MLRS HIMARS κατέστρεψαν δύο πυροβολαρχίες S-300: Εφιαλτικοί ρωσικοί βομβαρδισμοί με ισοπέδωση της Νικολάεφ – “Ακέφαλη” η 28η Ταξιαρχία

Εντυπωσιακό κτύπημα είχαμε από τον ουκρανικό Στρατό ο οποίος κατάφερε με πλήγματα ακριβείας από MLRS HIMARS να καταστρέψει δύο ρωσικές πυροβολαρχίες S-300 στην περιοχή της Χερσώνας.

Από τα βίντεο φαίνεται η καταστροφή του οχήματος διοίκησης και ελέγχου, του ραντάρ 48Ya6-K1 “Podlet K1” καθώς και των δύο πυροβολαρχιών.

Η απάντηση ήταν άμεση. Η ρωσική Αεροπορία, το πυροβολικό, το Ναυτικό και οι πυραυλικές δυνάμεις ξεκίνησαν νέο κύμα σφοδρού βομβαρδισμού εναντίον ουκρανικών θέσεων κυρίως στις περιοχές Νικολάεφ, Avdiika.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Avdiika έχει δεχτεί τόνους ρωσικών πυρομαχικών και εμπρηστικές επιθέσεις κυρίως από BM-21 Grad MLRS. Η άμυνα της πόλης έχει αρχίσει να καταρρέει. Συνεπώς θα υπάρχουν εξελίξεις και εκεί σύντομα.

Δείτε βίντεο

 


Σφυροκόπημα των Ουκρανών στο Νικολάεφ

Η απάντηση ήταν άμεση. Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις εξαπέλυσαν σφοδρούς βομβαρδισμούς στο Νικολάεφ.

-Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε ότι οι αποθήκες με όπλα και πυρομαχικά της 28ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της 123ης ταξιαρχίας Εδαφικής άμυνας δέχθηκαν επίθεση από τον ρωσικό στρατό.

-Επιπλέον, περισσότερα από πενήντα στρατιώτες, περίπου 3.000 πυρομαχικά πυροβολικού διαφόρων διαμετρημάτων και 10 μονάδες βαρέων τεθωρακισμένων οχημάτων καταστράφηκαν στο έδαφος του εργοστασίου επισκευής της περιοχής.

Επιπλέον, στο Νικολάεφ, σκοτώθηκε ο διοικητής της 28ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Βιτάλι Γκουλιάεφ.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρώην γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας Oleksandr Turchynov. Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής του Δημοτικού Συμβουλίου του Κιέβου Πάβελ Μποϊτσένκο.

«Ο διοικητής της 28ης ξεχωριστής μηχανοποιημένης ταξιαρχίας που πήρε το όνομά του από τους Ιππότες της Χειμερινής Εκστρατείας, συνταγματάρχης Vitaly Gulyaev, στις 23 Ιουλίου 2022, έδωσε τη ζωή του υπερασπιζόμενος την Ουκρανία», έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο.

Ο Gulyaev έγινε διοικητής ταξιαρχίας τον Σεπτέμβριο του 2021.

Δείτε βίντεο από τις επιθέσεις

 

 

Υπόλοιπα κτυπήματα

Η επιχειρησιακή-τακτική και η στρατιωτική αεροπορία, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό συνεχίζουν να χτυπούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο έδαφος της Ουκρανίας.

-Κατά τη διάρκεια της ημέρας χτυπήθηκαν εννέα θέσεις διοίκησης, συμπεριλαμβανομένου του συνδυασμένου σταθμού διοίκησης της ομάδας στρατευμάτων Kakhovka στο χωριό Zhovtneve, στην περιοχή Mykolaiv, δύο θέσεις διοίκησης της 54ης και 65ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές Κουρακόβο στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και Νοβοντανίλιβκα.

-Επιπλέον, επτά αποθήκες με πυρομαχικά και καύσιμα καταστράφηκαν στις περιοχές των οικισμών Reznikovka, Ostroye της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Galitsinovo της περιοχής Nikolaev

Στο πλαίσιο της μάχης κατά του πυροβολικού, καταστράφηκαν:

-τρεις διμοιρίες πολλαπλών συστημάτων πυραύλων εκτόξευσης Grad στην περιοχή Grigorovka, Verkhnekamensky και Seversk, δύο διμοιρίες Msta-S, οκτώ διμοιρίες Msta- Β, 18 διμοιρίες D-20, καθώς και εννέα διμοιρίες Gvozdika σε θέσεις βολής στις περιοχές των οικισμών Paraskovievka, Opytnoe, Veseloe, Razdolovka, Bakhmut της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

-Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν πέντε ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στις περιοχές των οικισμών: Korobki, Pyatikhatka, περιοχή Kherson, Topolskoye, περιοχή Kharkiv, Shcherbaki, Zaporozhye και πόλη Donetsk.

Δείτε βίντεο

Καταστράφηκαν 12 κέντρα Διοίκησης

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η αεροπορία, oι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό έπληξαν 12 θέσεις διοίκησης του ουκρανικού στρατού και τέσσερις αποθήκες όπλων στο Ντονέτσκ και το Νικολάεφ μέσα σε μια μέρα.

«Κατά τη διάρκεια της ημέρας χτυπήθηκαν 12 θέσεις διοίκησης, τέσσερις αποθήκες με ρουκέτες και πυρομαχικά στις περιοχές των οικισμών Nikanorovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της πόλης Nikolaev, καθώς και ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικός εξοπλισμός σε 226 περιοχές», δήλωσε o επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας

«Στο πλαίσιο της μάχης κατά του πυροβολικού, καταστράφηκαν, τρεις διμοιρίες πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών Grad στις περιοχές Adamovka, Slavyansk και Seversk, τρεις διμοιρίες πυροβολικού Msta-S, 10 διμοιρίες πυροβολικού Msta-B”.

Σύμφωνα με τον Konashenkov, 24 διμοιρίες πυροβολικού με D-20 και 15 διμοιρίες πυροβολικού Gvozdika καταστράφηκαν σε θέσεις βολής στο Ντονέτσκ.

Δείτε βίντεο

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση