“Καταιγίδα” στο Ντονμπάς: Άγριες μάχες σώμα με σώμα – Μακελειό ουκρανικών δυνάμεων στο Ugledar – Φωτιά και ατσάλι από το πυροβολικό

Φλέγονται ολόκληρες περιοχές του Ντονμπάς

Η Διοίκηση του ρωσικού Στρατού αποφάσισε να ενισχύσει δραματικά την ισχύ του πυροβολικού στην περιοχή του Ντονμπάς ώστε να υπάρξει επιτάχυνση των επιχειρήσεων. Ήδη πολλές μονάδες του ρωσικού Στρατού ανασυγκροτούνται και ενισχύονται.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μεταφέρονται δεκάδες συστήματα πυροβολικού όλων των ειδών μαζί με τόνους πυρομαχικών.

Σφοδρές συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα μέσα σε δασικές εκτάσεις. Στην Avdiika εντοπίστηκε να πολεμά η Διεθνής ταξιαρχία «Pyatnashka» («15η Ταξιαρχία»), με διοικητή τον Akhra Avidzba.

Στο Ντονμπάς, οι μάχες πλέον διεξάγονται σώμα με σώμα σε αρκετές περιοχές της γραμμής επαφής. Κυρίως γιατί οι Ουκρανοί είναι απεγνωσμένοι και προσπαθούν να σπάσουν με οποιονδήποτε τρόπο τις ρωσικές “λαβίδες” περικύκλωσης τους.

Δείτε βίντεο

Φλέγονται Kramatorsk, Konstantinovka και Artyomovsk

Το Kramatorsk, η Konstantinovka και το Artyomovsk καίγονται σήμερα το πρωί μετά από ισχυρό κύμα βομβαρδισμών.

Υπάρχουν καταστροφές στη βιομηχανική ζώνη του Kramatorsk στο έδαφος των εργοστασίων μηχανουργικής κατασκευής Starokramatorsk και Novokramatorsk – SKMZ και NKMZ.

Εάν η κατάληψη του Kramatorsk πάει σύμφωνα με το σενάριο της Μαριούπολης, θα ακούσουμε αυτές τις συντομογραφίες περισσότερες από μία φορές – η επικράτεια των εργοστασίων είναι τεράστια, όπως στο Azovstal, υπάρχουν υπόγεια καταφύγια. Το NKMZ ήταν γιγαντιαίο σύμφωνα με τα σοβιετικά πρότυπα.

Επιπλέον, καταστράφηκαν τα κτίρια δύο σχολείων. Στο Artyomovsk, η κεντρική αγορά καίγεται.

Δείτε βίντεο από Avdiika

Προσπάθησαν να σπάσουν την ρωσική περικύκλωση στο Ugledar

Τα ρωσικά στρατεύματα και μονάδες της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Ντονέτσκ μάχονται στην περιοχή του TPP Svetlodarskaya (γνωστός και ως TPP Uglegorsk ή Uglegorskaya). Οι Ουκρανοί όταν έχασαν τον έλεγχο του Svetlodarsk κατέλαβαν μια βιομηχανική εγκατάσταση, τον προαναφερθέντα θερμοηλεκτρικό σταθμό.

Τα ουκρανικά στρατεύματα προσπαθούν με “νύχια και με δόντια” να διατηρήσουν την άμυνα στο Uglegorsk TPP. Παράλληλα, καθημερινά η κατάσταση προς αυτή την κατεύθυνση γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη για αυτούς. Σχεδόν όλοι οι οικισμοί που γειτνιάζουν με τον σταθμό, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Svetlodarsk, έχουν ήδη τεθεί υπό τον έλεγχο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Λαϊκής Πολιτοφυλακής. Μάλιστα, η ουκρανική φρουρά στο TPP είναι υπό πολιορκία.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να σπάσουν την ρωσική “λαβίδα” προχτές τα μεσάνυχτα προς την κατεύθυνση του Ugledar. Η απόπειρα τελείωσε με μεγάλες απώλειες μεταξύ του ουκρανικού στρατού.

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι οι ουκρανικοί στρατιωτικοί σχηματισμοί επιχειρούν να αντεπιτεθούν σε ορισμένα σημεία της γραμμής επαφής, όπου, κατά τη γνώμη τους, ο αριθμός των ρωσικών και συμμαχικών τους δυνάμεων δεν είναι τόσο μεγάλος.

Μια τέτοια προσπάθεια να σπάσουν την ρωσική περικύκλωση έγινε στο Ugledar. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη νύχτα, οι θέσεις των μονάδων του ρωσικού στρατού δέχθηκαν ουκρανική επίθεση υποστηριζόμενη από πολλά άρματα μάχης και οχήματα μάχης.

Η επίθεση αποκρούστηκε, τμήμα των ουκρανικών δυνάμεων βρήκε τραγικό θάνατο ενώ ένας από τους αξιωματικούς με τον βαθμό του λοχαγού, αιχμαλωτίστηκε.

Η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν εγκατέλειψε τις προσπάθειες. Ακολούθησε νέα επίθεση σε άλλο τομέα το επόμενο πρωί.

Κάτω από την κάλυψη πυρών όλμων, οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε μια από τις μονάδες του Ντονέτσκ. Ρώσος πολεμικός ανταποκριτής ανέφερε στο κανάλι του στο telegram ότι τα πτώματα των νεκρών Ουκρανών στρατιωτών εξακολουθούν να βρίσκονται στο πεδίο της μάχης.

Από εκείνη τη μέρα οι Ουκρανοί πέρασαν και πάλι σε θέσεις άμυνας.

Δείτε βίντεο

Οι Ρώσοι προσπαθούν να κόψουν την επαφή TPP Uglegorsk και Bakhmut

Η ουκρανική φρουρά εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι η καταστροφή της υποδομής του σταθμού μπορεί να οδηγήσει σε εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες ολόκληρες περιοχές, μεταξύ άλλων λόγω της πιθανής καταστροφής της υποδομής της δεξαμενής Uglegorsk.

Η τακτική των ρωσικών στρατευμάτων και των δυνάμεων του Ντονέτσκ προς αυτή την κατεύθυνση είναι να αποκτήσουν ακριβείς συντεταγμένες των θέσεων των Ουκρανών. Πρώτα απ ‘όλα, χρησιμοποιούνται κατευθυνόμενα πυρομαχικά Krasnopol έτσι ώστε να πλήττουν στρατιωτικό εξοπλισμό και εχθρικές θέσεις, προφυλάσσοντας ταυτόχρονα το σύστημα φράγματος της δεξαμενής Uglegorsk.

Ο κύριος σκοπός των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή είναι ο εξής: Επειδή έχουν βαρύ οπλισμό στο οπλοστάσιο τους, δεν πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ανασυγκροτηθούν στο TPP και να προσπαθήσουν να περάσουν στο ίδιο το Bakhmut..

Ο ρωσικός Στρατός προσπαθεί να ολοκληρώσει την τοπική επιχείρηση για την αποκοπή της γραμμής επικοινωνίας και μεταφορών από το TPP προς το Bakhmut. Η ολική περικύκλωση είναι θέμα χρόνου.

Δείτε βίντεο

 

Image

Image

Image

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση