Τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας κατά Ελλάδας: ”Η Ελλάδα αυξάνει τις παραβιάσεις στο Αιγαίο”!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (MGK) που συγκλήθηκε υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη δήλωση που δημοσιεύτηκε μετά την κρίσιμη συνάντηση αναφέρθηκαν τα εξής: ”Οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ καλούνται να σταθούν στο πλευρό μας και να στηρίξουν την Τουρκία στον αγώνα κατά της FETO και όλων των ονομάτων της, PKK/KCK-PYD/YPG. Επιβεβαιώθηκε σθεναρά ότι οι προσπάθειες για την πλήρη εξάλειψη του δικτύου των προδοτών σε συνεργασία με τρομοκρατικές οργανώσεις θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα.

Αξιολογήθηκε το στάδιο στον αγώνα κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO, του δράστη της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι οι προσπάθειες για την πλήρη εξάλειψη αυτού του προδοτικού δικτύου, το οποίο συνεργάζεται με όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις και κέντρα που στοχεύουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια της Τουρκίας, θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα.

Έχει δηλωθεί ότι είναι απαράδεκτο για την Ελλάδα, η οποία τηρεί επίμονα τη στάση της ενάντια στις σχέσεις καλής γειτονίας και της συμμαχίας, αγνοώντας το διεθνές δίκαιο και αυξάνοντας τις παραβιάσεις των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου πέρα ​​από τις προκλητικές της ενέργειες επίσης από την ελληνική διοίκηση. Για άλλη μια φορά ζητήσαμε να σταματήσουν οι παράνομες δραστηριότητες των παράτυπων μεταναστών, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα και το ανθρωπιστικό δίκαιο.”

directus.gr

Αφήστε μια απάντηση