Οι αγρότες καλούν την Ολλανδία να σταματήσει την εργασία για 15 λεπτά την Παρασκευή: «Δείξε την αλληλεγγύη σου»

Την επόμενη Παρασκευή, αφήστε τη δουλειά για δεκαπέντε λεπτά για να δείξετε την «αλληλεγγύη σας στον αγρότη».

Η ομάδα δράσης αγροτών Agractie of Edenaar Bart Kemp απευθύνει τώρα αυτή την έκκληση σε όλους τους Ολλανδούς.

Η Agractie δημιούργησε  έναν ιστότοπο δράσης  με αρκετές άλλες προτάσεις για τη δράση την Παρασκευή 15 Ιουλίου στις 3 μ.μ., διάρκειας 15 λεπτών. Αυτά κυμαίνονται από «βγάλτε μια selfie με το μαντήλι ενός αγρότη» έως «κρεμάστε μια ανεστραμμένη ολλανδική σημαία στο μεσίστιο».

Η οργάνωση κάνει λόγο για «επίθεση απελπισίας» από αγρότες στην Ολλανδία «που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους να υπάρχουν». Οι αγρότες διεξάγουν καμπάνιες εδώ και εβδομάδες κατά της κυβερνητικής πολιτικής για το άζωτο, η οποία φοβούνται ότι θα πλήξει σκληρά τις εταιρείες τους.

«Η Ολλανδία καίγεται», είπε ο Kemp σε ένα vlog. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ομάδα δράσης καλεί σε « στάσιμα » δεκαπέντε λεπτών. «Δείξε και άκου την αλληλεγγύη σου».

ΙΣΧΥΡΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΑΖΩΤΟΥ.

Το υπουργικό συμβούλιο θέλει να μειώσει σημαντικά την ποσότητα της αμμωνίας και των οξειδίων του αζώτου που καταλήγουν στη φύση τα επόμενα χρόνια. Η υπουργός Φύσης και Αζώτου, Christianne van der Wal, ανακοίνωσε πρόσφατα τους στόχους για την ύπαιθρο, οι οποίοι πιθανότατα θα έχουν σημαντικές συνέπειες για την κτηνοτροφία. Δεν έχουν ακόμη εκπονηθεί μέτρα για άλλους τομείς, όπως η κυκλοφορία και η βιομηχανία. Το υπουργικό συμβούλιο λέει ότι θα καταλήξει σε αυτό στις αρχές του επόμενου έτους.

«Θυσιαζόμαστε για τα συμφέροντα της βιομηχανίας, των κατασκευών και της αεροπορίας», είναι ένα από τα παράπονα της Agractie. Η οργάνωση αποκαλεί τα πρότυπα αζώτου του υπουργικού συμβουλίου μη εφικτά. Οι συνδεδεμένοι αγρότες επίσης δεν αισθάνονται ότι ακούγονται από τη Χάγη.

ad.nl

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση