Δήμος της Νέας Υόρκης: «Τι να κάνετε σε περίπτωση πυρηνικής έκρηξης»! – Οι ΗΠΑ φοβούνται επίθεση από την Ρωσία

«Μη ρωτάτε πώς ή γιατί – Απλά να ξέρετε ότι η πόλη χτυπήθηκε»

Η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Νέας Υόρκης προχώρησε σε ενημέρωση των πολιτών για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης από την Ρωσία.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά την αποκάλυψη από ρωσικά ΜΜΕ ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εξαφανίσει την ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

«Τι κάνουμε σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης;»

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε χθες, το Τμήμα Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της πόλης αναφέρεται:

«Υπήρξε λοιπόν μια πυρηνική επίθεση. Μη ρωτάτε πώς ή γιατί. Απλά να ξέρετε ότι η πόλη χτυπήθηκε. Λοιπόν, τότε τι κάνουμε;».

Ένας εκπρόσωπος της πόλης λέει στους πολίτες: «Αν και η πιθανότητα να συμβεί περιστατικό με πυρηνικό όπλο στην /κοντά στη Νέα Υόρκη είναι πολύ μικρή, είναι σημαντικό οι Νεοϋορκέζοι να γνωρίζουν τα βήματα για να παραμείνουν ασφαλείς».

«Βασικά, απλά βήματα σε περίπτωση ενός τέτοιου περιστατικού».

Τα τρία απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης είναι «να μπουν μέσα, να παραμείνουν μέσα και να παρακολουθήσουν τις εκπομπές στην τηλεόραση για το τι πρέπει να κάνουν στη συνέχεια».

Υπενθυμίζεται ότι το να μείνετε στο αυτοκίνητο δεν είναι επιλογή. «Μην βγείτε έξω μέχρι οι αξιωματούχοι να πουν ότι είναι ασφαλές» λένε στο βίντεο. Ο εκπρόσωπος του δήμου συνεχίζει:

«Αν ήσασταν έξω μετά την έκρηξη, καθαριστείτε αμέσως. Αφαιρέστε και βάλτε σε σακούλα τα ρούχα που φορούσατε, για να κρατήσετε τη ραδιενεργό σκόνη ή τη στάχτη μακριά από το σώμα σας».

Στο βίντεο επίσης, οι αρχές ενθαρρύνουν τους Νεοϋορκέζους να κατευθυνθούν σε υπόγεια, αν διαθέτουν.

Κλείνοντας, ο εκπρόσωπος λέει χαρούμενα: «Εντάξει. Τα καταφέρατε».

Φυσικά το βίντεο είναι πολύ… υπεραισόδοξο. Από όσα αναφέρει μέσα τίποτε δεν μπορεί να γίνει επί του πρακτέου.

Αν «σκάσει» πυρηνική βόμβα στο κέντρο της Νέας Υόρκης ή 200 μέτρα από πάνω του, δεν θα μείνει τίποτε όρθιο σε απόσταση 5 χλμ. Στις μεγαλύτερες αποστάσεις όσοι επιβιώσουν θα είναι σε τραγική κατάσταση με την ραδιενέργεια να μετράει αντίστροφα για τις ζωές τους.

Μάλλον, κάτι δεν πάει καλά στις ΗΠΑ. Προφανώς, οι Αμερικανοί έχουν κατανοήσει ότι έχουν φτάσει τα πράγματα σε τέτοιο οριακό σημείο ώστε όντως να κινδυνεύουν με πυρηνική «εξαέρωση» από μία χώρα η οποία είναι ικανή να το κάνει και κυρίως έχει την δύναμη να το κάνει.

Η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη του πλανήτη με το πυρηνικό της οπλοστάσιο να εσυγχρονίζεται διαρκώς.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι πλέον μακράν η πιο επικίνδυνη για την πλανητική ασφάλεια αμερικανική κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται πως τον Μάιο, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης είχαν αποκαλύψει πως ο Β.Πούτιν θα μπορούσε να εξαφανίσει ολόκληρη την ανατολική και δυτική ακτή των ΗΠΑ με μόλις τέσσερις πυραύλους.

Ο Αλεξέι Ζουράβλεφ, μέλος του κοινοβουλίου του Πούτιν, είχε δηλώσει πως «δε θα μείνει τίποτα» σε καμία από τις δύο ακτές μετά από πλήγματα με τη χρήση της νέας πυρηνικής βόμβας Sarmat 2 της Ρωσίας και πως το σύννεφο μανιταριού θα είναι «ορατό από το Μεξικό».

Είναι γνωστό πως περίπτωση πυρηνικού πολέμου η Ρωσία στο πυρηνικό της δόγμα έχει ως πρώτους στόχους την ανατολική και την δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής καθώς είναι εύκολα προσβάσιμοι για τον ρωσικό υποβρυχιακό στόλο.

Η μεγάλη αμερικανική ακτογραμμή είναι και το αδύνατο σημείο των ΗΠΑ, ενώ τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα βρίσκονται εκεί με εξαίρεση τις πόλεις των μεσοδυτικών πολιτειών όπως Σικάγο, Ντένβερ κ.λ.π.

pronews.gr

Αφήστε μια απάντηση