Έγγραφα Αποκαλύπτουν Ότι Η Ολλανδική Κυβέρνηση Συνεργάζεται Με Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ Για Την Εφαρμογή Της “Μεγάλης Επανεκκίνησης”

Μετάφραση: Απολλόδωρος

10 Ιουλίου 2022, THE EXPOSÉ Διαβάστε το εδώ

____________

Έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα σε απάντηση σε αίτημα βάσει του Νόμου περί Ελευθερίας των Πληροφοριών (FOI) που υπέβαλε μέλος της ολλανδικής Βουλής των Αντιπροσώπων δείχνουν ότι η ολλανδική κυβέρνηση συνεργάζεται με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για να εφαρμόσει τη Μεγάλη Επανεκκίνηση (The Great Reset).

‘Οι Κάτω Χώρες είναι ο υπερήφανος οικοδεσπότης της Παγκόσμιας Γραμματείας Συντονισμού (“GCS”) για το παγκόσμιο δίκτυο των κόμβων καινοτομίας τροφίμων’, έγραψε το Foodvalley– ο κορυφαίος ευρωπαϊκός κόμβος καινοτομίας σε αυτό το δίκτυο.

“Ήταν μεγάλη η υποστήριξη της πρωτοβουλίας από τα μέλη του Foodvalley Mengniu Dairy, DSM και Unilever αυτή την εβδομάδα στη διαδικτυακή συνεδρία του πάνελ του WEF στο Νταβός για τον μετασχηματισμό των συστημάτων τροφίμων”, δήλωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Mark Rutte στις 26 Ιανουαρίου.

Το άρθρο του Foodvalley συνεχίστηκε: “Περισσότεροι από 20 οργανισμοί συνεργάζονται ήδη ως Food Innovation Hubs στην Κολομβία, την Ινδία, την Ευρώπη, τη Νοτιοανατολική Ασία και αρκετές χώρες της Αφρικής. Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates Foundation έχει παράσχει πολυετή υποστήριξη για την ανάπτυξη ενός Food Innovation Hub στην Ινδία και αρκετοί εταίροι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα έχουν δεσμεύσει πόρους σε είδος για την υποστήριξη της ανάπτυξης των κόμβων σε διάφορες περιοχές”.

Αυτό που δεν ανέφερε το Foodvalley είναι ότι η Ολλανδία φιλοξένησε το GCS επειδή η ολλανδική κυβέρνηση σχεδίαζε να το χρηματοδοτήσει.

Το Foodvalley αποφεύγει επίσης να επισημάνει ότι η πρωτοβουλία έχει “ιδιαίτερη προσοχή στην ανάπτυξη και εφαρμογή βασικών τεχνολογιών που επιτρέπουν την ανάπτυξη, π.χ. ψηφιοποίηση Τεχνητή Νοημοσύνη, Διαδίκτυο των πραγμάτων, βιοτεχνολογία και μικρο- και νανοτεχνολογία στον αγροδιατροφικό τομέα.

Ο Pepijn van Houwelingen, μέλος της ολλανδικής Βουλής των Αντιπροσώπων, υπέβαλε 42 γραπτές ερωτήσεις στον Ολλανδό πρωθυπουργό Mark Rutte στις 21 Σεπτεμβρίου 2021. Στις 17 Δεκεμβρίου, ο Tom De Bruijn, Ολλανδός υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Αναπτυξιακής Συνεργασίας, έδωσε απαντήσεις στις ερωτήσεις 10 και 12.

Οι σχετικές ερωτήσεις έχουν ως εξής (μετάφραση Google Ολλανδικά-Αγγλικά):

Ερώτηση 2: Μπορεί να υπάρξει κατάλογος με την ιδιότητα των μελών του υπουργικού συμβουλίου στο WEF;

Ερώτηση 10: Η απάντηση στην ερώτηση 2 σχετικά με την προηγούμενη σειρά ερωτήσεων για το θέμα αυτό δείχνει ότι τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου προσεγγίζονται από το WEF, πώς προσεγγίζονται; Γίνεται αυτό κατόπιν προσωπικής πρόσκλησης από τον ίδιο τον Schwab;

Ερώτηση 12: Μπορούμε να λάβουμε αυτές τις προσκλήσεις για επιθεώρηση;


Υποθέτοντας ότι η ολλανδική κυβέρνηση λειτουργεί σε γενικές γραμμές με παρόμοιο τρόπο με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, οι γραπτές ερωτήσεις, ή οι ερωτήσεις που απαιτούν γραπτή απάντηση, επιτρέπουν στους βουλευτές (“MPs”) να ζητούν πληροφορίες σχετικά με το έργο, την πολιτική και τις δραστηριότητες των κυβερνητικών υπηρεσιών, των συναφών φορέων και της διοίκησης του Κοινοβουλίου. Χρησιμοποιούνται από τους βουλευτές για να αποσπάσουν λεπτομερέστερες πληροφορίες από την κυβέρνηση από ό,τι θα ήταν πρακτικά εφικτό σε μια προφορική απάντηση.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διαθέτει ένα παρόμοιο σύστημα όπου ερωτήσεις με αίτημα γραπτής απάντησης μπορούν να υποβληθούν από οποιονδήποτε βουλευτή, πολιτική ομάδα ή κοινοβουλευτική επιτροπή. Αν και στα μέσα Νοεμβρίου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν βαθιά δυσαρεστημένο με τον τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαντά στις γραπτές ερωτήσεις του. “Οι απαντήσεις αυτές έρχονται συχνά πολύ αργά και είναι σκόπιμα ασαφείς, ελλιπείς, υπεκφυγές ή ακόμη και εντελώς εκτός θέματος”, ανέφερε η ΑD .

Η απάντηση του De Bruijn στις ερωτήσεις 10 και 12 του van Houwelingen περιλάμβανε έναν κατάλογο και 7 σειρές συνημμένων που αποτελούνταν από την αλληλογραφία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (“WEF”) με:

  • Πρωθυπουργό Rutte (2016 – 2021),
  • τον Υπουργό Εξωτερικών Koenders, τον υπουργό Zijlstra και τον υπουργό Blok (2017 – 2018),
  • Υπουργό Ploumen, Υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου και Αναπτυξιακής Συνεργασίας Kaag και Υπουργό De Bruijn (2016 – 2021),
  • Υπουργός Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας και Αθλητισμού κ. Schippers και Υπουργός Ιατρικής περίθαλψης και Αθλητισμού κ. Bruins (2016 – 2021),
  • Υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων και Κλίματος Wiebes και Υπουργός Γεωργίας, Φύσης και Ποιότητας Τροφίμων Schouten (2019 – 2021),
  • Υπουργός Οικονομικών Hoekstra (2017 – 2021) και,
  • Υπουργός Υποδομών και Διαχείρισης Υδάτων Van Nieuwenhuizen, υφυπουργός Van Veldhoven και υφυπουργός Van Weyenberg (2019 – 2021).

Παρακάτω επισυνάπτεται η απάντηση της 17ης Δεκεμβρίου του De Bruijn, στην οποία παρατίθεται η αλληλογραφία μεταξύ του WEF και των αξιωματούχων της ολλανδικής κυβέρνησης, όπως συνοψίζεται παραπάνω (μετάφραση Google ολλανδικά-αγγλικά).


Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την απάντηση πατώντας ε δ ώ NL-Further-reply-from-Minister-De-Bruijn-17-DecDownload:

Οι πρώτες 8 σελίδες της πρώτης δέσμης συνημμένων (λήψη ΕΔΩ) περιέχουν αλληλογραφία σχετικά με τη δημιουργία του GCS στις Κάτω Χώρες για το παγκόσμιο δίκτυο των Food Innovation Hubs.

Η ολλανδική κυβέρνηση έγραψε επιστολή προς το WEF “εξ ονόματος των Ολλανδών Υπουργών Οικονομικών Υποθέσεων και Κλιματικής Πολιτικής και Γεωργίας, Φύσης και Ποιότητας Τροφίμων μαζί με την Περιφερειακή Υπηρεσία Τροφίμων Oost NL” πριν από την επίσημη υπογραφή της επιστολής προθέσεων.

“Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η εγκατάσταση του GCS στις Κάτω Χώρες θα είναι αμοιβαία επωφελής και θα αποδείξει ότι θα έχει μεγάλο όφελος για την αποτελεσματικότητα και τον αντίκτυπο του παγκόσμιου δικτύου των κόμβων καινοτομίας τροφίμων“, αναφέρεται στην επιστολή.

Αλληλογραφία Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, επιστολή πριν από την υπογραφή της επιστολής πρόθεσης


Η επιστολή προθέσεων υπογράφηκε από τον Eric Wiebes, Ολλανδό υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και Πολιτικής για το Κλίμα, στις 8 Δεκεμβρίου 2020 και από το WEF στις 5 Ιανουαρίου 2021.

Μεταξύ άλλων, η επιστολή προθέσεων αναφέρει: “Η ολλανδική πολιτική για την καινοτομία και τη γεωργία είναι σε μεγάλο βαθμό σύμφωνη με τα θέματα που θεωρούνται κρίσιμα από το WEF για τον μετασχηματισμό του συστήματος τροφίμων … οι αποστολές έχουν καθοριστεί σύμφωνα με τους SDG που αφορούν θέματα όπως η αειφορία της κυκλικής γεωργίας, τα ασφαλή, υγιεινά και οικονομικά προσιτά τρόφιμα για όλους η κλιματική ουδετερότητα καθώς και η συμπεριφορά των καταναλωτών. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην ανάπτυξη και εφαρμογή βασικών τεχνολογιών που επιτρέπουν την εφαρμογή τους, π.χ. ψηφιοποίηση Τεχνητή νοημοσύνη, Διαδίκτυο των πραγμάτων, βιοτεχνολογία και μικρο- και νανοτεχνολογία στον αγροδιατροφικό τομέα”.

Η επιστολή προθέσεων καταλήγει ότι “το αναμενόμενο αποτέλεσμα και για τους δύο συμμετέχοντες είναι η ίδρυση του WEF GCS στις Κάτω Χώρες”.

Στις 11 Μαΐου 2021, η Wiebes χορήγησε στο WEF χρηματοδότηση ύψους 651.000 ευρώ για την ίδρυση και ανάπτυξη του GCS στις Κάτω Χώρες. Η πρώτη δόση των 217.000 ευρώ καταβλήθηκε γύρω στις 22 Ιουνίου 2021. Η ολλανδική κυβέρνηση θα καταβάλει ισόποσες δεύτερες και τρίτες δόσεις το 2022 και το 2023.

Αλληλογραφία Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, Πρώτη σειρά συνημμένων, σελίδα 8


Η σελίδα 8, είναι μια άτυπη μετάφραση της απόφασης της ολλανδικής κυβέρνησης (σελίδα 7) σχετικά με το αίτημα του WEF για χρηματοδότηση. Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη απόφαση στο παρακάτω συνημμένο αρχείο 👉 Σελίδα-8-Αλληλογραφία_Παγκόσμιο_Οικονομικό_Φόρουμ-1Download

Περισσότεροι πόροι: 

*************

Δικτυογραφία:

Documents reveal Dutch Government is working with World Economic Forum to implement ‘The Great Reset’ – The Expose

https://expose-news.com/2022/07/10/documents-dutch-gov-wef-great-reset/

https://app.sigle.io/macedoniaisgreece.id.stx/pQ1nAFzJi8sek3Kg2egxw

Αφήστε μια απάντηση