Ραβίνος Baruch Kahane: Έχουμε προετοιμάσει όλα όσα είναι απαραίτητα για τον 3 Ναό του Σολομώντα. Το μόνο εμπόδιο είναι η κυβέρνηση

Ραβίνος Baruch Kahane: Έχουμε προετοιμάσει όλα όσα είναι απαραίτητα για τον 3 Ναό του Σολομώντα. Το μόνο εμπόδιο είναι η κυβέρνηση

Όλες οι εβραίικές κοινοτικές ετοιμάσαμε τα πάντα για την ανέγερση του 3 ιερού ναού του Σολομώντα, Σήμερα προσευχόμαστε επάνω από τα χώματα που θα ανεγερθεί. Το μόνο εμπόδιο είναι η Κυβέρνηση, δεν μας επιτρέπει ακόμα την ανέγερση. Έχουμε την δυνατότητα να τον κτίσουμε ακόμα και σε μία ημέρα. Σχέδια, υλικά, και οργάνωση είναι όλα έτοιμα.
Ο Ραβίνος προσευχήθηκε και  τόνισε ότι το τελετουργικό του Ομέρ μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και χωρίς τον Ναό ή να βρίσκεται στο Όρος του Ναού, αλλά ότι η ομάδα των εβραίων είναι εξοπλισμένη για να καθιερώσει την τελετή στο Όρος του Ναού, όταν είναι απαραίτητο.
«Η δομή του Ναού δεν είναι απαραίτητη για την υπηρεσία του Ναού», εξήγησε. «Έχουμε προετοιμάσει όλα όσα είναι απαραίτητα. ιερείς μας έραψαν  τα ρούχα τους, σκεύη και εργαλεία, ασημένιες σάλπιγγες είναι όλα  έτοιμα και περιμένουν την θέση τους για να εκτελέσουμε πραγματικά οποιαδήποτε από τις θυσίες, χρειαζόμαστε έναν βωμό και προς το παρών έχουμε προετοιμασμένο έναν που μπορεί να μεταφερθεί.
 
Μπορεί να μεταφερθεί στο Όρος του Ναού και να συναρμολογηθεί σε λιγότερο από μία ώρα. Μετά την τελετή, μπορεί να αποσυναρμολογηθεί και να αποθηκευτεί για το επόμενο τελετουργικό.
Το μόνο πράγμα που μας εμποδίζει να επαναφέρουμε την ίδρυση και ανέγερση του Ναού είναι η ισραηλινή κυβέρνηση, συνέχισε. «Ετοιμάσαμε το Omer έχοντας αυτό κατά νου. Εάν η κυβέρνηση αποφάσιζε κάποια στιγμή  να επιτρέψει να πραγματοποιηθεί η τελετή του Ομέρ στο Όρος του Ναού, τότε θα μας απαιτούσε από τον νόμο της Τορά να μεταφέρουμε την τελετή στη σωστή της θέση και θα ήταν απολύτως έγκυρη, όπως στις ημέρες που ο Ναός στάθηκε.
«Δεδομένου ότι η κυβέρνηση δεν πήρε αυτή την απόφαση, η τελετή έγινε μια αναπαράσταση για τους σκοπούς της εκπαίδευσης του λαού και των Kohanim», κατέληξε
Το τελετουργικό ορίζεται ρητά στη Βίβλο:
Θα υψώσει το στάχυ μπροστά στον Χασέμ για αποδοχή εκ μέρους σας. οι Κοέν θα το ανυψώσουν την επομένη του
Η τελετή  είναι αρκετά σημαντική ώστε η συγκομιδή, μια δραστηριότητα που συνήθως απαγορεύεται το Σαββάτο, θα γινόταν ακόμη και το Σάββατο.
Μόνο μετά την προσαγωγή αυτής της προσφοράς μπορούσαν να φαγωθούν τα σιτάρια που είχαν ριζώσει πριν από την ώρα της προσφοράς. Σύμφωνα με το Ταλμούδ (Kiddushin 38a), ήταν την ημέρα της προσφοράς του Ομέρ, τη δέκατη έκτη του Νισάν, που οι Ισραηλίτες τελείωσαν από το μάννα αφού έπαψε να πέφτει μετά το θάνατο του Μωυσή. Σε εκείνο το σημείο, οι Εβραίοι άρχισαν να τρώνε από τους καρπούς και τα σιτηρά της γης του Ισραήλ.
 
Πηγή: jerusalem post

Αφήστε μια απάντηση