Πώς ο Τζορτζ Σόρος έχει σημαντικό έλεγχο στις ειδήσεις των Μέσων Ενημέρωσης

Συγγραφέας Ματ Παλούμπο

Το βιβλίο εκθέτει τη σύνδεση του Σόρος με την υποδομή και την πολιτική των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης

By Masooma Haq and Roman Balmakov Zero Hedge,June 30, 2022

Μετάφραση: Μ. Στυλιανού

Ο Ματ Παλούμπο, συγγραφέας του βιβλίου «The Man Behind the Curtain: Inside the Secret Network of George Soros», περιγράφει λεπτομερώς τη σχέση του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος με την αμερικανική πολιτική και δείχνει πώς ο Σόρος ελέγχει όχι μόνο όσα γράφονται για αυτόν, αλλά επηρεάζει επίσης τον τρόπο με τον οποίο το αμερικανικό κοινό αντιλαμβάνεται τα γεγονότα των ειδήσεων.

Ο Σόρος δημιούργησε μια οικονομική ιδέα που ονομάζεται αντανακλαστικότητα, η οποία ο Παλούμπο είπε ότι είναι «λαμπρή», επειδή μπορεί να προκαλέσει αυτό που θέλει ο Σόρος να συμβεί στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

«Αλλά οι προσδοκίες έθεσαν την πραγματικότητα και ο Σόρος συνειδητοποίησε: “Λοιπόν, αυτό ισχύει και για τα μέσα ενημέρωσης”. Εάν πείτε στους ανθρώπους τι να περιμένουν, πρόκειται να επανερμηνεύσουν την πραγματικότητα” και αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ερμηνεύουν τα γεγονότα ειδήσεων, δήλωσε ο Palumbo κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης για το πρόγραμμα της EpochTV’s “Τα γεγονότα έχουν σημασία“.

Πώς ο Σόρος ξόδεψε 18 δισεκατομμύρια δολάρια για να ελέγξει τα μέσα ενημέρωσης, να εκλέξει την αστυνομία και να εκλέξει φιλελεύθερους εισαγγελείς

«Για οποιονδήποτε λόγο, αν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι κάτι πρόκειται να συμβεί, στην πραγματικότητα θα συμβεί», και ο Σόρος το εφάρμοσε στην κάλυψη των εταιρειών μέσων ενημέρωσης για να κάνει τους ανθρώπους να πιστέψουν κάτι που δεν συνέβη στην πραγματικότητα, συνέβη, είπε ο Παλούμπο.

Τα πρακτορεία μέσων ενημέρωσης που υποστηρίζονται από τον Σόρος χρησιμοποιούν αυτήν την έννοια για να δημιουργήσουν ψευδείς αφηγήσεις και να κάνουν τους ανθρώπους να πιστέψουν σε κάτι που δεν συνέβη στην πραγματικότητα. Ο λόγος που ο Σόρος είναι σε θέση να έχει αυτό το επίπεδο επιρροής είναι ότι δίνει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια στην υποδομή των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Υπάρχουν πολλοί κύριοι οργανισμοί μέσων ενημέρωσης που συνδέονται με τον Σόρος, συμπεριλαμβανομένων των εξής: «ABC, CBS, CNN, Washington Post, New York Times, εννοώ, είναι ένας πολύ μακρύς κατάλογος. Πληκτρολογήστε το όνομα του Σόρος και απλά κοιτάξτε πώς τον καλύπτουν, και αν είναι ποτέ κάτι αρνητικό, «είναι οι αντισημίτες λένε: αρνητικός ισχυρισμός’», δήλωσε ο Παλούμπο, προσθέτοντας ότι η κάλυψή τους φαίνεται πάντα να ευνοεί τους Δημοκρατικούς και τον Σόρος.

Μια ομάδα επιτήρησης που ονομάζεται Κέντρο Ερευνών Μέσων (MRC) έχει τεκμηριώσει τους δεσμούς του Σόρος με την υποδομή των μέσων ενημέρωσης. «Ο Σόρος έχει ξοδέψει περισσότερα από 52 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση ακινήτων των μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της υποδομής των ειδήσεων – σχολές δημοσιογραφίας, ερευνητική δημοσιογραφία, ακόμη και οργανισμούς του κλάδου», σύμφωνα με δημοσίευμα του MRC.

Πολλές αριστερές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών μέσων ενημέρωσης, λαμβάνουν χρηματοδότηση μέσω του Ιδρύματος Ανοικτής Κοινωνίας του Σόρος. Αυτή η ομάδα είναι γνωστό ότι χρηματοδοτεί προοδευτικές πρωτοβουλίες όπως το Black Lives Matter και το Defund the Police, καθώς και πολιτικούς υποψηφίους και εκστρατείες περιφερειακών εισαγγελέων, δήλωσε ο Παλούμπο.

Οι διαδηλωτές της Antifa και του Κινήματος Black Lives Matter διαμαρτύρονται τη νύχτα των εκλογών κοντά στον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον στις 3 Νοεμβρίου 2020.

Το ίδρυμα του Σόρος ισχυρίζεται ότι προωθεί τη δημοκρατία και τον ατομικισμό, αλλά στην πραγματικότητα, υποστηρίζει μια πιο ριζοσπαστική ατζέντα, δήλωσε ο Παλούμπο.

«Υπάρχει αυτό που λένε ότι είναι τα πράγματα και αυτό που πραγματικά είναι», είπε ο Παλούμπο για το Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας

Ο Αλεξάντερ Σόρος, γιος του Τζορτζ Σόρος, είναι επικεφαλής του Ιδρύματος Open Society, το οποίο το 2017 έλαβε 18 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Τζορτζ Σόρος για τη χρηματοδότηση προοδευτικών σκοπών. Έχουν κεφάλαια σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου ενός γραφείου στη Νέα Υόρκη.

Ο Παλούμπο αναφέρει ότι ο Σόρος μεταμφιέστηκε σε χριστιανό κατά τα πρώτα του χρόνια στην Ουγγαρία πριν από την άνοδο του Χίτλερ, όταν οι Εβραίοι εκκαθαρίζονταν, για να εξηγήσει τον πιθανό λόγο για την υποστήριξη του Σόρος στην αριστερή ιδεολογία.

Πριν από την άνοδο του Χίτλερ, ο Σόρος φιλοξενήθηκε από έναν χριστιανό άνδρα, ο οποίος ορκίστηκε στις αρχές ότι ο Σόρος ήταν βεφτισιμιός του. Ο Σόρος συνεργάστηκε με τον άνδρα για να δημεύσει την περιουσία των Εβραίων.

Σε μια συνέντευξη του 1998 στο “60 Minutes“, ο οικοδεσπότης Steve Croft ρώτησε τον Soros αν ένιωθε κάποια ενοχή για την κατάσχεση περιουσίας από Εβραίους της Ουγγαρίας, στην οποία απάντησε ότι δεν αισθανότανε καμιά ενοχή..

«Ήμουν 14 χρονών και θα έλεγα ότι τότε φτιάχτηκε ο χαρακτήρας μου. … Ότι κάποιος πρέπει να σκέφτεται μπροστά, πρέπει να κατανοεί και να προβλέπει τα γεγονότα, και όταν απειλείται, ήταν μια τεράστια απειλή του κακού, εννοώ, ήταν μια πολύ προσωπική εμπειρία του κακού», είπε ο Σόρος.

Όταν ρωτήθηκε περαιτέρω για το αν ήταν δύσκολο να γνωρίζει ότι άλλοι Ούγγροι στέλνονταν σε στρατόπεδα θανάτου αφού βοήθησε να πάρουν την περιουσία τους, ο Σόρος είπε ότι δεν ήταν δύσκολο με κανέναν τρόπο.

«Καθόλου, καθόλου. Ίσως ως παιδί, δεν βλέπεις τη σύνδεση. Αλλά δεν μου δημιούργησε , κανένα απολύτως πρόβλημα», είπε ο Σόρος. «Ήμουν μόνο θεατής. Το ακίνητο αφαιρέθηκε. Έτσι, δεν είχα κανένα ρόλο στην αφαίρεση αυτής της ιδιοκτησίας. Οπότε δεν είχα κανένα αίσθημα ενοχής».

Στην έρευνά του, ο Παλούμπο διαπίστωσε επίσης ότι πολλοί άνθρωποι που κάποτε εργάζονταν για το Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας του Σόρος αργότερα συνέχισαν να εργάζονται για μέσα ενημέρωσης.

Επιπλέον, ο Σόρος έχει χρηματοδοτήσει εκστρατείες για πολλούς Δημοκρατικούς πολιτικούς και προοδευτικούς περιφερειακούς εισαγγελείς, υποστηρίζοντας εκείνους που θα φέρουν τα αποτελέσματα που θέλει ο Σόρος.

«Εάν εκλέξετε έναν Περιφερειακό Εισαγγελέα, αυτοί έχουν πλήρη αυτονομία σε όλες τις υποθέσεις, οπότε είναι απλά Ε!, θέλω να αλλάξει ο νόμος, υποστηρίζω έναν τύπο που θέλει να τον αλλάξει ακριβώς όπως εγώ. Μπαίνει και τον αλλάζει εν μία νυκτί», είπε ο Palumbo

“Αλλά όταν είσαι στην προεκλογική εκστρατεία ενός Εισαγγελέα και υπάρχουν μερικές εκατοντάδες μεγάλες δαπάνες με κάθε άτομο κανονικά και στη συνέχεια μοιράζεις 1 ή 2 εκατομμύρια, μπορείς πραγματικά να αγοράσεις εκλογές με αυτόν τον τρόπο. Και έχει συμβεί ξανά και ξανά. Στην πραγματικότητα υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο αμφισβητίας απλώς εγκαταλείπει, επειδή ξέρει ότι δεν έχει νόημα», δήλωσε ο Palumbo.

Ο λόγος για τον οποίο μια ευρύτερη μερίδα του κοινού δεν γνωρίζει ποιος είναι πραγματικά ο Σόρος είναι ότι ελέγχει αυτούς τους οργανισμούς με χρήματα.

«Είναι ένα είδος σιωπηρού συμβολαίου, όπου, “Έχω πάρει χρήματα από αυτόν τον τύπο στο παρελθόν, θα τον βλάψω πραγματικά στην έκθεσή μου;” Και πολλοί άνθρωποι απλώς επιλέγουν να μην το κάνουν», είπε ο Παλούμπο

Αφήστε μια απάντηση