Η Κίνα θα ΚΑΤΑΠΙΕΙ τις ΗΠΑ! Εκεί οδηγούνται τα πράγματα

Με άρωμα… Μεγάλης Επανεκκίνησης η επίσκεψη Πελόζι!

Είναι προφανές πως η επίσκεψη Πελόζι στην Ταιβάν φέρνει καταστροφή τόσο στο νησί όσο και στις ίδιες τις ΗΠΑ.

Πρώτον, η Κίνα ανακοίνωσε ότι από τις 3 Αυγούστου θα αναστείλει τις εξαγωγές φυσικής άμμου στην Ταϊβάν. Οι χώρες έχουν μια μακροχρόνια διαμάχη σχετικά με την εξόρυξη φυσικής άμμου, καθώς η Κίνα εξορύσσει άμμο σε έδαφος που η Ταϊβάν θεωρεί δικό της.

Δεύτερον, η Κίνα ανέστειλε τις εισαγωγές ορισμένων προϊόντων από την Ταϊβάν: εσπεριδοειδών και αρκετών ειδών κατεψυγμένων ψαριών.

Τρίτον, η κινεζική κυβέρνηση απαγόρευσε τη συνεργασία με το Ταμείο Δημοκρατίας της Ταϊβάν και το Διεθνές Ταμείο Ανάπτυξης. Αυτές οι οργανώσεις συνδέονται με αυτονομιστικά στοιχεία στην Ταϊβάν και έχουν αμαυρώσει την εικόνα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές.

Τέταρτον, ο μεγαλύτερος παραγωγός μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον κόσμο από την Κίνα CATL ανέβαλε την απόφαση για την κατασκευή εργοστασίου στις Ηνωμένες Πολιτείες . Το εργοστάσιο των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων υποτίθεται ότι θα παρείχε 10.000 θέσεις εργασίας και τεράστια φορολογικά κέρδη.

Ένα άλλο σημαντικό αποτέλεσμα της επίσκεψης της Πελόζι θα είναι ότι η Κίνα θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας στην Ουκρανία και η ρητορική μπορεί να γίνει πολύ πιο σκληρή.

Δεν είναι σαφές τι πέτυχαν οι ΗΠΑ με αυτή την πτήση, αλλά έκαναν τα πάντα για να ενισχύσουν τον αντιαμερικανικό συνασπισμό στην τρέχουσα παγκόσμια αντιπαράθεση.

ΜΕ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ, Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΛΟΖΙ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ (Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΒΑΜΠ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ)!!!

Και φυσικά δεν πρέπει να αμελείται πως το χρέος των ΗΠΑ που βρίσκεται στην κατοχή της Κίνας είναι πάνω κάτω 1 τρισεκατομμύριο δολάρια!!! Τυχόν μαζική έξοδος της Κίνας από αυτές τις τοποθετήσεις θα σήμαινε πολύ απλά ότι θα υπήρχε ένα πρόβλημα στην διαρκή αναχρηματοδότηση του αμερικανικού χρέους, βάζοντας ΦΩΤΙΑ στην αμερικανική οικονομία με απρόβλεπτες συνέπειες για όλον τον δυτικό κόσμο! ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ;;;

ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ

Η «ασυνάρτητη» εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ κόντεψε να φέρει πολεμική σύγκρουση μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν, σχολιάζου,. την ίδια ώρα, τα διεθνή ΜΜΕ.

Χαρακτηριστική είναι η άποψη που εξέφρασαν αραβικές διπλωματικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, όχι μόνο γνώρισε, αλλά… έστειλε την Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν, σε μία απόπειρα να… δοκιμάσει τα όρια του Πεκίνου.

«Όταν όμως ο Κόκκινος Δράκος έγινε έξαλλος, ο Μπάιντεν έβγαλε την ουρά του απέξω», σχολίασαν.

Economist: Το ταξίδι Πελόζι στην Ταϊβάν τονίζει την ασυνάρτητη στρατηγική των ΗΠΑ

Ένα άρθρο – καταπέλτη δημοσίευσε ο Economist για την εξωτερική πολιτική της Αμερικής και του προέδρου Μπάιντεν, με αφορμή το ταξίδι Πελόζι στην Ταϊβάν.

Το ταξίδι είναι ένα σύμπτωμα της ασυνάρτητης προσέγγισης της Αμερικής προς την Κίνα – τον πιο σημαντικό αντίπαλο της χώρας, μακροπρόθεσμα.

Αν είναι έτσι, ένα ταξίδι που έχει σχεδιαστεί για να εκπέμψει ισχύ, κινδυνεύει αντίθετα να δείξει την σύγχυση και την έλλειψη στόχου της κυβέρνησης Μπάιντεν.

photo pixabay

el.gr

Αφήστε μια απάντηση