Ρωσικός θρίαμβος στο Ντονμπάς: Οι Ρώσοι κατέλαβαν Uglegorsk TPP & Novoluganskoye – Μαζικές παραδόσεις στο Seversk – Άρμα μάχης σκότωσε ομάδα μισθοφόρων

Πυραυλική επίθεση σε ουκρανικό πλοίο και αποθήκη με Harpoon

Του Βασίλη Καπούλα

Ένα ακόμη βήμα προς τον έλεγχο ολόκληρου του Ντονμπάς είχαμε πριν λίγο από τον ρωσικό Στρατό καθώς κατελήφθη η στρατηγικής σημασίας βιομηχανική Ζώνη με τον θερμοηλεκτρικό σταθμό του Uglegorsk TPP.

Οι ρωσικές και συμμαχικές τους δυνάμεις κατέλαβαν μια μεγάλης έκτασης περιοχή καθώς οι Ουκρανοί αποσύρονται ταυτόχρονα από Novoluganskoye και Semigorye.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το πεδίο, πριν από περίπου μία ώρα, μονάδες των Λουγάνσκ και Ντονέτσκ μαζί με τους μισθοφόρους της PMC “Wagner” ανέλαβαν τον έλεγχο του TPP Uglegorsk. Τώρα γίνεται εκκαθάριση της περιοχής από τις ουκρανικές δυνάμεις που απέμειναν.

Ρωσικές πηγές αναφέρουν πως προηγήθηκε “καταιγίδα” του πυροβολικού και ακολούθησε στην συνέχεια έφοδος των ρωσικών και συμμαχικών τους δυνάμεων.

Το WarΝews247 είχε αποκαλύψει έγκαιρα τις οδυνηρές απώλειες των Ουκρανών κατά την διάρκεια απεγνωσμένων προσπαθειών διαφυγής από την ρωσική “τανάλια”.

Διαβάστε επίσης:Καταιγίδα” στο Ντονμπάς: Άγριες μάχες σώμα με σώμα – Μακελειό ουκρανικών δυνάμεων στο Ugledar – Φωτιά και ατσάλι από το πυροβολικό

Tαυτόχρονα, η περιοχή Novoluganskoye βρίσκεται κατά 50% υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Ντονέτσκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας απομακρύνονται από το Semigorye. Εάν αυτό δεν γίνει και στο Novoluganskoye μέχρι το πρωί, τότε οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κινδυνεύουν να περικυκλωθούν και εκεί.

Η ουσία είναι ότι η Ρωσία καθαρίζει μια κρίσιμης σημασίας περιοχή..

Δείτε βίντεο από τις μάχες. Spetsnaz με SVD, AK-12

Σφαγή στο Seversk -Μαζική παράδοση ουκρανικών δυνάμεων

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο Seversk έχουν σημειωθεί μεγάλες απώλειες ουκρανικών δυνάμεων και μισθοφόρων ενώ υπάρχουν και δεκάδες αιχμάλωτοι.

Οι ρωσικές δυνάμεις με το διακριτικό κλήσης “Ο”, κατάφεραν μετά από μαραθώνια μάχη με τις ουκρανικές δυνάμεις να κόψουν τον δρόμο Serebryanka-Seversk. Οι Ρώσοι κατέστρεψαν τις ουκρανικές θέσεις και οχυρώσεις που κάλυπταν το δρόμο από το Seversk στο Ντονέτσκ.

Οι Ρώσοι ελέγχουν και τις 4 εξόδους από το Seversk όπως ακριβώς δείχνει και ο δεύτερος χάρτης στο τέλος του κειμένου.

Η σημασία του ελέγχου του δρόμου δεν έγκειται τόσο στην αποκοπή των προμηθειών καθώς δεν έχουν απομείνει ουκρανικές δυνάμεις στη Serebryanka εδώ και πολύ καιρό αλλά στην αδυναμία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να διεξάγουν μια κινητή άμυνα.

Τα ρωσικά στρατεύματα δεν πρόκειται να ξεκινήσουν ξανά την επιχείρηση εντός της πόλης. Σκοπός είναι η εξάλειψη των ουκρανικών δυνάμεων στα περίχωρα της πόλης.

Στην περιοχή, οι Ρώσοι κάνουν εκτεταμένη χρήση του TOS-1 με τα οποία βομβαρδίζουν τα προπύργια των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Seversk

«Το καθήκον μας είναι να χτυπήσουμε τον εχθρό στα οχυρά του. Καταλαμβάνονται κυρίως από εθνικιστές και μισθοφόρους κοντά στο Σεβερσκ. Όταν χτυπήσει ένα βλήμα, σχηματίζεται υπερβολική πίεση και η θερμοκρασία φτάνει τους 3000 βαθμούς. Ο ίδιος ο εχθρός πετάει», ανέφερε Ρώσος στρατιώτης.

Δείτε βίντεο από την παράδοση των ουκρανικών δυνάμεων

Απώλειες μισθοφόρων στο Seversk με τραγικό θάνατο…

Ο δημοσιογράφος του Politico, Κρίστοφερ Μίλερ, ανέφερε τon θάνατο τεσσάρων ξένων στρατιωτών στην περιοχή Seversk την περασμένη εβδομάδα, επικαλούμενος πληροφορίες από τον διοικητή της μονάδας στην οποία βρίσκονταν οι μισθοφόροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μισθοφόροι έπεσαν σε ενέδρα από ρωσικά άρματα μάχης βορειοδυτικά της πόλης.

Νεκροί είναι δύο Αμερικανοί, ο Luc Lucishin και ο Brian Young, καθώς και ένας Καναδός μισθοφόρος, ο Emily-Antoine Rua-Sirois και ένας Σουηδός, ο Edward Celander Patrignani.

«Η πρώτη οβίδα τραυμάτισε τον Λουκ. Οι τρεις τους, ο Έντουαρντ, ο Έμιλ και ο Μπράιαν, προσπάθησαν αμέσως να δώσουν στον Λουκ τις πρώτες βοήθειες και να τον βγάλουν από εκεί. Στη συνέχεια, όμως, η δεύτερη οβίδα του άρματος μάχης τους σκότωσε όλους», αναφέρει το δημοσίευμα.

Με τη σειρά του, το καναδικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός Καναδού πολίτη στην Ουκρανία.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει τον θάνατο ενός Καναδού στην Ουκρανία», ανέφερε το Καναδικό ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι «το προξενικό προσωπικό βρίσκεται σε επαφή με την οικογένεια και παρέχει προξενική βοήθεια».

Δείτε βίντεο

Ρωσία: «Χτυπήσαμε ουκρανικό πλοίο και αποθήκη με Harpoon στην Οδησσό»

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα πως ρωσικοί πύραυλοι cruise τύπου Kalibr έπληξαν στρατιωτικές υποδομές στο λιμάνι της Οδησσού, στην Ουκρανία, καταστρέφοντας ένα πολεμικό πλοίο ενώ το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίσης ότι πραγματοποιήθηκε πλήγμα σε αντιπλοϊκά βλήματα τύπου Harpoon.

«Πύραυλοι Kalibr κατέστρεψαν στρατιωτικές υποδομές στο λιμάνι της Οδησσού, στέλνοντας ένα ουκρανικό πολεμικό σκάφος στην αγαπημένη διεύθυνση του καθεστώτος του Κιέβου με ένα πλήγμα ακριβείας», είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, στην εφαρμογή Telegram., ενώ δημοσιεύτηκε και σχετικό βίντεο της πυραυλικής επίθεσης.

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε σήμερα πως οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν ένα ουκρανικό πολεμικό πλοίο και πυραύλους κατά πλοίων Harpoon που προμήθευσαν το Κίεβο οι ΗΠΑ στο λιμάνι τις Οδησσού.

«Ένα αγκυροβολημένο ουκρανικό πολεμικό πλοίο και μια αποθήκη πυραύλων Harpoon που παρέδωσαν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία καταστράφηκαν από μεγάλου βεληνεκούς, κατευθυνόμενους πυραύλους ακριβείας στο λιμάνι της Οδησσού στην περιοχή μιας μονάδας επισκευής πλοίων».

Επιπλέον, οι εγκαταστάσεις για την επισκευή και τον εκσυγχρονισμό πλοίων των ναυτικών δυνάμεων της Ουκρανίας τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για δέκα ρωσικούς πυραύλους κρουζ Kalibr.

Ο κύριος όγκος των πυραύλων έπληξε στόχους στην Οδησσό. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, έγιναν πυραυλικές επιθέσεις στις βάσεις ουκρανικών δυνάμεων και ξένων μισθοφόρων, καθώς και στους χώρους ανάπτυξης όπλων του ΝΑΤΟ και βαρέως εξοπλισμού που παραδίδονται μέσω της Πολωνίας και της Ρουμανίας. Είναι γνωστό ότι πριν από λίγο καιρό παραδόθηκαν στην περιοχή της Οδησσού αρκετοί εκτοξευτές αντιπλοϊκών πυραύλων από τη Βρετανία.

Υπάρχουν ακόμη πληροφορίες ότι οι ντόπιοι έδωσαν στον ρωσικό στρατό τις συντεταγμένες της θέσης αυτών των όπλων του ΝΑΤΟ, με συνέπεια τουλάχιστον 2 πύραυλοι κρουζ να πλήξουν αυτούς τους στόχους στην παράκτια ζώνη.

Ανεπίσημα, αναφέρεται ότι, ως αποτέλεσμα του χτυπήματος στο λιμάνι της Οδησσού, καταστράφηκε το αμφίβιο σκάφος εφόδου L 451 “Malin” (“Centaur-LC”) του Ουκρανικού Ναυτικού.

Δείτε βίντεο από την επίθεση στην Οδησσό

Δείτε τους χάρτες

Image

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση