
Είναι πραγματικά αποκαρδιωτικό ότι στις μέρες μας, συντηρείται μία σταθερά αρνητική στάση από ορισμένους εκπροσώπους της εκκλησίας της Ελλάδος απέναντι στις λοάτκι οικογένειες και στο δικαίωμά τους για ισότιμη συμμετοχή στα ιερά μυστήρια.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Δήλωση από την γνωστή και διαπρεπή Δικηγόρο του RED UMBRELLA ATHENS, Αγγελική Σουγλέ για το ζήτημα των αντιδράσεων στην Εκκλησία με αφετηρία τη βάπτιση των δυο παιδιών από τον Αμερικής Ελπιδοφόρο.
Είναι πραγματικά αποκαρδιωτικό ότι στις μέρες μας, συντηρείται μία σταθερά αρνητική στάση από ορισμένους εκπροσώπους της εκκλησίας της Ελλάδος απέναντι στις λοάτκι οικογένειες και στο δικαίωμά τους για ισότιμη συμμετοχή στα ιερά μυστήρια.
Πολύ πρόσφατα η βάπτιση των τέκνων ενός ομόφυλου ζευγαριού, στάθηκε η αφορμή για να ξεσηκωθεί κύμα αντιδράσεων, αλλά και να αναπτυχθούν σκοταδιστικές ανυποστήρικτες θεωρίες μέσα στους κόλπους της εκκλησίας.
Αλήθεια αυτοί οι κληρικοί που καλλιεργούν τη συνθήκη του απολεισμού, προσεβλήθησαν τόσο, επειδή δύο μικρά παιδιά βαπτίσθηκαν Χριστιανοί Ορθόδοξοι;
Και ποίο είναι το αναμάρτητο ποίμνιο που τόσο σκανδαλίστηκε, από την όμορφη εικόνα των νεοφώτιστων με τους γονείς και τις νονές τους;
Ας μην ξεχνάμε ότι στην πελιοψηφία των περιπτώσεων τα ομοφυλόφιλα άτομα, που ακόμα και σήμερα δεν γίνονται απολύτως αποδεκτά από την εκκλησία, έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει μέσα σε παραδοσιακές straight οικογένειες με μητέρα και πατέρα.
Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι η ταυτότητα φύλου, αλλά και ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν καθορίζονται από την οικογένεια στην οποία μεγαλώνει ένα παιδί, αλλά από την ίδια τη φύση.
Πραγματικά θα ήθελα να δω τους πολέμιους της διαφορετικότητας να αντιδρούν τόσο σθεναρά και να υπερασπίζονται με πάθος παιδιά οικογενειών που υπεφέρουν πέφτοντας θύματα κακοποίησης και να πάψουν να περιθωριοποιούν εμμονικά μια ήδη πολλαπλά στιγματισμένη ομάδα συνανθρώπων μας.
Η ποικιλομορφία είναι ο πλούτος του ανθρωπίνου γένους και αυτό ο Χριστός το γνωρίζει. Αυτός είναι ο λόγος που κυρήττει την αδιακρίτως και χωρίς προϋποθέσεις, άδολη αγάπη για όλους.
Η Εκκλησία στην εποχή μας πια, ερμηνεύοντας την διδασκαλία του Κυρίου στην ουσία της, θα έπρεπε ήδη να πρωτοστατεί υπέρ της άρσης των διακρίσεων, ταγμένη στον αγώνα για την αναγνώριση δικαιώματων στην οικογένεια και στην τεκνοθεσία για όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους.
Εξάλλου λοάτκι οικογένειες ήδη υπάρχουν και ζουν ανάμεσά μας.
Το μόνο που απομένει είναι η καθολική αναγνώριση και νομιμοποίησή τους και σ’ αυτό το μονοπάτι Εκκλησία και Πολιτεία οφείλουν να βαδίσουν χέρι χέρι.