Βόμβα μεγατόνων από την Ευρωπαϊκή ένωση: Οι ψηφιακές ταυτότητες θα αντικατασταθούν με εσωτερικά εμφυτεύματα
Νέο δημοσίευμα «υπερβόμβα» από το Bloomberg, το οποίο κάνει λόγο για την εισαγωγή των λεγόμενων ψηφιακών πορτοφολιών ταυτοτήτων, που, όπως λέγεται, θα προσφέρουν μια σειρά από υπηρεσίες στους 450 εκατομμύρια πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτό  πρότεινε την Πέμπτη 3 Ιουνίου ο εκτελεστικός βραχίονας του μπλοκ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Οι νέες ευρωπαϊκές ταυτότητες θα είναι διαθέσιμες για όλους σύμφωνα με το Bloomberg, και μάλιστα θα επιτρέψουν στους Ευρωπαίους πολίτες ευκολότερη και πιο γρήγορη ταυτοποίηση ενώ σε αυτή θα αποθηκεύονται δεδομένα όπως διπλώματα οδήγησης, ιατρικές συνταγές ή τίτλοι σπουδών.
ΠΗΓΗ: Bloomberg
Επομένως, σε δεύτερη φάση, θα μπορούν να είναι και εμφυτεύσιμες με την βοήθεια της τεχνολογίας, όπως ήδη συμβαίνει στην Γερμανία αλλά και έχει προτείνει και ο φερόμενος επικεφαλής του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ και μέντορας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κλάους Σβαμπ. Ο δρόμος άνοιξε για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως υπογραμμίζεται, στην παρούσα φάση, η χρήση του ψηφιακού πορτοφολιού ταυτότητας δεν θα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες, , ενώ σχολιάζεται ότι ο κορωνοϊός επιτάχυνε την διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, με τα κράτη μέλη να συμφωνούν σε ένα κοινό πρόγραμμα οικονομικής τόνωσης που εστιάζει σε πράσινες και ψηφιακές επενδύσεις και υποστηρίζεται από έκδοση κοινού χρέους.
Τα νέα ΨΗΦΙΑΚΑ πορτοφόλια ταυτότητες θα έχουν την μορφή τηλεφωνικής εφαρμογής παρόμοιας με αυτές που χρησιμοποιούνται σε τηλέφωνα Android και Apple Inc.!!!
Οι πολίτες της ΕΕ θα δύνανται με αυτά να νοικιάζουν αυτοκίνητα εκτός της χώρας καταγωγής τους, να δείχνουν την ηλικία τους, να υποβάλουν αίτηση για δάνεια, να ανοίγουν τραπεζικός λογαριασμούς, να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις ή να εγγράφονται σε πανεπιστήμια έως τον Οκτώβριο του 2022.
Πηγή: el.g

 

 

Αφήστε μια απάντηση