Η Αυστρία καταργεί την καραντίνα και στους θετικούς στον κορωνοϊό

Από την 1η Αυγούστου η Αυστρία καταργεί την καραντίνα για άτομα που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Γιοχάνες Ράουτς. Όποιος δεν αισθάνεται άρρωστος, παρά το θετικό τεστ κορωνοϊού, μπορεί να φύγει από το διαμέρισμά του, αλλά υπόκειται σε περιορισμούς μετακίνησης.

Δηλαδή, πρέπει να φοράει μάσκα FFP2, εκτός αν είναι σε εξωτερικό χώρο και αν μπορεί να κρατήσει απόσταση δύο μέτρων από άλλα άτομα. Οι μολυσμένοι, παρά το θετικό τεστ, θα μπορούν να επισκέπτονται εστιατόρια, ντισκοτέκ και πισίνες, αλλά μόνο με ανώτατο όριο. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να κάθονται στο μπαρ και να συζητούν, αλλά να μην καταναλώνουν ποτά ή φαγητό. Όσοι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό δεν επιτρέπεται να προσεγγίζουν ιδρύματα με ομάδες κινδύνου, δηλαδή νοσοκομεία, γηροκομεία, δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και άλλα παρόμοια.

Η Καταρίνα Ράιχ, επικεφαλής υγείας, επεσήμανε ότι ο κορωνοϊός θα παραμείνει για πολύ καιρό και ότι πρέπει να ζήσουμε μαζί του. Εκτίμησε ότι είναι απαραίτητο να περάσουμε από μια κατάσταση κρίσης σε μια κατάσταση αποδοχής. Δήλωσε ότι μόνο το 50 τοις εκατό των νοσηλευόμενων ατόμων που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό έρχονται στο νοσοκομείο λόγω του Covid-19.

news12.gr

Αφήστε μια απάντηση