Νέα μελέτη: Τι είδους ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ φέρονται να προκαλούν τα ΚΟΡΩΝΟΕΜΒΟΛΙΑ στις γυναίκες;;;
Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία!

Δεν έχουν τέλος οι μελέτες, οι ισχυρισμοί αλλά και οι τεκμηριωμένες αποκαλύψεις γύρω από τη δράση των κορωνοεμβολίων!

Ενδεχομένως μάλιστα τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, τα οποία τα έχουν κάνει εκατομμύρια επί εκατομμυρίων γυναίκες σε όλον τον κόσμο, να προκαλούν ορισμένες…επιπλοκές στην έμμηνο ρύση.

Αλλαγές της περιόδου εμφάνισαν οι γυναίκες πριν και μετά την εμμηνόπαυση τις πρώτες εβδομάδες μετά τη λήψη του εμβολίου για τον COVID-19», σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science Advances.

Η μελέτη προσθέτει στα στοιχεία ότι σημαντικός αριθμός ανθρώπων βιώνουν αυτήν την απροσδόκητη παρενέργεια.

«Τα άτομα με έμμηνο ρύση και πρώην εμμηνόρροια άρχισαν να παραπονιούνται ότι παρουσίασαν απροσδόκητη αιμορραγία μετά τη χορήγηση του εμβολίου για τον COVID-19 στις αρχές του 2021», έγραψαν οι επιστήμονες που ηγήθηκαν της μελέτης.

Επειδή κατά τους εμβολιασμούς οι γιατροί δεν ρωτούν συνήθως για έμμηνους κύκλους ή αιμορραγία, αυτή η παρενέργεια αγνοήθηκε σε μεγάλο βαθμό ή απορρίφθηκε.

«Οι γιατροί που εξέτασαν το θέμα αφού άκουσαν πρώιμες αναφορές σχετικά με τις αλλαγές της εμμήνου ρύσεως μετά τον εμβολιασμό συχνά απέρριπταν τις ανησυχίες των ασθενών», κατήγγειλε η Κάθριν Κλάνσι, καθηγήτρια ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, Urbana-Champaign, η οποία ηγήθηκε της έρευνας μαζί με την Katharine Lee, καθηγήτρια ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Tulane.

Ορισμένοι κλινικοί γιατροί είπαν ότι δεν ήταν σαφές πώς ένα εμβόλιο θα μπορούσε να προκαλέσει τέτοιες αλλαγές.

Τα στοιχεία που κίνησαν το ενδιαφέρον

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια έρευνα για να ρωτήσουν τους ανθρώπους σχετικά με τις εμπειρίες τους μετά τον εμβολιασμό.

Ξεκινώντας τον Απρίλιο του 2021, η έρευνα ζήτησε δημογραφικές και άλλες πληροφορίες, αλλά επικεντρώθηκε στο αναπαραγωγικό ιστορικό και τις εμπειρίες των ερωτηθέντων σχετικά με την εμμηνορροϊκή αιμορραγία.

Η ομάδα άντλησε τα δεδομένα από τις έρευνες στις 29 Ιουνίου 2021.

Μόνο όσοι δεν είχαν διαγνωστεί με COVID-19 συμπεριλήφθηκαν στην ανάλυση, καθώς ο ίδιος ο COVID-19 σχετίζεται μερικές φορές με αλλαγές της περιόδου. Η μελέτη απέκλεισε επίσης δεδομένα από άτομα ηλικίας 45 έως 55 ετών για να αποφευχθεί η σύγχυση των αποτελεσμάτων συμπεριλαμβάνοντας τις εμμηνορροϊκές αλλαγές που σχετίζονται με την περιεμμηνόπαυση.

«Εστιάσαμε την ανάλυσή μας σε όσους έχουν τακτικά έμμηνο ρύση και σε αυτούς που δεν έχουν επί του παρόντος έμμηνο ρύση αλλά έχουν στο παρελθόν».

Η στατιστική ανάλυση αποκάλυψε ότι το 42,1% των ερωτηθέντων στην έρευνα με εμμηνόρροια ανέφεραν μεγαλύτερη έμμηνο ρύση μετά τη λήψη του εμβολίου για τον COVID-19. Κάποιοι το βίωσαν αυτό τις πρώτες επτά ημέρες, αλλά πολλοί άλλοι είδαν αλλαγές 8-14 ημέρες μετά τον εμβολιασμό. Περίπου το ίδιο ποσοστό, 43,6%, δεν ανέφερε καμία αλλαγή στην εμμηνορροϊκή ροή μετά το εμβόλιο και ένα μικρότερο ποσοστό, 14,3%, είδε ένα μείγμα χωρίς αλλαγή ή ελαφρύτερη ροή, αναφέρουν οι ερευνητές.

Επειδή η μελέτη βασίστηκε σε αυτοαναφερόμενες εμπειρίες που καταγράφηκαν περισσότερες από 14 ημέρες μετά τον εμβολιασμό, δεν μπορεί να αποδείξει την αιτιότητα ή να θεωρηθεί ως προγνωστική για τους ανθρώπους στο γενικό πληθυσμό, υπογράμμισε η Λι.

ΩΣΤΟΣΟ, μπορεί να υποδηλώνει πιθανούς συσχετισμούς μεταξύ του αναπαραγωγικού ιστορικού ενός ατόμου, της ορμονικής κατάστασης, των δημογραφικών στοιχείων και των αλλαγών στην έμμηνο ρύση μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19.

 

«Κι άλλα εμβόλια – συμπεριλαμβανομένων εκείνων για τον τύφο, την ηπατίτιδα Β και τον ιό HPV – συνδέονται μερικές φορές με αλλαγές στην έμμηνο ρύση», είπε η Κλάνσι.

Αυτές οι παρενέργειες πιστεύεται ότι συνδέονται με μια αύξηση των φλεγμονωδών οδών που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό και είναι λιγότερο πιθανό να οφείλονται σε ορμονικές αλλαγές.

«Υποπτευόμαστε ότι για τους περισσότερους ανθρώπους οι αλλαγές που σχετίζονται με τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 είναι βραχυπρόθεσμες και ενθαρρύνουμε όποιον ανησυχεί να επικοινωνήσει με το γιατρό του για περαιτέρω φροντίδα».

 

(ΦΩΤΟ:eurokinissi)

el.gr

Αφήστε μια απάντηση