Πολλαπλασιασμός μετώπων: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν δυνάμεις των ΗΠΑ στην Συρία – Φιλοιρανοί Σιίτες κατέλαβαν την πρεσβεία των Αζέρων: Άρματα μάχης στα σύνορα

Πογκρόμ κατά Ιρανών κληρικών από τον Αλίεφ – Δείτε βίντεο

Πολλαπλασιάζονται τα μέτωπα στον πλανήτη καθώς σημειώθηκε σημαντική επιδείνωση των σχέσεων Ιράν-Αζερμπαϊτζάν. Η πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στο Λονδίνο δέχτηκε επίθεση / εισβολή από φιλοιρανούς σιίτες.

Αιτία είναι η συνεχιζόμενη καταστολή/πογκρόμ εναντίον Ιρανών κληρικών στο Αζερμπαϊτζάν. Ταυτόχρονα σημειώνονται διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος Αλίεφ στο Λανκαράν, στο νότιο Αζερμπαϊτζάν, που κατοικείται κυρίως από Ταλίς.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, στο Αζερμπαϊτζάν έχει ξεκινήσει θρησκευτικός τρόμος. Σε όλη τη χώρα, υποστηρικτές του καθεστώτος Αλίεφ αφαιρούν τις σημαίες των Ιμάμηδων από τα Τζαμιά και κρεμούν τις σημαίες του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας.

Η επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Ιράν καταγράφεται όχι μόνο με φόντο την ιρανική επίθεση στην πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στο Λονδίνο αλλά και λόγω της επίθεση του στρατού του Αζερμπαϊτζάν στο Καραμπάχ.

Μέχρι σήμερα, το Ιράν υποστηρίζει ενεργά την Αρμενία και τη μη αναγνωρισμένη Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και είναι πιθανό να παράσχει βοήθεια και στα δύο κράτη σε περίπτωση πραγματικής απειλής από το Μπακού.

Είναι πολύ πιθανό η ίδια η Μόσχα για λόγους που θα διαβάσετε παρακάτω, να έχει δώσει το “πράσινο φως” στο Ιράν να προχωρήσει με τους Αζέρους…

Διαβάστε επίσης: Θα “στραγγαλίσει” την ΕΕ: Η Ρωσία ετοιμάζει συντριπτικό πλήγμα στην Γεωργία για να κλείσουν όλοι οι αγωγοί πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν!

Δείτε βίντεο

Φιλοιρανοί σιίτες κατέλαβαν την Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στο Λονδίνο

Στόχος επίθεσης μιας εξτρεμιστικής θρησκευτικής ομάδας έγινε η Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στο Λονδίνο.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν ανέφερε ότι μια ομάδα ατόμων εισέβαλε στο κτήριο της Πρεσβείας στο Λονδίνο, προχώρησε σε βανδαλισμούς, κρέμασε σημαίες θρησκευτικού συμβολισμού στο μπαλκόνι και φώναξε εξτρεμιστικά συνθήματα.

Με επέμβαση της αστυνομίας, προσήχθησαν τα μέλη της ομάδας, ενώ δεν τραυματίστηκε κανείς από τους εργαζόμενους της πρεσβείας.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν εξέδωσε επείγουσα δήλωση καταδικάζοντας την κατάληψη της διπλωματικής αποστολής.

«Η κατάληψη της πρεσβείας και η απειλή που διατρέχουν οι διπλωμάτες του Αζερμπαϊτζάν αποτελούν κατάφωρη παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι μέσω της διπλωματικής οδού τέθηκε υπόψιν των αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου ειδοποίηση σχετικά με την ασφάλεια των διπλωματών και των διπλωματικών κτιρίων, σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βιέννης.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου τηλεφώνησε στον ομόλογό του του Αζερμπαϊτζάν Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ για να εκφράσει τη συμπάθεια του για την επίθεση στην Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στο Λονδίνο.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρθηκε ότι ο υπουργός Τσαβούσογλου τόνισε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να προσφέρει κάθε απαραίτητη υποστήριξη στις αρχές του Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σιιτική πολιτοφυλακή “Huseynyun” που υποστηρίζεται από το Ιράν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στο Λονδίνο.

Μέλη της ομάδας αναφέρονται στις διώξεις από την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν των σιιτών μουσουλμάνων στη χώρα.

Η ομάδα ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο αρχηγός της της έδωσε εντολή να «λάβει επείγουσα δράση» κατά του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ.

Φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ του Αζερμπαϊτζάν επικαλούμενα διπλωματικές πηγές της χώρας, ανέφεραν ότι «η ομάδα πραγματοποίησε τη δράση «υπό την επιρροή των ειδικών υπηρεσιών ενός από τα σιιτικά κράτη». φωτογραφίζοντας το Ιράν…

Δείτε το βίντεο από την πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν

Στα άκρα το Ιράν με το Αζερμπαϊτζάν με τις ευλογίες της Μόσχας

Μέχρι στιγμής το Αζερμπαϊτζάν έδωσε στην Ουκρανία:

-Μαχητικά αεροσκάφη MiG-29
-20N5 όλμοι των 82 χλστ
-Καθοδηγούμενες βόμβες QFAB-250 LG
-Δωρεάν βενζίνη σε όλα τα οχήματα έκτακτης ανάγκης στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Αζερμπαϊτζάν παρέδωσε 32 κατευθυνόμενες βόμβες LG QFAB-250 στην Ουκρανία.

Πρόκειται για κοινή συμπαραγωγή του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας με μέγιστο βεληνεκές κρούσης έως και 12 χιλιόμετρα.

Προς το παρόν, είναι γνωστό ότι οι βόμβες QFAB-250 LG θα εγκατασταθούν σε ουκρανικά αεροσκάφη Su-25.

Παράλληλα, οι Ρώσοι ανακάλυψαν ότι το Αζερμπαϊτζάν έστειλε εκατοντάδες τόνους όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία μέσω συμμαχικής χώρας με την Μόσχα.

Στο πλαίσιο έρευνας, οι Ρώσοι κατάφεραν να ανακαλύψουν ότι το Αζερμπαϊτζάν εξόπλιζε ενεργά την Ουκρανία με διάφορα είδη όπλων και πυρομαχικών. Όπως έγινε γνωστό, από τα τέλη Μαρτίου το Αζερμπαϊτζάν έστειλε 15 αεροσκάφη με όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία. Επιπλέον, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να παραδόθηκαν στην Ουκρανία με αυτόν τον τρόπο πύραυλοι, βόμβες καθώς και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, συμπεριλαμβανομένων Bayraktar TB2.

Όπως αποδείχθηκε, το Αζερμπαϊτζάν έστειλε τα φορτία στην Ουκρανία μέσω του Σουδάν, όπου η Ρωσία σκόπευε να κατασκευάσει ναυτική βάση. Από τα τέλη Μαρτίου, το Αζερμπαϊτζάν έχει στείλει τουλάχιστον 15 μεταγωγικά στο Σουδάν. Επιπλέον, παρόμοιος αριθμός πτήσεων πραγματοποιήθηκε από την πολωνική βάση Rzeszow προς το Χαρτούμ και αντίστροφα. Η αεροπορική βάση Rzeszow είναι το κύριο σημείο διέλευσης για την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία

Το Αζερμπαϊτζάν παρέδωσε τρία MiG-29 στην Ουκρανική Αεροπορία

Ταυτόχρονα, τρία μαχητικά MiG-29 του Αζερμπαϊτζάν βρίσκονται πλέον σε υπηρεσία με την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που μπορείτε να δείτε στο τέλος του κειμένου.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για μαχητικά που προηγουμένως μεταφέρθηκαν από το Αζερμπαϊτζάν στην Ουκρανία για ολοκληρωμένη συντήρηση. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, τα αεροπλάνα βάφτηκαν στα χρώματα της ουκρανικής Αεροπορίας και άρχισαν να επιχειρούν.

«Τουλάχιστον 3 μαχητικά MiG-29 του Αζερμπαϊτζάν παραδόθηκαν στην Ουκρανία, επισκευάστηκαν και βάφτηκαν με τα χρώματα της Ουκρανικής Αεροπορίας στο κρατικό εργοστάσιο επισκευής αεροσκαφών στο Lviv πριν από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Το υπόστεγο δέχθηκε επίθεση τον Φεβρουάριο, αλλά τα αεροπλάνα επιχειρούσαν ήδη», αναφέρουν έγκυρες πηγές.

Iρανικά άρματα μάχης στα σύνορα με Αζερμπαϊτζάν

Νωρίτερα, το Ιράν ανέπτυξε περισσότερα από εκατό άρματα μάχης στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν.

Αυτό συνέβη στο πλαίσιο της επίθεσης του Αζερμπαϊτζάν στη Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Το Ιράν δεν έχει σχολιάσει ακόμη την τρέχουσα κατάσταση ωστόσο, προφανώς, η Τεχεράνη είναι έτοιμη να παρέμβει σε ό,τι συμβαίνει.

Στα βίντεο που παρουσιάζονται, μπορείτε να δείτε πώς το Ιράν μετακινεί στρατιωτικό εξοπλισμό στην περιοχή των συνόρων του Αζερμπαϊτζάν. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ιράν έχει μεταφέρει άρματα μάχης, αυτοκινούμενο πυροβολικό, συστήματα MLRS καθώς και συστήματα αεράμυνας.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, drones κάνουν επίσης κύκλους στον ουρανό στην περιοχή των συνόρων Αζερμπαϊτζάν-Ιράν. Αυτό δείχνει ότι το Ιράν είναι έτοιμο να χτυπήσει το Αζερμπαϊτζάν ανά πάσα στιγμή σε περίπτωση απειλής στα εδάφη του ή σε περίπτωση προκλήσεων από το Μπακού.

Δείτε το βίντεο με την μετακίνηση δυνάμεων του Ιράν

Ρωσικά ελικόπτερα βομβάρδισαν δυνάμεις που εκπαιδεύτηκαν στην αμερικανική βάση στο Al-Tanf

Ελικόπτερα των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατάφεραν να εντοπίσουν και να καταστρέψουν με επιτυχία τη βάση της ομάδας Liwa Shuhada El-Karyatein, τα μέλη της οποίας εκπαιδεύτηκαν σε αμερικανικές εγκαταστάσεις στη ζώνη Al-Tanf, στην ανατολική Συρία.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας έδειξε σε βίντεο την επιχείρηση των Ρώσων πιλότων στη Συρία. Όλα συνέβησαν χθες, όταν οι πιλότοι των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, κατά τη διάρκεια αεροπορικών περιπολιών, ανακάλυψαν τις εξοπλισμένες οχυρώσεις των μαχητών της ομάδας Liwa Shuhada El-Karyatein στην έρημο.

Το πλήρωμα χτύπησε τις θέσεις των μαχητών και εξόντωσε όλους τους στρατιώτες που κρύβονταν στις σπηλιές.

“Οι μαχητές της Liwa Shuhada El-Karyatein είχαν δημιουργήσει κρυφές οχυρώσεις στην έρημο της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, από όπου έκαναν εξόδους και δολιοφθορές κατά του άμαχου πληθυσμού και των υποδομών της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας.

«Αυτή η τρομοκρατική ομάδα εδρεύει στη ζώνη al-Tanf, προμηθεύεται οπλισμό και εκπαιδεύεται από τις Δυνάμεις των Ειδικών Επιχειρήσεων του Αμερικανικού Στρατού».

Οι πιλότοι των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων κατέστρεψαν με επιτυχία όλους τους μαχητές” αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Tώρα αν ήταν και κανείς Αμερικανός μαζί τους, μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ. Αλλά θα υπάρξει αμερικανική αντίδραση κάποια στιγμή…

Στο βίντεο, μπορείτε να δείτε πώς ρωσικά ελικόπτερα εκτοξεύουν πυραύλους εναντίον της βάσης των φιλοαμερικανικών δυνάμεων. Οι ενέργειες των Ρώσων πιλότων συντονίζονται πλήρως με τη διοίκηση της αεροπορικής βάσης Χμεϊμίμ, όπως αποδεικνύεται από τις σχετικές συζητήσεις.

Πόσοι στρατιώτες θα μπορούσαν να βρίσκονται στη στρατιωτική βάση της “Liva Shuhada El-Karyatein” είναι άγνωστο. Η δημιουργία αυτής της ομάδας έγινε γνωστή το 2017

Δείτε το βίντεο

Image

Image

Image

Image

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση