Βομβαρδισμοί δίχως έλεος: Οι Ρώσοι εξαφάνισαν το επίλεκτο τάγμα του Β.Ζελένσκι – Αξιωματούχος: “Τελειώνουμε τέλη Αυγούστου – Τους έχουμε σαρώσει”

Βομβαρδίστηκε και η βάση του Τάγματος Kraken

Σε δήλωση έκπληξη(;) προχώρησε Ρώσος αξιωματούχος καθώς αποκάλυψε ότι με βάση την πορεία των ρωσικών και συμμαχικών στρατιωτικών επιχειρήσεων, ολόκληρη η επικράτεια του Ντονέτσκ μπορεί να καταληφθεί πριν από το τέλος του καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος αναπληρωτής υπουργός Πληροφοριών του Ντονέτσκ, Daniil Bezsonov, τόνισε ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού ολόκληρη η επικράτεια της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ μπορεί να καταληφθεί.

«Η πεποίθησή μου είναι ότι μέχρι τα τέλη Αυγούστου η επικράτεια του Ντονέτσκ θα έχει απελευθερωθεί πλήρως», είπε ο Μπεζόνοφ στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Solovyov Live.

“Θυμηθείτε ότι το έδαφος του Λουγκάνσκ απελευθερώθηκε πλήρως από την ουκρανική κατοχή στις αρχές Ιουλίου. Μετά από αυτό, οι δυνάμεις των Λαϊκών Πολιτοφυλακών και των δύο Δημοκρατιών του Ντονμπάς επικεντρώθηκαν στις μάχες με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο Ντονέτσκ.” πρόσθεσε ο ίδιος

Πάντως όπως έχει σημειώσει εδώ και ημέρες το WarNews247, οι Ρώσοι έχουν επιταχύνει τις επιθέσεις και κυρίως τους βομβαρδισμούς ακριβείας εναντίον σημαντικών ουκρανικών στόχων.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε βίντεο από τις περιοχές του Χάρκοβο, του Ντονμπάς, Avdeeka, Maryinka. Το πυροβολικό σφυροκοπά μέρα και νύχτα.

Δείτε βίντεο

Κτύπημα σοκ: “Έσβησε” το επίλεκτο τάγμα του Προέδρου της Ουκρανίας

Νέο καίριο πλήγμα επέφεραν οι ρωσικές δυνάμεις καθώς ανατίναξαν στρατιωτικό τρένο που μετέφερε ένα επίλεκτο τάγμα της 1ης ξεχωριστής ταξιαρχίας του Προέδρου της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ:

“Περισσότεροι από 140 στρατιώτες σκοτώθηκαν ενώ περίπου 250 τραυματίστηκαν.

Όλος ο στρατιωτικός εξοπλισμός που βρισκόταν στο τρένο καταστράφηκε», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Δείτε βίντεο

Καταστράφηκε βάση του Τάγματος Kraken στο Χάρκοβο

Παράλληλα, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε την καταστροφή της βάσης του εθνικιστικού Τάγματος “Kraken” στην περιοχή του Χάρκοβο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυνάμεις αυτές βρήκαν τραγικό θάνατο όταν τους κτύπησε βαλλιστικός πύραυλος Iskander.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ:

“Oι εθνικιστές εξόπλισαν θέσεις στα υπόστεγα τοπικής μονάδας επεξεργασίας κρέατος. Περισσότεροι από 30 εθνικιστές και 10 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού καταστράφηκαν ως αποτέλεσμα χτυπήματος υψηλής ακρίβειας από πυραύλους Iskander”

Νωρίτερα, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για μια σειρά από πυραυλικές επιθέσεις σε ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή του Χάρκοβο.

Τουλάχιστον πέντε πύραυλοι Ιskander έπληξαν ισάριθμους στόχους στο Χάρκοβο

Δείτε βίντεο

“Σκοτώσαμε δεκάδες Ουκρανούς”

Ο επίσημος εκπρόσωπος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Ντονέτσκ, Έντουαρντ Μπασούριν, ισχυρίστηκε ότι η ουκρανική πλευρά συνεχίζει να τρομοκρατεί τον άμαχο πληθυσμό με μαζικές επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές και μη στρατιωτικές υποδομές.

Ανέφερε ότι την περασμένη ημέρα, οι Ουκρανοί εκτόξευσαν περισσότερα από 630 βλήματα από συστήματα Grad, πυροβόλα των 155 mm, 152 mm και 122 mm, καθώς και όλμους των 120 mm.

Σύμφωνα με την ενημέρωση τους, οι κοινές ενέργειες του στρατιωτικού προσωπικού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέστρεψαν τα ακόλουθα όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό:

-ένα άρμα μάχης, δύο συστήματα πυροβολικού M-777, ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού, δύο ειδικά οχήματα ενώ είκοσι Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Από την πλευρά του, ο επίσημος εκπρόσωπος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Λουγκάνσκ, Ivan Filiponenko, είπε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό.

➖ Σκοτώθηκαν έως 65 άτομα προσωπικό.
➖ Καταστράφηκαν 3 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.
➖ Καταστράφηκαν 2 εγκαταστάσεις πυροβολικού.
➖ Καταστράφηκαν 4 μονάδες ειδικών οχημάτων.

Δείτε βίντεο

Αφήστε μια απάντηση