Ο Γλυφάδας Αντώνιος ξεσκεπάζει το σχέδιο εξαπάτησης του Ελπιδοφόρου : “Με παραπλάνησε, μου είπε ότι η οικογένεια ήταν κανονική”

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, Αντώνιος, στην κυριότητα του οποίου ανήκει ο ναός της Παναγίας Φανερωμένης στον οποίον ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος τέλεσε τη βάπτιση των τέκνων του ομοφυλοφιλικού ζεύγους των Ελληνοαμερικανών Ευαγγέλου Μπούση και Πίτερ Ντούντα το Σάββατο 9 Ιουλίου  διεκτραγωδεί τα όσα διημείφθησαν. Καταγγέλλει ευθέως τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο ότι ουσιαστικά τον παραπλάνησε για τη λήψη της κανονικής άδειας προκειμένου να ιεροπράξει στα όρια της Μητρόπολής του.

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας τόνισε, «αισθάνομαι στενοχώρια για τον εξής λόγο: Ο Αγιος Αμερικής μου έστειλε επιστολή και ζήτησε την άδεια μου για να κάνει μία βάπτιση. Ελεγε συγκεκριμένα «τη βάπτιση των τέκνων της εκ Σικάγου ορμωμένης ομογενειακής οικογενείας Μπούση». Οπως καταλαβαίνετε από αυτό κατάλαβα ότι είναι μία κανονική οικογένεια και ως εκ τούτου λογικό ήταν να δώσω την άδεια μου να κάνει τη βάπτιση. Στη συνέχεια όμως προέκυψε ότι τα παιδάκια αυτά τα οποία είναι αθώα και δεν έχουν καμία ανάμειξη ανατρέφονται από δύο πρόσωπα του ιδίου φύλου. Θεωρώ ότι βάπτιση τέτοιων παιδιών στην Ελλάδα δεν είχε γίνει ποτέ κάτι τέτοιο, είναι η πρώτη φορά που έγινε. Θα έπρεπε να κρατηθούν πάρα πολύ χαμηλοί τόνοι και φυσικά δεν νομίζω ότι ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος θα έπρεπε να κάνει μία τέτοια βάπτιση χωρίς να μου το έχει πει. Αν γνώριζα θα του έλεγα ότι Σεβασμιώτατε εγώ δεν μπορώ να δώσω μία τέτοια άδεια θα πρέπει να αναφερθώ στην Ιερά Σύνοδο εγγράφως, να μου απαντήσει εγγράφως η Ιερά Σύνοδος τι πρέπει να γίνει και ανάλογα με τις εντολές που θα λάβω από την προϊσταμένη μου Αρχή κι εγώ θα σας πω τι θα γίνει».

Ο Μητροπολίτης Αντώνιος υπογράμμισε επίσης πως «δεν θεωρώ πως ένας Επίσκοπος πρέπει να κάνει μία τέτοια βάπτιση ούτως ώστε να δίνει τροφή σε οποιονδήποτε νομίζει ότι στην Εκκλησία όλα είναι επιτρεπτά».

Στην ερώτηση αισθάνεστε ότι παραπλανηθήκατε, απάντησε «φυσικά, διότι όταν μου γράφει ότι ήταν κανονική οικογένεια κι όταν τελικά δεν είναι οικογένεια με την μορφή που η Εκκλησία μας την θεωρεί οικογένεια δεν είναι παραπλάνηση»;

Όταν τον ρωτήσαμε προτίθεσθε να καταγγείλετε ευθέως τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Μητροπολίτης Αντώνιος είπε, πως, «εγώ έκανα αναφορά στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, από εκεί και πέρα η Ιερά Σύνοδος ως αρμόδια Αρχή θα κρίνει αν πρέπει να γίνει αναφορά ή όχι».

Στην ερώτηση έκτοτε επικοινωνήσατε μαζί του να του πείτε Άγιε Αδελφέ τί είναι αυτό που κάνατε, απάντησε, πως, «όχι ούτε εγώ του έκανα τηλέφωνο, ούτε εκείνος τηλεφώνησε. Πληροφορήθηκα από αλλού ότι γνώριζε τον θόρυβο ο οποίος έγινε, γνώριζε ότι είχαν αρχίσει και τον έβριζαν, γνώριζε ότι διερωτώντο τί στάση πήρα εγώ και θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχει μία κάποια επικοινωνία μαζί μου».

Όταν τον ρωτήσαμε τίθεται και θέμα ληξιαρχείου, πώς αυτά τα νεοφώτιστα παιδιά καταχωρήθηκαν στην Μητρόπολη σας, δηλαδή όνομα πατρός, όνομα μητρός, απάντησε, πως, «αυτά βασικά από ότι είδαμε έχουν ήδη καταχωρηθεί με τα ονόματα τους στο ληξιαρχείο στην Αμερική, γιατί οι άνθρωποι οι οποίοι τα ανατρέφουν μένουν στην Αμερική και τα έχουν ήδη καταγράψει με τα βαφτιστικά ονόματα τα οποία ήδη έχουν λάβει».

Στην ερώτηση αν κάποτε αυτά τα παιδιά αναζητήσουν πιστοποιητικό βαπτίσεως και απευθυνθούν στην Μητρόπολή σας, είπε, «δόθηκε νομίζω ένα πιστοποιητικό που λέγει ότι βαπτίσθηκε το παιδί τάδε και έλαβε το όνομα Ελένη, δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες».

Ο Μητροπολίτης Αντώνιος είπε επίσης «γι’ αυτό έχω αποφασίσει και ήδη ετοιμάζω ένα σχέδιο και θα βγάζουμε άδεια βαπτίσεως, όπως βγαίνει η άδεια γάμου. Θα βγάζει η Μητρόπολη μας άδεια βαπτίσεως αφού συγκεντρώνονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία και αφού το αρμόδιο γραφείο που θα έχομε στη Μητρόπολη θα κρίνει αν μπορεί να γίνει η βάπτιση, γιατί φοβούμαι να μην έχω ξανά προβλήματα».

πηγή

romioitispolis.gr

Αφήστε μια απάντηση