Η FEMA προειδοποιεί τις ΗΠΑ να προετοιμαστούν για 10 χρόνια εκτός ηλεκτρικού δικτύου μετά την “τέλεια ηλιακή καταιγίδα

Μια τέλεια ηλιακή καταιγίδα παρόμοια με εκείνη που έπληξε τη Γη το 1859 θα θέσει εκτός λειτουργίας το ηλεκτρικό δίκτυο των Ηνωμένων Πολιτειών για έως και 10 χρόνια, σύμφωνα με προειδοποίηση σε αδημοσίευτη έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (FEMA).

Η 36σέλιδη έκθεση αναρτήθηκε αυτό το μήνα στο GovernmentAttic.org, το οποίο αποκαλύπτει παλιά κυβερνητικά έγγραφα που συχνά αποκτώνται μέσω αιτημάτων για την Ελευθερία της Πληροφορίας. Το έγγραφο του 2010 είχε τίτλο “Στρατηγικές μετριασμού για τη διοίκηση, τον έλεγχο και τις επικοινωνίες της FEMA κατά τη διάρκεια και μετά από μια ηλιακή υπερκαταιγίδα”.

Η καταιγίδα που έπληξε τη Γη το 1859 ονομάστηκε συμβάν Carrington και έπιασε φωτιά στις τηλεγραφικές μηχανές – την πιο προηγμένη τεχνολογία της εποχής.

Προβλέποντας τι θα συνέβαινε αν αυτός ο τύπος ηλιακής ακτινοβολίας έπεφτε στη Γη τον 21ο αιώνα, το έγγραφο αναφέρει: “Σημαντικές καταρρεύσεις του ηλεκτρικού δικτύου μπορεί να συμβούν στη Βόρεια Αμερική και αλλού- μπορεί να χρειαστούν 4-10 χρόνια για να αποκατασταθεί πλήρως”.

Αλλά ακόμη και μια μικρότερη καταιγίδα, όπως αυτή που έπληξε τη Γη το 1921, θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλης κλίμακας κατάρρευση του ηλεκτρικού δικτύου, αν χτυπούσε σήμερα.

Η έκθεση προβλέπει ότι το Διαδίκτυο, η καλωδιακή τηλεόραση και οι τηλεφωνικές υπηρεσίες θα σταματούσαν. Οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας θα χάνονταν επίσης γρήγορα.

“Περίπου το 60% των πύργων κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ έχουν εφεδρική μπαταρία μόνο για 2-24 ώρες”, αναφέρει η έκθεση. “Καθώς αυτοί οι πύργοι χάνουν ενέργεια, μεγάλα τμήματα του δικτύου κινητής τηλεφωνίας θα αρχίσουν να αποτυγχάνουν. Οι αστικές και πυκνοκατοικημένες προαστιακές περιοχές είναι πιο πιθανό να έχουν πύργους κινητής τηλεφωνίας με εφεδρική γεννήτρια με αποθέματα καυσίμων που κυμαίνονται από 1-7 ημέρες, ανάλογα με την τοποθεσία και τον ιδιοκτήτη του εξοπλισμού”.

Η FEMA δεν δημοσίευσε ποτέ την έκθεση, η οποία έχει ημερομηνία Δεκεμβρίου 2010. Το Off The Grid News επικοινώνησε με έναν εμπειρογνώμονα για το δίκτυο που έχει συχνή επαφή με κυβερνητικές υπηρεσίες. Το άτομο αυτό δήλωσε ότι η έκθεση φαινόταν να είναι νόμιμη.

“Η παρούσα έκθεση αναδημιουργεί το γεγονός του 1859 σήμερα χρησιμοποιώντας την τελευταία έρευνα για να εξηγήσει και να κατανοήσει: 1) τη φύση και τις επιπτώσεις των ραδιοματαιώσεων, των καταιγίδων ηλιακής ακτινοβολίας και των γεωμαγνητικών καταιγίδων, 2) τις πιθανές αλυσιδωτές επιπτώσεις τους στα παγκόσμια συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας και τηλεπικοινωνιών και, 3) τις επιπτώσεις για τη FEMA … στο σχεδιασμό και την αντιμετώπιση ενός τέτοιου γεγονότος”, αναφέρεται στην έκθεση.

Ένα συμβάν τύπου Carrington θα δημιουργούσε τεράστια ποσά ενέργειας που θα ανατίναζαν τους μετασχηματιστές. Είναι η αντικατάσταση αυτών των μετασχηματιστών που απασχολεί τη FEMA και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες. Κάθε μετασχηματιστής κατασκευάζεται κατά παραγγελία- δεν υπάρχουν εφεδρικά ανταλλακτικά. Δεν είναι γνωστό πόσοι μετασχηματιστές υπάρχουν στις ΗΠΑ, αλλά πιθανότατα είναι δεκάδες χιλιάδες. Η κατασκευή του κάθε μετασχηματιστή διαρκεί έως και δύο χρόνια.

“Η απώλεια βασικών υποδομών για παρατεταμένες περιόδους λόγω των αλυσιδωτών συνεπειών ενός διαστημικού καιρικού φαινομένου (ή άλλης διαταραχής) θα μπορούσε να οδηγήσει σε έλλειψη τροφίμων, δεδομένων των χαμηλών αποθεμάτων και της εξάρτησης από την έγκαιρη παράδοση, απώλεια βασικών μέσων μεταφοράς, αδυναμία άντλησης καυσίμων και απώλεια ψύξης”, περιγράφει έκθεση της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών του 2008 τις συνέπειες μιας μεγάλης ηλιακής καταιγίδας.

newspunch.com

Αφήστε μια απάντηση