Η διεφθαρμένη ουκρανική κυβέρνηση, τα εργαστήρια βιολογικά πολέμου των ΗΠΑ και τα δισ. δολάρια του Zelensky

Αφού έλαβε δισεκατομμύρια δολάρια από τις ΗΠΑ ο Zelensky θέλει τώρα να φιμώσει τους Αμερικανούς πολιτικούς και δημοσιογράφους που αμφισβητούν τη χρήση κεφαλαίων από την ουκρανική κυβέρνηση

Για χρόνια, η Ουκρανία αναγνωριζόταν ως ένα από τα πιο διεφθαρμένα κράτη στην Ευρώπη, αν όχι «το» πιο διεφθαρμένο.
Διατήρησε αυτή τη φήμη μέχρι την ημέρα που η Ρωσία εισέβαλε, οπότε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο άρχισαν ξαφνικά να ξαναγράφουν…την ιστορία.

Λίγες ημέρες μετά την απόλυση αρκετών ανώτατων αξιωματούχων, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky εξέδωσε επίσης μια μαύρη λίστα Αμερικανών «φιλορώσων προπαγανδιστών», η οποία περιλαμβάνει τον γερουσιαστή Rand Paul, τον πρώην βουλευτή Tulsi Gabbard και τον ανεξάρτητο δημοσιογράφο Glenn Greenwald.
Αφού έλαβε δισεκατομμύρια δολάρια από τις ΗΠΑ ο Zelensky θέλει τώρα να φιμώσει τους Αμερικανούς πολιτικούς και δημοσιογράφους που αμφισβητούν τη χρήση κεφαλαίων από την ουκρανική κυβέρνηση και τη συνεχιζόμενη εμπλοκή της Αμερικής στη σύγκρουση στην Ουκρανία – μια κίνηση που εγείρει ερωτήματα σχετικά με το εάν το Κίεβο αποτελεί προπύργιο δημοκρατίας και ελευθερίας, αναφέρει ο ιστότοπος Noqreport.

Βιολογικά εργαστήρια

Μια οπτική γωνία που μπορεί να βοηθήσει στην εξήγηση της υποστήριξης των ΗΠΑ στο αυταρχικό καθεστώς της Ουκρανίας είναι πως στο ουκρανικό έδαφος υπάρχουν πολλά εργαστήρια βιολογικού πολέμου, τους σκοπούς των οποίων η κυβέρνηση Biden θέλει να αποκρύψει.
Η Ρωσία υποστηρίζει ότι θα δημοσιεύσει μια ολοκληρωμένη έκθεση πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ (Νοέμβριος 2022) που θα περιγράφει λεπτομερώς πώς κορυφαίοι Δημοκρατικοί διευκόλυναν την παράνομη έρευνα βιολογικών όπλων στην Ουκρανία, σε συνεργασία με την Big Pharma, η οποία με τη σειρά της διοχέτευσε τεράστια κονδύλια στην εκστρατεία των Δημοκρατικών.

Ανελεύθερη και αυταρχική η Ουκρανία

«Οι δηλώσεις Αμερικανών και άλλων δυτικών αξιωματούχων, καθώς και διάφοροι λογαριασμοί στα μέσα ενημέρωσης, έχουν δημιουργήσει μια εκπληκτικά παραπλανητική εικόνα της Ουκρανίας», σημειώνει ο Ted Galen Carpenter, ειδικός θεμάτων άμυνας και εξωτερικής πολιτικής στο Ινστιτούτο Cato.
«Υπήρξε μια συντονισμένη προσπάθεια να απεικονιστεί η χώρα όχι μόνο ως θύμα της βίαιης ρωσικής επιθετικότητας, αλλά ως ένα χαρισματικό και ευγενές προπύργιο ελευθερίας και δημοκρατίας…
Οι θιασώτες αυτού του αφηγήματος υποστηρίζουν ότι ο συνεχιζόμενος πόλεμος δεν είναι απλώς μια διαμάχη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για τις φιλοδοξίες του Κιέβου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στις εδαφικές διεκδικήσεις της Μόσχας στην Κριμαία και το Donbass.

Όχι, επιμένουν — ο πόλεμος είναι μέρος μιας παγκόσμιας μάχης μεταξύ δημοκρατίας και αυταρχισμού… Η αντίληψη ότι η Ουκρανία ήταν ένα τόσο ελκυστικό δημοκρατικό μοντέλο στην Ανατολική Ευρώπη που η ύπαρξη και μόνο της χώρας τρομοκρατούσε τον Putin μπορεί να είναι ένας παρήγορος μύθος για τους πολιτικούς και τους ειδικούς των ΗΠΑ, αλλά είναι μύθος.
Η Ουκρανία απέχει πολύ από το να είναι ένα δημοκρατικό-καπιταλιστικό μοντέλο… Η πραγματικότητα είναι πιο σκοτεινή και ανησυχητική: Η Ουκρανία είναι εδώ και πολύ καιρό μια από τις πιο διεφθαρμένες χώρες στο διεθνές σύστημα… Το ιστορικό της Ουκρανίας στην προστασία της δημοκρατίας και των πολιτικών ελευθεριών δεν είναι πολύ καλύτερο από τις επιδόσεις της στη διαφθορά.

Σε σχετική έκθεση η Ουκρανία περιλαμβάνεται στην κατηγορία «εν μέρει ελεύθερη», με βαθμολογία 61 στα 100…

Δεν είναι σύμβολο ελευθερίας

«Ακόμη και πριν ξεσπάσει ο πόλεμος, υπήρχαν άσχημα παραδείγματα αυταρχισμού στην πολιτική διακυβέρνηση της Ουκρανίας… Το τάγμα νεοναζί Azov ήταν αναπόσπαστο μέρος του στρατιωτικού μηχανισμού και του μηχανισμού ασφαλείας του Προέδρου Petro Poroshenko και διατήρησε αυτόν τον ρόλο κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Zelensky … Μπορεί κανείς να καταδικάσει τις ενέργειες του Putin και ακόμη και να επευφημήσει τη στρατιωτική αντίσταση της Ουκρανίας χωρίς να καλλιεργήσει μια ψεύτικη εικόνα του πολιτικού συστήματος της Ουκρανίας.
Η χώρα δεν είναι σύμβολο ελευθερίας και φιλελεύθερης δημοκρατίας και ο πόλεμος δεν είναι μια υπαρξιακή πάλη μεταξύ δημοκρατίας και αυταρχισμού. Στην καλύτερη περίπτωση, η Ουκρανία είναι μια διεφθαρμένη, οιονεί δημοκρατική οντότητα με ανησυχητικές κατασταλτικές πολιτικές. Δεδομένης αυτής της απογοητευτικής πραγματικότητας, οι εκκλήσεις προς τους Αμερικανούς να «σταθούν με την Ουκρανία» είναι άστοχες. Η διατήρηση της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας σίγουρα δεν αξίζει να διακινδυνεύσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες να πολεμήσουν με μια πυρηνικά οπλισμένη Ρωσία», σημειώνει ο Carpenter.


www.bankingnews.gr

Αφήστε μια απάντηση