Δημοσκοπήσεις-σοκ για τον Biden> Σε ιστορικό χαμηλό (30%) η αποδοχή του Αμερικανού προέδρου

Πολύ κάτω από τα χαμηλότερα ποσοστά των δύο προκατόχων του στο Οβάλ Γραφείο, Donald Trump (41%) και Barrack Obama (37%)

Το ποσοστό αποδοχής του Αμερικανού προέδρου Joe Biden μειώθηκε στο 30% σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση, στο χειρότερο ποσοστό της προεδρίας του και πολύ κάτω από τα χαμηλότερα των δύο προκατόχων του στο Οβάλ Γραφείο, Donald Trump (41%) και Barrack Obama (37%).

Και σαν μην έφτανε αυτό, δημοσκόπηση All-America Survey’s του CNBC δείχνει μια βαθιά απαισιόδοξη προοπτική των πολιτών ως προς την οικονομία, με το 52% να πιστεύει ότι θα χειροτερέψει πριν από το τέλος του έτους, ενώ τουλάχιστον το 60% αναμένει ύφεση.

Οι αυξανόμενες τιμές των καθημερινών ειδών στις ΗΠΑ, των τροφίμων και της στέγασης οδήγησε σε πτώση της εμπιστοσύνης προς την αμερικανική οικονομία, η οποία, με τη σειρά της, βύθισε ακόμα περισσότερο την αποδοχή του Biden, κάτι που αποτελεί σημαντική πολιτική απειλή για τους Δημοκρατικούς στις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Η μέση βαθμολογία αποδοχής του Biden είναι 38,6% σύμφωνα με τον μέσο όρο του RealClearPolitics. Οι ψηφοφόροι δίνουν σταθερά στον Biden χαμηλούς βαθμούς αποδοχής όσον αφορά την οικονομία και η Παναμερικανική Έρευνα του CNBC δείχνει παρόμοιο μοτίβο.

Επιπλέον, η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι ο πληθωρισμός είναι η κύρια ανησυχία των ψηφοφόρων, καθώς αυξήθηκε στο 9,1% τον Ιούνιο, στο υψηλότερο ποσοστό από το 1981 και στη μεγαλύτερη αύξηση από ό,τι προέβλεπαν οι οικονομολόγοι. Και είναι μακράν το κορυφαίο θέμα στο μυαλό των ψηφοφόρων.

Στη δημοσκόπηση του CNBC, ο πληθωρισμός έλαβε περισσότερες από διπλάσιες ψήφους ως προς τις ανησυχίες των Αμερικανών από την επόμενη απάντηση: Την άμβλωση. Αυτό είναι ακόμα ένα ανησυχητικό σημάδι για τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι ήλπιζαν να χρησιμοποιήσουν το Ανώτατο Δικαστήριο και την απόφαση του στην υπόθεση Roe εναντίον Wade προκειμένου να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους αυτό το φθινόπωρο.

Η δημοσκόπηση του CNBC διαπίστωσε επίσης ότι οι ψηφοφόροι προτιμούν τον έλεγχο από ένα Κογκρέσο ελεγχόμενο από τους Ρεπουμπλικανούς με μια διαφορά 44%-42%, αρκετά μειωμένη πάντως από εκείνη των 10 μονάδων της προηγούμενης μέτρησης. Οι Ρεπουμπλικάνοι προηγούνται και στο γενικό ψηφοδέλτιο του Κογκρέσου κατά 2 μονάδες στον μέσο όρο του RealClearPolitics.

Οι δημοσκόποι ανέφεραν στο CNBC ότι το κλείσιμο της ψαλίδας μπορεί να αποδοθεί στο ζήτημα της άμβλωσης που επιστρέφει στην κεντρική πολιτική σκηνή, ένα σημάδι ότι οι Δημοκρατικοί είχαν δίκιο που το χρησιμοποίησαν ως κάλεσμα για συσπείρωση. Ωστόσο, οι ίδιοι εμφανίζονται επίσης σκεπτικιστές όσον αφορά ότι η άμβλωση θα παραμείνει κορυφαίο ζήτημα, ιδιαίτερα εάν η οικονομία χειροτερέψει.

Η έρευνα του CNBC διαπίστωσε τέλος ότι το 65% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι περικόπτει την ψυχαγωγία, όπως το φαγητό έξω ή να πηγαίνει σε συναυλίες και περισσότεροι από 4 στους 10 ξοδεύουν λιγότερα σε είδη παντοπωλείου.

kourdistoportocali.com

Αφήστε μια απάντηση