το δικαίωμα των εμβρύων να ολοκληρώσουν την βιολογική τους ύπαρξη και να βγουν στον κόσμο ως πρόσωπα και ως προσωπικότητες». Αναφερόμενος σε σχετικό ντοκιμαντέρ που υπάρχει και στο διαδίκτυο, σημείωσε πως εκεί, μπορεί κανείς να διαπιστώσει «την αγωνία, τον πόνο, το φόβο του εμβρύου την ώρα που μέσα στην κοιλία της μητρός του μπαίνει το έμβολο για να το τεμαχίσει πρώτα και μετά να το απορροφήσει. Καταλαβαίνει πόσο δίκιο είχαν αυτοί οι άνθρωποι εκεί στην μεγάλη υπερατλαντική χώρα, στην Αμερική, να αλλάξουν την νομολογία του ανωτάτου δικαστηρίου. Και είναι θλιβερό, πραγματικά θλιβερό, να βγαίνουν άνθρωποι, έλλογα όντα, και από τα δύο φύλα και να δικαιολογούν το μεγάλο, το τραγικό έγκλημα των αμβλώσεων ως δήθεν δικαίωμα να κάνει η γυναίκα το σώμα της ό,τι θέλει».

Κλείνοντας θα θέλαμε να διατρανώσουμε την οδύνη μας για τη σιωπηλή γενοκτονία των αγέννητων παιδιών στη χώρα μας και να εκφράσουμε για μια ακόμη φορά με τον πλέον δραματικό τρόπο την ανησυχία μας για το τεράστιο αυτό πρόβλημα, που αφήνει πίσω του ανθρώπινα ναυάγια, προκαλεί σοβαρά ψυχολογικά, σωματικά, οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα, ενώ παράλληλα δημιουργεί συνθήκες δημογραφικής κατάρρευσης της χώρας μας. Καλούμαστε όλοι μας να απαιτήσουμε, ανάμεσα στα άλλα νομοθετήματα, που περιφρουρούν τα δικαιώματα των μειονοτήτων, να προστεθεί και η προστασία των δικαιωμάτων των αγέννητων παιδιών, των αθώων αυτών εικόνων του Θεού. Καλούμε επίσης και την διοικούσα Εκκλησία να αναλάβει τις ευθύνες της.

Ας αναλογιστούμε μήπως με την αυτοκτονική αυτή τακτική που ακολουθούμε ως κυβέρνηση και ως ελληνική κοινωνία, ο μεγαλύτερος εχθρός της πατρίδας μας είμαστε εμείς οι ίδιοι και όχι οι εξ’ ανατολών γείτονές μας. Να τονίσουμε, τέλος, πως το ποτάμι του αίματος των εκατομμυρίων αδικοσφαγμένων παιδιών βοά μπροστά στο θρόνο της μεγαλοσύνης του Θεού. Δεν θα αργήσει να λειτουργήσει  ο πνευματικός νόμος και θα έχει ανυπολόγιστα τρομακτικές συνέπειες για τον σύγχρονο αποστατημένο κόσμο, ακόμα και για όσους δεν αντιδρούμε και δεν διαμαρτυρόμαστε γι’ αυτή την διαρκή φρικαλεότητα!

Εκ του Γραφείου επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών

Αφήστε μια απάντηση