To NATO εκπόνησε σχέδιο διαμελισμού της Ρωσίας σε 17 κρατίδια – Μόσχα: Ο πόλεμος θα μεταφερθεί στην “καρδιά” της Ευρώπης

“Σχέδιο Αποαποικιοποίησης της Ρωσίας”

Επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι πληροφορίες του WarNews247 για ΝΑΤΟϊκό σχέδιο διαμελισμού της Ρωσίας κάτι που θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε παρατεταμένο πόλεμο στην Ευρώπη..

Η ρωσική τηλεόραση και τα ΜΜΕ της χώρας μιλούν για σχέδιο της Δύσης με στόχο να διαμελιστεί η Ρωσία σε 17 ανεξάρτητα κρατίδια.

Το Κανάλι Ένα της Ρωσίας εξήγησε το σχέδιο διαίρεσης της χώρας υπό τον τίτλο “Αποαποικιοποίηση της Ρωσίας. Ένα ηθικό και στρατηγικό ζήτημα” που πρότεινε η Επιτροπή του Ελσίνκι των ΗΠΑ.

Δεύτερο ρωσικό ΜΜΕ κυκλοφορεί με τίτλο “Θέλουν να διαμελίσουν τη Ρωσία, ακολουθώντας το παράδειγμα της ΕΣΣΔ” ενώ το γερμανόφωνο Russia Today φιλοξενεί άρθρο με τίτλο «Ζήτω η Δημοκρατία των Ουραλίων – Η Ρωσία πρόκειται να διαμελιστεί σύμφωνα με τις γραμμές της ΕΣΣΔ»!

Διαβάστε επίσης ΕΔΩ

Κλιμάκωση: Μείωση του πληθυσμού της Ρωσίας & κτύπημα σε 4 περιοχές ετοιμάζει το ΝΑΤΟ – Αναγνωρίζουν την “Δημοκρατία της Ιχκερίας”

“Η Αποαποικιοποίηση της Ρωσίας”

Αναφέρουν συγκεκριμένα οι Ρώσοι:

“Ο Λεχ Βαλέσα, ο πρώτος πρόεδρος της μετασοσιαλιστικής Πολωνίας, ζήτησε τον διαμελισμό της Ρωσίας. Κατά τη γνώμη του, ο πληθυσμός της Ρωσίας πρέπει να μειωθεί στα 50 εκατομμύρια άτομα.

Προφανώς, αυτό πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην παραμείνει ούτε μία κρατική οντότητα με πληθυσμό άνω των 50 εκατομμυρίων στην επικράτεια της σύγχρονης Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ως προς αυτό, ανέφερε ότι ως και 60 λαοί που ζουν στη Ρωσία χρειάζονται «απελευθέρωση».

Εφόσον η ίδια η Πολωνία διαιρέθηκε ιστορικά πέντε φορές, οποιοσδήποτε Πολωνός μπορεί να εικάζει με γνώση και μεγάλη όρεξη τη διαίρεση άλλων χωρών. Ο Βαλέσα, φυσικά, δεν είναι ένας τυχαίος Πολωνός, μοιάζει να είναι ο πατέρας του έθνους, αλλά από την άλλη είναι ένας μακροχρόνιος συνταξιούχος και απλώς ένας γέρος, οπότε το μέτρο της ευθύνης του για τα λόγια του είναι μάλλον χαμηλό. Ακριβώς η σωστή φιγούρα που χρειάζεται για να δοκιμάσει αντιδράσεις όπως ο Αμερικανός Κίσινγκερ. Επιπλέον, δεν είναι ο μόνος που μίλησε τώρα για αυτά τα πράγματα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Επιτροπή για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη πραγματοποίησε μια συζήτηση με τίτλο «Η αποαποικιοποίηση της Ρωσίας: Μια ηθική και στρατηγική επιταγή». Κοιτάξτε, σύντομα αυτό το θέμα θα μπει στην παγκόσμια ατζέντα και από όλες οι δυτικές καμπάνες θα χτυπούν:

«Αποαποικιοποίηση, αποαποικιοποίηση!».

Οικονομική και πολιτική αποσύνθεση

Δεδομένου ότι είναι μάλλον προβληματικό να νικήσουν τη Ρωσία με στρατιωτικά μέσα, η «αποαποικιοποίηση της Ρωσίας» είναι πρωτίστως ένα πνευματικό και πολιτιστικό έργο. Βασικά, το σχέδιο επεξεργάστηκε όταν η Σοβιετική Ένωση καταστρεφόταν. Είναι απαραίτητο να εκπαιδεύσουν μια εθνικιστική διανόηση η οποία θα πρέπει να εμπνεύσει τον πληθυσμό με το δόγμα: “ο λαός μας είναι καλύτερος από άλλους λαούς, και ιδιαίτερα καλύτερος από τους Ρώσους. Είχαμε ένδοξους προγόνους και μια ηρωική ιστορία. Οι Ρώσοι μας καταπιέζουν για αιώνες, μας έχουν στερήσει τη θέση μας στον κόσμο. Αν δεν ήταν οι Ρώσοι, θα ήμασταν τώρα μια δεύτερη Ελβετία ή μια δεύτερη Σιγκαπούρη”.

Μετά έρχονται τα εγωιστικά συμφέροντα. Κοίτα, λένε, το “κέντρο” σε κλέβει. Το σιτάρι, το λάδι, το κάρβουνο, τα μανταρίνια σας πλουτίζουν κάποιους μακρινούς ξένους, κι όμως όλα αυτά θα μπορούσαν να ανήκουν σε εσάς και μόνο σε εσάς. Ως αποτέλεσμα, οι ανθρώπινοι δεσμοί μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών εθνικοτήτων καταρρέουν, οι οικονομικοί δεσμοί μεταξύ των περιοχών μιας και μόνο χώρας καταρρέουν. Τέλος, προς χαρά της Δύσης, προς χαρά των διεθνικών εταιρειών, συντελείται πολιτική αποσύνθεση.

Αλλά για την «αποαποικιοποίηση» της Ρωσίας θα απαιτηθεί πολύ περισσότερη δημιουργικότητα. Ο Walesa μιλά για 60 λαούς, ενώ στη Ρωσία υπάρχουν μόνο 27 εθνικοί σχηματισμοί στους οποίους, θεωρητικά, θα μπορούσε κανείς να προσπαθήσει να επαναλάβει την παραλλαγή της κατάρρευσης της ΕΣΣΔ.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν σχέδια για χάραξη συνόρων εντός του ρωσικού έθνους έτσι ώστε οι Ρώσοι να πάνε κόντρα στους Ρώσους.

Οι Κοζάκοι και η Σιβηρία

Πώς θα προσεγγίσουν αυτό το σχέδιο; Θυμηθείτε το παλιό, ακόμα γερμανικό έργο «Κοζάκοι». Καθήκον είχε να εμπνεύσει τους κατοίκους των ιστορικών εδαφών των Κοζάκων ότι δεν είναι Ρώσοι, ότι είναι καλύτεροι, καθαρότεροι και, φυσικά, εσωτερικά πιο ελεύθεροι από τους Ρώσους. Δεν έχει σημασία ότι ο πληθυσμός σε αυτά τα μέρη έχει ανακατευτεί εδώ και πολύ καιρό και δεν έχουν απομείνει τόσοι πολλοί πραγματικοί Κοζάκοι (67 χιλιάδες σύμφωνα με την απογραφή του 2010).

Ή πάρτε για παράδειγμα τη Σιβηρία. Υπάρχουν επίσης πολλές χιλιάδες άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους Σιβηρικούς κατά εθνικότητα. Και μετά ακολουθεί, Ελευθερία για την Ingermanland (δηλαδή την περιοχή του Λένινγκραντ), ελευθερία για τον Ρωσικό Βορρά, ζήτω η Δημοκρατία των Ουραλίων.

Και δεν έχει σημασία που τα υποθετικά νέα κράτη δεν έχουν τις δικές τους γλώσσες. Μπορούν πάντα να εφεύρουν μια γλώσσα, όπως κάποτε εφηύραν τη “σιβηρική διάλεκτο”. Όπως δείχνει η εμπειρία της Ουκρανίας, η οποία χρησιμεύει ως πρότυπο για όλους τους αντι-Ρώσους αποαποικιοποιητές, με πολιτική δύναμη και επιμονή, μπορεί κανείς να επιβάλει με επιτυχία μια γλώσσα που δεν ενδιαφέρει την πλειοψηφία του πληθυσμού.

Τα όνειρα τους θα γυρίσουν μπούμερανγκ στην Ευρώπη

Αλλά όλα αυτά είναι τα όνειρα των ευρωατλαντικών αποαποικιοποιητών. Ωστόσο, η αποαποικιοποίηση είναι ένα δίκοπο όπλο. Θα ήταν ενδιαφέρον να κοιτάξουμε τις προοπτικές για την αποαποικιακή σφαγή των ευρωπαϊκών χωρών. Δεν αξίζει καν να μιλήσουμε για τη Μεγάλη Βρετανία, εκεί φαίνονται όλες οι διαχωριστικές γραμμές.

Η Σκωτία ονειρεύεται ήδη ένα νέο δημοψήφισμα που θα μπορούσε να την καταστήσει ανεξάρτητη. Η μοίρα της Βόρειας Ιρλανδίας είναι επίσης προφανής κατ’ αρχήν: το νησί πρέπει να ενωθεί πολιτικά, δεν υπάρχει τίποτα που να το χωρίζει σε κομμάτια.

Όλοι γνωρίζουν τα προβλήματα της Ισπανίας με τους αυτονομιστές από την Καταλονία και τη Χώρα των Βάσκων. Το Βέλγιο είναι γενικά ένα τεχνητό κράτος με πλασματικό όνομα, οι Φλαμανδοί και οι Βαλλωνοί στενάζουν υπό τον ζυγό του καθεστώτος των Βρυξελλών. Η μικρή Δανία πρέπει να σταματήσει να καταπιέζει την τεράστια Γροιλανδία. Τέλος, όταν την δούμε από αποικιακή σκοπιά, η Ιταλία δεν είναι μια χώρα, αλλά ένα είδος τέρατος Φρανκενστάιν ραμμένο από συνονθύλευμα. Οι βόρειοι και οι νότιοι μιλούν πρακτικά διαφορετικές γλώσσες.

Φαίνεται ότι η ιδανική μονοεθνική χώρα είναι η Γερμανία. Αλλά αν κοιτάξουμε προσεκτικά, θα βρούμε κάτω από τη μάσκα του έθνους-κράτους έναν φυσικό αυτοκρατορικό λύκο. Για παράδειγμα, η Βαυαρία, η οποία ήταν η τελευταία από όλες τις χώρες που έγινε μέρος του γερμανικού Ράιχ, έχει πλήρως το δικαίωμα στη δική της πολιτεία: λένε γεια εκεί και ντύνονται διαφορετικά. Αλλά μόλις η Βαυαρία αποκτήσει την ανεξαρτησία, μπορεί να έχουμε αμέσως την ιδέα της περαιτέρω αποαποικιοποίησής της, επειδή ένα μέρος των βαυαρικών εδαφών ανήκει ιστορικά στη Φραγκονία και ένα μέρος στη Σουηβία. Αυτή η συναρπαστική διαδικασία μπορεί να συνεχιστεί επ’ αόριστον.

Με μια λέξη, θα ήταν καλύτερο για τις δυτικές δυνάμεις να μην φλερτάρουν με την αποαποικιοποίηση, αλλιώς οι ίδιες θα μπορούσαν να μείνουν χωρίς παντελόνι. Αλλά τελικά, δεν μας ενδιαφέρει πολύ η μοίρα τους.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι τα σχέδια για τον διαμελισμό της Ρωσίας δεν είναι μόνο όνειρα άξιων ρωσοφοβικών παππούδων. Αυτό πραγματικά θέλει η Δύση. Επομένως, θα πρέπει να δούμε σοβαρά όλους εκείνους που ασκούν «αποαποικιακή» ρητορική στο εσωτερικό της χώρας.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναλάβουμε το λάθος της Σοβιετικής Ένωσης, όπου οι ρεπουμπλικανικές ακαδημίες και τα συνδικάτα συγγραφέων έθρεψαν εθνικιστές και αυτονομιστές με κρατικά έξοδα. Η Ρωσία έχει μέλλον μόνο ως ενιαίο και αδιαίρετο κράτος” καταλήγουν οι Ρώσοι

Δείτε στο βίντεο το σχέδιο διαμελισμού της Ρωσίας όπως μεταδόθηκε από ρωσικά ΜΜΕ

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση