Μ.Ντράγκι «τέλος»: Υποβάλει εκ νέου την παραίτησή του στον Ιταλό πρόεδρο Σ.Ματαρέλα

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ιταλία

Ο Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά στην ιταλική βουλή ότι θα παραιτηθεί και  μεταβαίνει στον Ιταλό Πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα προκειμένου να υποβάλλει εκ νέου την παραίτησή του.

Ο Μ.Ντράγκι ανέλαβε από το 2021 εν μέσω κοινής συναίνεσης την διακυβέρνηση της Ιταλίας ως τεχνοκράτης κατάλληλος για τις περιστάσεις.

Όμως τελικά βαρύνεται με την σκληρή εφαρμογή των lockdwon και της επιβολής των κυρώσεων στην Ρωσία που εκτόξευσαν την ακρίβεια και τον πληθωρισμό.

Στην χθεσινή ψηφοφορία στο ιταλικό Κοινοβούλιο ο Μάριο Ντράγκι έλαβε μόλις 95 ψήφους υπέρ και 38 κατά, σε σύνολο 321, καθώς η Φόρτσα Ιτάλια, η Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια απείχαν από τη διαδικασία.

Η Ευρώπη βρίσκεται σε πολιτική περιδίνηση καθώς η οικονομική κρίση μετατρέπεται με γοργούς ρυθμούς σε οικονομική καταστροφή και οι κυβερνήσεις η μία μετά την άλλη παραιτούνται (Ιταλία, Βρετανία) ή στέκονται «στον αέρα» (Γαλλία, Βουλγαρία, Εσθονία κλπ.)

Ο Μ.Ντράγκι χαρακτηρίζεται από έντονο φιλοαμερικανισμό με αποτέλεσμα να αδιαφορήσει παντελώς για τα ιταλικά συμφέροντα και κατά βάση για τα συμφέροντα της ιταλικής βιομηχανίας η οποία όπως και η γερμανική ήταν ανταγωνιστική λόγω της παροχής φθηνού ρωσικού φυσικού αερίου.

Το αμερικανικό LNG εκτός του ότι καθιστά την χώρα δέσμιο των ΗΠΑ, είναι 4 έως 6 φορές ακριβότερο από το ρωσικό φυσικό αέριο!

Δηλαδή το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό για την ιταλική οικονομία. Σημειώνεται ότι ο ηγέτης των «Πέντε Αστεριών» και πρώην πρωθυπουργός Τζιουζέπε Κόντε, είναι υπέρ της διαπραγμάτευσης με την Μόσχα.

Στις ΗΠΑ ανησυχούν ιδιαιτέρως καθώς χάνουν τον βασικότερο σύμμαχό τους στην ιταλική πολιτική σκηνή και ξέρουν πως η ιταλική κοινωνία αρχίζει και πιέζει προς μη αρεστές για τους Αμερικανούς λύσεις.

pronews.gr

Αφήστε μια απάντηση