Πρωτοφανής αγριότητα: 24ωρο σφυροκόπημα ουκρανικών θέσεων από ρωσικό πυροβολικό και Su-25 – Εξαϋλώθηκε Τάγμα του Δεξιού Τομέα & η 54η Ταξιαρχία

Φωτιά και ατσάλι σε Avdiivka και Maryinka

Επί 24 ώρες, το ρωσικό πυροβολικό σφυροκοπεί ολόκληρη τη γραμμή της ουκρανικής άμυνας στο Ντονμπάς με πρωτοφανή αγριότητα. Οι Ουκρανοί δεν έχουν καταφέρει να “πάρουν ανάσα”.

Είναι ίσως η πρώτη ημέρα από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία που το ρωσικό πυροβολικό δεν έχει σταματήσει.

Οι Ρώσοι έχουν προχωρήσει σε συντριπτική επίθεση εναντίον ουκρανικών θέσεων κυρίως σε Avdiivka και Maryinka. Οι Ουκρανοί δέχονται μεγάλη πίεση και σε Kramatorsk, Konstantinovka και Artemovsk.

Δείτε βίντεο

Ρωσία: Νεκροί 200 ​​εθνικιστές του Δεξιού Τομέα στο Kamyshevakh

Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις, χρησιμοποιώντας πυραύλους υψηλής ακρίβειας, επιτέθηκαν στο σημείο προσωρινής ανάπτυξης εθνικιστών από τον «Δεξιού Τομέα» .

Την Τρίτη, 19 Ιουλίου, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο Igor Konashenkov, ανακοίνωσε πως έλαβε χώρα πυραυλική επίθεση σε περιοχή ανάπτυξης του Δεξιού Τομέα. Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ, ως αποτέλεσμα της επίθεσης, σκοτώθηκαν έως και 200 ​​στρατιώτες του Τάγματος.

Την προηγούμενη μέρα, όπως είχε ενημερώσει το WarNews247, ο ρωσικός στρατός είχε εξαπολύσει μια πυραυλική επίθεση σε στρατόπεδο μισθοφόρων και εθνικιστών στην Konstantinovka. Πάνω από 250 στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Δείτε βίντεο από το ρωσικό ΥΠΑΜ

Αποσύρεται η 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία

Η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας απομακρύνει την 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία που κρατά την άμυνα στη Maryinka λόγω μεγάλων απωλειών.

Στην Maryinka , οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ξεκίνησαν ανασυγκρότηση, μετακινώντας ότι απέμεινε από την 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία στα μετόπισθεν. Στη θέση τους μεταφέρονται δυνάμεις της Εδαφικής Άμυνας καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες εφεδρείες στην πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντί για την 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη Maryinka θα υπάρχει η 66η ξεχωριστή μηχανοποιημένη Ταξιαρχία του εφεδρικού σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που σχηματίστηκε τον Μάιο στο Starychi από πολίτες.

Όπως αναφέρθηκε, η αντικατάσταση της μονάδας από απλούς πολίτες θα αποδυναμώσει σημαντικά την άμυνα σε αυτόν τον τομέα, αλλά η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν έχει άλλη επιλογή.

Το γεγονός ότι η 54η Ταξιαρχία Μηχανοκίνητων Τυφεκίων υπέστη μεγάλες απώλειες κατά τη διάρκεια των μαχών είναι γνωστό από τις αρχές Ιουλίου. Η Ταξιαρχία σε λίγες ημέρες έχασε έως και το 60% του προσωπικού της. Οι απώλειες αυξήθηκαν στις ημέρες που μεσολάβησαν εξαιτίας των βομβαρδισμών του ρωσικού Στρατού.

Δείτε βίντεο

24ωρο σφυροκόπημα στο Ντονέτσκ – 700 νεκροί

Το πυροβολικό του ρωσικού Στρατού και της Ρεπουμπλικανικής λαϊκής πολιτοφυλακής σφυροκοπεί επί 24 ώρες θέσεις των Ουκρανών κοντά στο Ντόνετσκ.

Σύμφωνα με ρωσικές στρατιωτικές πηγές, οι θέσεις των ουκρανικών στρατευμάτων σε Avdiivka και Maryinka, από όπου βομβαρδίζονται το Ντόνετσκ και άλλοι οικισμοί της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, δέχονται σφοδρά πυρά σχεδόν ολόκληρη την ημέρα.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, αποθήκες με πυρομαχικά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανατινάχθηκαν και στους δύο οικισμούς. Υπάρχουν επίσης σοβαρές απώλειες σε προσωπικό.

Οι Ρώσοι κάνουν λόγο για απώλειες που αγγίζουν το 20% περίπου των ουκρανικών δυνάμεων της περιοχής, δηλαδή τουλάχιστον για 700-800 άτομα.

Επί του παρόντος, οι ρωσικές και συμμαχικές τους δυνάμεις μάχονται στην περιοχή Grigorovka και στους οικισμούς Verkhnekamenskoye και Serebryanka.

Ενεργές μάχες υπάρχουν επίσης στην κατεύθυνση Artemovsky (Bakhmut), Novolugansk, Uglegorsk, Ugledar, Kamenka, Novomikhailovka

Δείτε βίντεο από τις μάχες στις περιοχές αυτές

Αφήστε μια απάντηση