Οι απατεώνες σέρνουν τον χορό

Ron Paul. /Réseau International4 juillet 2022

[Ο Ρόναλντ Έρνεστ Πολ (Ronald Ernest Paul,  είναι Αμερικανός πολιτικός, πρώην βουλευτής του Τέξας.  Ήταν υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 1988  στις προεδρικές εκλογές του 2008 και στις προεδρικές εκλογές του 2012 1.

Υποστηρικτής του  ελεύθερου πολιτεύματος, τάχθηκε υπέρ ενός ομοσπονδιακού κράτους με περιορισμένο ρόλο, χαμηλούς φόρους, ελεύθερες αγορές, μια μη παρεμβατική εξωτερική πολιτική και μια επιστροφή στις νομισματικές πολιτικές που βασίζονται στα μέταλλα (χρυσός, ασήμι) .

Μερικές φορές έχει το παρατσούκλι «Γιατρός Νο»2 στο Κογκρέσο επειδή έχει πτυχίο ιατρικής αλλά και επειδή ψηφίζει ενάντια σε όλους τους νόμους που πιστεύει ότι παραβιάζουν το Σύνταγμα των ΗΠΑ, αυξάνουν τα εισοδήματα των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων ή αυξάνουν τους φόρους]

 Μετάφραση/εισαγωγή  Μ.Στυλιανού

«Ο πόλεμος είναι μια απάτη», έγραψε ο υποστράτηγος των ΗΠΑ Smedley Butler το 1935, εξηγώντας ότι σε αυτή την περίπτωση μόνο μια μικρή ομάδα μυημένων είναι ενημερωμένοι για την πραγματικότητα. Είναι μια πραγματική απάτη που οργανώνεται προς όφελος ενός πολύ μικρού αριθμού ατόμων που πραγματοποιείται σε βάρος του μεγαλύτερου αριθμού. Ο πόλεμος επιτρέπει έτσι σε κάποιους να αυξήσουν τις περιουσίες τους.

Η παρατήρηση του στρατηγού Μπάτλερ περιγράφει τέλεια την αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η προπαγάνδα συνεχίζει να απεικονίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία ως αυτόν ενός απρόκλητου Γολιάθ για να αποδεκατίσει έναν αθώο Δαβίδ, εκτός εάν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ παράσχουν τεράστιες ποσότητες στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία για να νικήσει τη Ρωσία. Όπως συμβαίνει πάντα με την προπαγάνδα, αυτή η εκδοχή των γεγονότων είναι το αποτέλεσμα χειραγώγησης για την παροχή μιας συναισθηματικής απάντησης προς όφελος ειδικών συμφερόντων.

Ποιος άλλος εκτός από την αμερικανική βιομηχανία όπλων επωφελείται από αυτόν τον πόλεμο; Ο διευθύνων σύμβουλος της Raytheon, Greg Hayes, δήλωσε πρόσφατα σε μια συνάντηση των μετόχων ότι «όλα όσα αποστέλλονται στην Ουκρανία σήμερα προέρχονται από τις μετοχές του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ και εκείνες των συμμάχων του ΝΑΤΟ. Αυτά είναι πολύ καλά νέα αφού θα πρέπει να τα ανασυγκροτήσουμε προς μεγάλο όφελος της εταιρείας μας! »

Στην οποία δεν είχε άδικο αφού η Raytheon, η Lockheed Martin και αμέτρητοι άλλοι κατασκευαστές όπλων απολαμβάνουν ένα τεράστιο νέο απροσδόκητο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμεύσει περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία. Αυτό που αποκαλούν βοήθεια δεν είναι άλλο από τον κύκλο εργασιών αυτών των εταιρειών: η Ουάσιγκτον στέλνει δισεκατομμύρια σε κατασκευαστές όπλων για όπλα που αποστέλλονται στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πολυάριθμες μαρτυρίες, αυτά τα φορτία όπλων όπως ο αντιαρματικός πύραυλος Javelin (που κατασκευάζεται από κοινού από τους Raytheon και Lockheed Martin) καταστρέφονται από τη Ρωσία μόλις φτάσουν στην Ουκρανία. Αυτό δεν ενοχλεί καθόλου τον Raytheon. Όσο περισσότερα όπλα ανατινάζει η Ρωσία στην Ουκρανία, τόσο περισσότερες νέες παραγγελίες προέρχονται από το Πεντάγωνο.

Οι πρώην χώρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας, τώρα μέλη του ΝΑΤΟ, εμπλέκονται επίσης στην απάτη. Ανακάλυψαν πώς να απαλλαγούν από τα 30χρονα σοβιετικά όπλα τους και να λάβουν σύγχρονες αντικαταστάσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλα δυτικά κράτη του ΝΑΤΟ.

Ενώ πολλοί που συμπάσχουν με την Ουκρανία χειροκροτούν, αυτά τα δισεκατομμύρια δολάρια σε εξοπλισμούς δεν θα κάνουν μεγάλη διαφορά. Όπως είπε πρόσφατα ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ Σκοτ Ρίτερ στην έκθεση Ron Paul Liberty Report, «Μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα ότι ακόμη και αν αυτή η βοήθεια φτάσει στο πεδίο της μάχης, δεν θα έχει αντίκτυπο στη μάχη».

Και ο Τζο Μπάιντεν το ξέρει.

Αυτό που μπορούμε να δούμε είναι ότι οι Ρώσοι συλλαμβάνουν μεγάλες ποσότητες σύγχρονων όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ και μάλιστα τα χρησιμοποιούν για να σκοτώσουν περισσότερους Ουκρανούς. Τι ειρωνεία!

Επιπλέον, ανοίγει επικίνδυνες ευκαιρίες για τους τρομοκράτες, οι οποίοι θα μπορούσαν να ανακτήσουν χιλιάδες θανατηφόρα όπλα υψηλής τεχνολογίας που καταλήγουν σε ολόκληρη την Ευρώπη; Η Ουάσιγκτον παραδέχτηκε ότι δεν έχει τρόπο να παρακολουθεί τα όπλα που στέλνει στην Ουκρανία και δεν έχει τρόπο να τα κρατήσει μακριά από τα χέρια των κακοποιών.

Ο πόλεμος είναι απάτη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παρέμβει στην Ουκρανία από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, φτάνοντας στο σημείο να ανατρέψουν την κυβέρνηση το 2014 και να φυτέψουν τους σπόρους της σύγκρουσης που βλέπουμε σήμερα.

Η μόνη διέξοδος από μια τρύπα είναι να σταματήσετε να σκάβετε.

Ο πόλεμος είναι πολύ επικερδής, δεν υπάρχει λόγος να ελπίζουμε στην ειρήνη.

πηγή: Ινστιτούτο Ρον Πολ

Αφήστε μια απάντηση