ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΊΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Κατά την κομμουνιστική περίοδο, στη Σοβιετική Ένωση, πολλές ορθόδοξες εκκλησίες κατεδαφίστηκαν ή μετατράπηκαν σε αποθήκες και τα αντικείμενα λατρείας βεβηλώθηκαν.  Η εικόνα του Αγίου Νικολάου  αγαπήθηκε και τιμήθηκε από κοινότητα χριστιανών.  Οι κομμουνιστές πυροβόλησαν κατά της εικόνας με πολυβόλα, αλλά οι σφαίρες ανεξήγητα έπεφταν κάτω , η εικόνα ήταν ζωγραφισμένη σε ξύλο.
 Η εικόνα βρίσκεται τώρα στο μοναστήρι Bănceni, στη Βόρεια Bucovina, όπου ο πατέρας Mihail Jar είναι ο ηγούμενος.  Εδώ βρήκαν σπίτι 400 ορφανά ή εγκαταλειμμένα παιδιά, ένα πολύ όμορφο έργο της εκκλησίας.
 Για να φέρει την εικόνα στο μοναστήρι, ο πατέρας ηγούμενος έπρεπε να πάρει μια απόφαση, δύσκολη γιατί έπρεπε να πληρώσει ένα χρηματικό ποσό, χρήματα που ήταν ήδη αρκετά για τα μηνιαία έξοδα της διατροφής των παιδιών.  Αλλά για αυτό που αντιπροσώπευε η εικόνα αποφάσισε τελικά να προσπαθήσει να την  αγοράσει.  Αρκετοί, ακούγοντας για το δίλημμά του, επικοινώνησαν μαζί του και πρόσφεραν χρηματικά ποσά στο μοναστήρι που τον βοήθησαν να υποστηρίξει τα απαραίτητα έξοδα για αρκετούς μήνες.  Ο π. Mihail Jar είπε ότι αυτό ήταν το δώρο του Αγίου Νικολάου, ο οποίος ακόμη και σήμερα δεν κουράζεται και έρχεται απροσδόκητα σε βοήθεια παιδιών και χριστιανών.
 «Έμπιστος της πίστεως και μορφή του πράου, δάσκαλε της εγκράτειας, έδειξες στο ποίμνιό σου την αλήθεια των πραγμάτων.  Γι’ αυτό κέρδισες με ταπείνωση τα υψηλά, με φτώχεια τα πλούσια.  Πάτερ Ιεράρχα Νικόλαε, ζήτησε από τον Χριστό Θεό να σώσει τις ψυχές μας!».

Αφήστε μια απάντηση