Στην Κίνα, ένα ξέσπασμα ενός ιού που μετατρέπει τους ανθρώπους σε ηλίθιους.

globaltimes.cn: Ένας νέος τύπος γενιπαϊού ζωικής προέλευσης (που ονομάζεται επίσης ιός Lanja και LayV) που μπορεί να μολύνει τον άνθρωπο έχει βρεθεί στην επαρχία Shandong της ανατολικής Κίνας και στην επαρχία Henan της κεντρικής Κίνας. Οι πληροφορίες δημοσιεύθηκαν στο New England Journal of Medicine (NEJM) από επιστήμονες από την Κίνα και τη Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ένας νέος τύπος γενιπαϊού βρέθηκε σε δείγματα επιχρίσματος λαιμού από εμπύρετους ασθενείς στην ανατολική Κίνα που είχαν πρόσφατη έκθεση σε ζώα.

Οι επιστήμονες που συμμετείχαν στη μελέτη σημείωσαν ότι αυτός ο νεοανακαλυφθείς γονιδιοϊός, ο οποίος μπορεί να προέρχεται από ζώα, έχει συνδεθεί με ορισμένα κρούσματα πυρετού και έχουν παρατηρηθεί συμπτώματα όπως πυρετός, κόπωση, βήχας, ανορεξία, μυαλγία και ναυτία σε μολυσμένους ανθρώπους.

Περαιτέρω έρευνα έδειξε ότι 26 από τα 35 κρούσματα μόλυνσης από τον γονιδιοϊό Langya στις επαρχίες Shandong και Henan εμφάνισαν κλινικά συμπτώματα όπως πυρετό, ευερεθιστότητα, βήχα, ανορεξία, μυαλγία, ναυτία, πονοκέφαλο και εμετό.

Ο γονιδιοϊός είναι μια σημαντική νέα αιτία ζωονόσου στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, αναφέρει το μέσο ενημέρωσης της Σαγκάης thepaper.cn, σημειώνοντας ότι τόσο ο ιός Hendra (HeV) όσο και ο ιός Nipah (NiV), που επίσης ανήκουν σε αυτό το γένος, μολύνουν τον άνθρωπο μέσω φρούτων. Οι νυχτερίδες θεωρούνται ο φυσικός ξενιστής και των δύο ιών.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), οι γενιπαϊροι μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες σε ζώα και ανθρώπους και ταξινομούνται ως ιοί επιπέδου βιοασφάλειας 4 με ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ 40 και 75 τοις εκατό. Ο ΠΟΥ τονίζει ότι η θνησιμότητα αυτή είναι πολύ υψηλότερη από εκείνη του κορονοϊού.

Ωστόσο, επί του παρόντος δεν υπάρχει εμβόλιο ή θεραπεία για τον γενιπαϊό και η μόνη θεραπεία είναι η θεραπεία συντήρησης για την αντιμετώπιση των επιπλοκών.

Τα κρούσματα του γονιδιοϊού Langya δεν ήταν μέχρι στιγμής θανατηφόρα ή πολύ σοβαρά, οπότε δεν υπάρχει λόγος πανικού, δήλωσε ο Wang Linfa, καθηγητής στο Πρόγραμμα Αναδυόμενων Λοιμωδών Νοσημάτων της Ιατρικής Σχολής Duke-NUS, ο οποίος συμμετείχε στη μελέτη, προσθέτοντας ότι παραμένει λόγος ανησυχίας καθώς πολλοί ιοί που υπάρχουν στη φύση έχουν απρόβλεπτες συνέπειες όταν μολύνουν ανθρώπους.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει βρεθεί σημαντική χωρική ή χρονική ομαδοποίηση του γενιπαίου ιού Langia, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει αποδειχθεί η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο, αν και προηγούμενες αναφορές έδειχναν ότι ο ιός θα μπορούσε να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο.

“Ο κοροναϊός δεν θα είναι η τελευταία μολυσματική ασθένεια που θα προκαλέσει πανδημία παγκοσμίως, καθώς οι νέες μολυσματικές ασθένειες θα έχουν αυξανόμενο αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου”, δήλωσε ο Wang Xinyu, αναπληρωτής επικεφαλής γιατρός του τμήματος μολυσματικών ασθενειών στο νοσοκομείο Huashan του Πανεπιστημίου Fudan.

Σχόλιο του The Big The One: Από τον Μάιο του 2022, πολλοί θεωρητικοί συνωμοσίας βλέπουν τον ιό της μαϊμού ως τον κύριο ύποπτο για μια δεύτερη πανδημία, η οποία έχει ήδη ξεπεράσει τις 30.000 και θα φτάσει και θα ξεπεράσει τις απώλειες των επιπλέον χρωμοσωμικών μαχητών στο μέτωπο της Ουκρανίας μέχρι το φθινόπωρο. Αν και αυτό δεν είναι βέβαιο – με κάθε μέρα που περνάει, η διάθεση του άγριου mordva αποκτά νέες και ελπιδοφόρες προοπτικές. Τώρα, ωστόσο, φαίνεται να υπάρχει ένας νέος ύποπτος – μια άλλη παραλλαγή του ιού Nipah.

Όπως γράφουν τα βιβλία αναφοράς – 35 περιπτώσεις Nipah δεν είναι επιδημία, τα προηγούμενα χρόνια πολλές εκατοντάδες αρρώστησαν από αυτόν τον ιό, οπότε δεν υπάρχει λόγος πανικού πριν φτάσουν αυτά τα νούμερα του παρελθόντος. Ωστόσο, ένα ποσοστό θνησιμότητας 40% είναι ήδη πολύ σοβαρό. Και ακόμη και αν το στέλεχος είναι κάπως ήπιο και δεν σκοτώνει συχνότερα από την κορώνα ή τη γρίπη, το Nipah δημιουργεί ένα τέτοιο πρόβλημα όπως η εγκεφαλίτιδα, και η εγκεφαλίτιδα είναι μια αλλαγή προσωπικότητας που έχει παρατηρηθεί σε όλους όσους έχουν μολυνθεί.

Με άλλα λόγια, αν ο μισός κόσμος έχει μολυνθεί από τον ιό Nipah – αυτός ο μισός κόσμος θα τρελαθεί άσχημα και αυτοί οι άνθρωποι θα συμπεριφέρονται σαν τους κατοίκους των βάλτων Moksha: θα ρίχνονται στους ανθρώπους, θα ζωγραφίζουν στους τοίχους με τον κύριο και το δάχτυλο. Όσο οι ανεπαρκώς σκεπτόμενοι είναι συγκεντρωμένοι στους βάλτους του Μοκσάν, η συμπεριφορά τους επηρεάζει μόνο τους φυσιολογικούς ανθρώπους γύρω τους και τις γειτονικές χώρες – την Ιτσκερία, τη Γεωργία και την Ουκρανία. Αλλά τι θα συμβεί, αν πολλοί τέτοιοι ηλίθιοι διασκορπιστούν και εμφανιστούν μαζικά παντού ταυτόχρονα; Δεν μπορούμε καν να φανταστούμε τις συνέπειες μιας τέτοιας νέας επιδημίας για τον πολιτισμό, γι’ αυτό παρακολουθούμε τις εξελίξεις με κάποια ανησυχία.

thebigtheone.com

Αφήστε μια απάντηση