Λείπει μια μέρα, χάσετε πολλά. Εγγραφείτε στα κορυφαία νέα της ημέρας του Defender . Είναι δωρεάν.

Η ιστορία με μια ματιά:

  • Το 2008, δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) ένα άρθρο που διαφημίζει τα οφέλη της παγκόσμιας πείνας για τη δημιουργία ενός φθηνού εργατικού δυναμικού με κίνητρα.
  • Το άρθρο επανεμφανίστηκε πρόσφατα στο Twitter και έγινε viral. καταρρίφθηκε αμέσως από τον ΟΗΕ μέσα σε 24 ώρες.
  • Η ουσία του άρθρου είναι ότι η τάξη των ελίτ έχει ένα σαφές κίνητρο να μην τερματίσει την παγκόσμια πείνα, γιατί αν όλοι τρέφονται καλά, μπορεί να μην υπάρχει κανείς πρόθυμος να προσφέρει φτηνό εργατικό δυναμικό και να σκλάβει μερικά από τα πιο απαιτητικά και δυσάρεστα σωματικά θέσεις εργασίας στον πλανήτη.
  • Ενώ ο ΟΗΕ ισχυρίστηκε ότι το άρθρο ήταν σάτιρα, ο συγγραφέας του αρνήθηκε ότι ήταν ένα σατιρικό κομμάτι και είπε ότι είχε σκοπό να ευαισθητοποιήσει ότι ορισμένοι άνθρωποι επωφελούνται από την ύπαρξη της πείνας στον κόσμο.
  • Ο ΟΗΕ δημοσίευσε την Παγκόσμια Έκθεση Αξιολόγησης του 2022 για τη Μείωση Κινδύνου Καταστροφών, η οποία προειδοποιεί ότι εμφανίζεται μια τέλεια καταιγίδα από καταστροφές, οικονομική ευπάθεια και αστοχίες του οικοσυστήματος, που προβλέπει μια επερχόμενη παγκόσμια κατάρρευση.

Τι θα μπορούσε να είναι καλό για την παγκόσμια πείνα ; Πολλά, σύμφωνα με ένα άρθρο που έγραψε ο συνταξιούχος πλέον καθηγητής πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου της Χαβάης Τζορτζ Κεντ.

Η ιστορία πρωτοκυκλοφόρησε το 2008 και πέρασε σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητη για περισσότερο από μια δεκαετία, παρόλο που δημοσιεύτηκε, παράξενα, στον ιστότοπο του ΟΗΕ.

Μόλις το άρθρο επανεμφανίστηκε στο Twitter έγινε viral — και καταργήθηκε αμέσως από τον ΟΗΕ μέσα σε 24 ώρες.

Σε απάντηση, το UN Chronicle έγραψε στο Twitter:

«Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε στο UN Chronicle πριν από 14 χρόνια ως απόπειρα σάτιρας και δεν έπρεπε ποτέ να εκληφθεί κυριολεκτικά. Ενημερωθήκαμε για τις αποτυχίες του, ακόμη και ως σάτιρα, και το αφαιρέσαμε από τον ιστότοπό μας».

Ο Κεντ, ωστόσο, ο οποίος είναι τώρα ο αναπληρωτής συντάκτης του περιοδικού World Nutrition, είπε στο Newsbusters ότι αυτό δεν ισχύει.

Ο Κεντ είπε:

«Ποτέ δεν το είχα σκοπό για σάτιρα. Δεν ήλπιζα ότι θα διαβαζόταν ως έπαινος για την πείνα. Το βασικό μου σημείο ήταν και εξακολουθεί να είναι ότι μερικοί άνθρωποι επωφελούνται από την ύπαρξη της πείνας στον κόσμο. Αυτό βοηθά να εξηγηθεί γιατί η πείνα είναι τόσο επίμονη σε πολλά μέρη».

«Κανείς δεν δουλεύει πιο σκληρά από τους πεινασμένους»

Η ουσία του άρθρου του Κεντ – σάτιρα ή όχι – είναι ότι η τάξη των ελίτ έχει ένα σαφές κίνητρο να μην τερματίσει την παγκόσμια πείνα , γιατί αν όλοι τρέφονται καλά, μπορεί να μην υπάρχει κανένας διατεθειμένος να προσφέρει φτηνό εργατικό δυναμικό και να σκλάβει μερικά από τα οι πιο σωματικά απαιτητικές και δυσάρεστες δουλειές στον πλανήτη.

Ο Κεντ έγραψε :

«Η πείνα έχει μεγάλη θετική αξία για πολλούς ανθρώπους. Πράγματι, είναι θεμελιώδες για τη λειτουργία της παγκόσμιας οικονομίας. Οι πεινασμένοι είναι οι πιο παραγωγικοί άνθρωποι, ειδικά όπου υπάρχει ανάγκη για χειρωνακτική εργασία».

«… Για όσους εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα φθηνού εργατικού δυναμικού, η πείνα είναι το θεμέλιο του πλούτου τους… Μεγάλο μέρος της βιβλιογραφίας για την πείνα μιλάει για το πώς είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι τρέφονται καλά ώστε να είναι πιο παραγωγικοί. Αυτό είναι ανοησία. Κανείς δεν δουλεύει πιο σκληρά από τους πεινασμένους. Ναι, οι άνθρωποι που τρέφονται καλά έχουν μεγαλύτερη ικανότητα για παραγωγική σωματική δραστηριότητα, αλλά οι καλοθρεμένοι είναι πολύ λιγότερο πρόθυμοι να κάνουν αυτή τη δουλειά».

Ο Κεντ έγραψε ότι η ΜΚΟ Free the Slaves υπολογίζει ότι 27 εκατομμύρια άνθρωποι στον σύγχρονο κόσμο θα μπορούσαν να οριστούν ως σκλάβοι, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να φύγουν από τη δουλειά τους. Αυτό ήταν το 2008.

Το 2022, το Free the Slaves δηλώνει ότι 40 εκατομμύρια άνδρες, γυναίκες και παιδιά αναγκάζονται να εργαστούν παρά τη θέλησή τους, αποφέροντας κέρδη 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως για τους διακινητές.

Μεταξύ αυτών, περίπου το 50%, ή 21 εκατομμύρια, έχουν κολλήσει στην καταναγκαστική εργασία σε βιομηχανίες που εξαρτώνται από χειρωνακτική εργασία, όπως η γεωργία, η εκτροφή, η υλοτομία, η εξόρυξη, η αλιεία και η κατασκευή τούβλων και οι βιομηχανίες υπηρεσιών, όπως πλυντήρια πιάτων, θυρωροί. , κηπουροί και υπηρέτριες. Ωστόσο, αυτοί οι αριθμοί δεν περιλαμβάνουν ανθρώπους που είναι «σκλάβοι της πείνας», σημειώνει ο Κεντ, κάτι που θα μπορούσε, ίσως, να ισχύει για οποιονδήποτε από εμάς.

Ο Κεντ είπε:

«Δεν περιλαμβάνουν ανθρώπους που θα μπορούσαν να περιγραφούν ως σκλάβοι της πείνας, δηλαδή εκείνους που είναι ελεύθεροι να φύγουν από τη δουλειά τους αλλά δεν έχουν τίποτα καλύτερο να πάνε. Ίσως οι περισσότεροι άνθρωποι που εργάζονται είναι σκλάβοι της πείνας;

«Για όσους από εμάς βρίσκονται στην κορυφή της κοινωνικής κλίμακας, ο τερματισμός της πείνας παγκοσμίως θα ήταν καταστροφή. Αν δεν υπήρχε η πείνα στον κόσμο, ποιος θα όργωνε τα χωράφια; Ποιος θα μαζέψει τα λαχανικά μας; Ποιος θα εργαζόταν στα εργοστάσια λιπαντικών; Ποιος θα καθάριζε τις τουαλέτες μας; Θα έπρεπε να παράγουμε τα δικά μας τρόφιμα και να καθαρίζουμε τις τουαλέτες μας».

Θα υποστήριζα ότι ο αριθμός των σκλάβων είναι στην πραγματικότητα εκθετικά υψηλότερος λόγω του χρέους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους περισσότερους γιατρούς που έχουν αποφοιτήσει τα τελευταία δέκα χρόνια.

Χρεώνονται μέχρι τα μάτια τους από τα σχολικά δάνεια και εργάζονται σε κάποιες μεγάλες κλινικές όπου δεν έχουν έλεγχο ή αυτονομία και αναγκάζονται να ακολουθήσουν την αφήγηση. Η μη συμμόρφωση έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της δουλειάς τους και την αδυναμία να αγοράσουν τρόφιμα ή να πληρώσουν για στέγη.

Ο ΟΗΕ προβλέπει πλήρη κοινωνική κατάρρευση

Εκτός από τη διαφήμιση πώς να δημιουργήσετε ένα φθηνότερο εργατικό δυναμικό αξιοποιώντας την παγκόσμια πείνα , ο ΟΗΕ δημοσίευσε την Παγκόσμια Έκθεση Αξιολόγησης του 2022 για τη Μείωση Κινδύνου Καταστροφών (GAR2022), η οποία παρουσιάζει μια θλιβερή εικόνα του μέλλοντος.

Το GAR2022 αναφέρει:

«Η δημιουργία κινδύνου ξεπερνά τη μείωση του κινδύνου. Οι καταστροφές, οι οικονομικές απώλειες και οι υποκείμενες ευπάθειες που εγκυμονούν κινδύνους, όπως η φτώχεια και η ανισότητα, αυξάνονται όπως τα οικοσυστήματα και οι βιόσφαιρες κινδυνεύουν να καταρρεύσουν. Τα παγκόσμια συστήματα γίνονται όλο και πιο συνδεδεμένα και επομένως πιο ευάλωτα σε ένα αβέβαιο τοπίο κινδύνου».

Η έκθεση προειδοποιεί ότι εμφανίζεται μια τέλεια καταιγίδα από καταστροφές, οικονομική ευπάθεια και αστοχίες οικοσυστημάτων, που προβλέπουν μια επερχόμενη παγκόσμια κατάρρευση εάν τα πράγματα δεν αλλάξουν — και γρήγορα.

Ο Νόαμ Τσόμσκι συμφωνεί, δηλώνοντας στο 51ο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Ηλιακής Ενέργειας που πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιουνίου, «Η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι πέρα ​​από οτιδήποτε έχουν αντιμετωπίσει ποτέ οι άνθρωποι. Η μοίρα της ζωής στον πλανήτη είναι τώρα κοντά».

Το Bulletin of Atomic Scientists παρουσίασε το Doomsday Clock το 1947. Αντιπροσωπεύει μια αντίστροφη μέτρηση για τον παγκόσμιο πυρηνικό αφανισμό. Κατά τη διάρκεια της κορύφωσης του Ψυχρού Πολέμου, πλησίασε τα μεσάνυχτα -δύο λεπτά- στη συνέχεια ψύχθηκε, εκτείνοντας τα 17 λεπτά μέχρι το 1991.

Το 2015, την εποχή που κυκλοφόρησε η ταινία , η αυξημένη αστάθεια είχε μετακινήσει το ρολόι πίσω στα τρία λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, λόγω του εκσυγχρονισμού των παγκόσμιων πυρηνικών όπλων και των «μεγάλων πυρηνικών όπλων», με τους παγκόσμιους ηγέτες να αποτυγχάνουν «να ενεργήσουν με ταχύτητα ή στην κλίμακα που απαιτείται για την προστασία των πολιτών από πιθανή καταστροφή».

Σε μια ενημέρωση που κυκλοφόρησε στις 20 Ιανουαρίου, ωστόσο, το Bulletin ανέφερε ότι ο κόσμος είναι «στο κατώφλι της καταστροφής», με το ρολόι να κινείται στα 100 δευτερόλεπτα πριν τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με το Counterpunch :

«Θα διαδραματιστεί ξανά τον Ιανουάριο [2023] και ο Τσόμσκι πιστεύει ότι μπορεί να γίνει μια καλή περίπτωση για να μετακινηθεί το δεύτερο χέρι ακόμα πιο κοντά στα μεσάνυχτα, που είναι η τελευταία ώρα που η ανθρωπότητα αυτοκαταστρέφεται, είτε με κρότο είτε με ασφυξία.

Ορισμένες από τις ανησυχίες επικεντρώνονται στην επιδείνωση του ορθολογικού λόγου, με τη λογοκρισία να φτάνει σε πρωτοφανή επίπεδα.

Οι Αμερικανοί κρατούνται στο σκοτάδι

Ο Τσόμσκι μίλησε με τον Counterpunch για τον τρόπο με τον οποίο παραπλανούνται οι Αμερικανοί σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ενώ δηλώνει ότι «πρέπει να είναι σαφές ότι … [δεν] έχει καμία (ηθική) δικαιολογία», δεν ήταν μια απρόκλητη εισβολή.

«Φυσικά, προκλήθηκε. Διαφορετικά, δεν θα το αναφέρονταν συνεχώς ως απρόκλητη εισβολή», είπε.

Το παρασκήνιο του πολέμου, το οποίο λείπει από τα κύρια μέσα ενημέρωσης, που προκάλεσε την εισβολή είναι η επέκταση του ΝΑΤΟ.

Ο Τσόμσκι εξήγησε:

«Αυτή δεν είναι μόνο η γνώμη μου, είναι η γνώμη κάθε υψηλόβαθμου αξιωματούχου των ΗΠΑ στις διπλωματικές υπηρεσίες που έχει οποιαδήποτε εξοικείωση με τη Ρωσία και την Ανατολική Ευρώπη.

«Αυτό πηγαίνει πίσω στον George Kennan και, στη δεκαετία του 1990, στον πρεσβευτή του Reagan, Jack Matlock, συμπεριλαμβανομένου του σημερινού διευθυντή της CIA. Στην πραγματικότητα, όλοι όσοι γνωρίζουν οτιδήποτε έχουν προειδοποιήσει την Ουάσιγκτον ότι είναι απερίσκεπτο και προκλητικό να αγνοεί τις πολύ σαφείς και σαφείς κόκκινες γραμμές της Ρωσίας.

«Αυτό συμβαίνει πολύ πριν από τον (Βλαντιμίρ) Πούτιν, δεν έχει καμία σχέση μαζί του. (Μιχαήλ) Γκορμπατσόφ, όλοι είπαν το ίδιο πράγμα. Η Ουκρανία και η Γεωργία δεν μπορούν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, αυτή είναι η γεωστρατηγική καρδιά της Ρωσίας».

Αυτό που είναι ιδιαίτερα ανατριχιαστικό είναι ότι οι Αμερικανοί δεν έχουν επιτραπεί να ακούσουν αυτή την πλευρά της ιστορίας – και οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι κρατούνται στο σκοτάδι και τρέφονται με προπαγάνδα.

Ο Τσόμσκι συνέχισε:

«Μέχρι τώρα, η λογοκρισία στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο πέρα ​​από οτιδήποτε στη ζωή μου. Σε τέτοιο επίπεδο που δεν επιτρέπεται να διαβάσετε τη ρωσική θέση. Κυριολεκτικά. Οι Αμερικανοί δεν επιτρέπεται να γνωρίζουν τι λένε οι Ρώσοι. Εκτός από επιλεγμένα πράγματα.

«Λοιπόν, αν ο Πούτιν κάνει μια ομιλία στους Ρώσους με κάθε είδους παράξενους ισχυρισμούς για τον Μέγα Πέτρο και ούτω καθεξής, τότε, το βλέπετε στις πρώτες σελίδες. Εάν οι Ρώσοι κάνουν μια πρόταση για διαπραγμάτευση, δεν μπορείτε να τη βρείτε. Αυτό καταστέλλεται. Δεν επιτρέπεται να ξέρεις τι λένε. Δεν έχω δει ποτέ τέτοιο επίπεδο λογοκρισίας».

Είμαστε πέρα ​​από το σημείο χωρίς επιστροφή;

Ο αείμνηστος αστροφυσικός Enrico Fermi ήταν σίγουρος ότι υπήρχαν συνθήκες σε πολλούς πλανήτες που θα υποστήριζαν υψηλότερη νοημοσύνη. Το παράδοξο Fermi είναι ότι δεν μπορέσαμε ποτέ να τους βρούμε.

Μια εξήγηση, σημείωσε ο Τσόμσκι, είναι ότι όποτε αναπτύχθηκε ανώτερη νοημοσύνη, ίσως έχει αποδειχθεί θανατηφόρα, με την αυτοεξόντωση πιθανώς σύμφυτη με την υψηλότερη νοημοσύνη, η οποία δεν έχει ακόμη αποκτήσει την ηθική ικανότητα να σωθεί.

«Τώρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το αν αυτή η αρχή ισχύει για τους σύγχρονους ανθρώπους», είπε ο Τσόμσκι .

Η έκθεση ορόσημο του ΟΗΕ φαίνεται να κλίνει υπέρ του.

Σύμφωνα με μια ερευνητική έκθεση των Byline Times, ανώτερος σύμβουλος του Γραφείου του ΟΗΕ για τη μείωση του κινδύνου καταστροφών που συνέβαλε στο GAR2022 δήλωσε ότι ο κόσμος είχε ήδη «περάσει ένα σημείο χωρίς επιστροφή» και αυτό δεν κοινοποιήθηκε στην έκθεση . που ποτίστηκε πριν κυκλοφορήσει στη δημοσιότητα.

Το άτομο είπε, «Το GAR2022 είναι ένας εκσπλαχνισμένος σκελετός αυτού που περιλαμβανόταν σε προηγούμενα προσχέδια».

Με ακόμη και τον ΟΗΕ να φαίνεται να αμβλύνει τα δικά του ευρήματα, οι Byline Times σημείωσαν, «Όπως η φανταστική ταινία Don’t Look Up, μας απασχολούν περισσότερο τα κουτσομπολιά διασημοτήτων και τα πολιτικά σκάνδαλα, φαινομενικά ανίκανοι – ή απρόθυμοι – να αντιμετωπίσουμε την πιο σημαντική πρόκληση που τώρα μας αντιμετωπίζει ως είδος».

Ο κόσμος οδεύει προς μια επαναφορά

Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο της ιστορίας, με πολλούς να αισθάνονται ότι η κοινωνία είναι ήδη στα άκρα και ότι ο αυξανόμενος πληθωρισμός, το κόστος των τροφίμων και οι ελλείψεις προϊόντων απειλούν να την ξεπεράσουν.

Ενώ μας λένε ότι οι διαφαινόμενες ελλείψεις τροφίμων είναι κατά κύριο λόγο αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής και της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας , το Ίδρυμα Ροκφέλερ είχε ήδη προβλέψει αυτό το σενάριο τον Ιούλιο του 2020 και ζητούσε μια ανανέωση του συστήματος τροφίμων στο σύνολό του για να το αντιμετωπίσει. .

Η έκθεσή τους, «Επαναφορά του πίνακα» , δημοσιεύτηκε μόλις ένα μήνα αφότου το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) ανακοίνωσε επίσημα τα σχέδιά του για μια «Μεγάλη Επαναφορά», και πολλοί από τους συνεισφέροντες στο έγγραφο του Ιδρύματος είναι μέλη του WEF.

Σκοπεύουν να καταρρεύσει το τρέχον σύστημα τροφίμων, ώστε στη συνέχεια να «λύσουν» το πρόβλημα εισάγοντας ένα νέο σύστημα που βασίζεται σε πατενταρισμένα συνθετικά και γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα που καλλιεργούνται στο εργαστήριο και σε τεράστιες φάρμες εντόμων.

Ωστόσο, οι επιθέσεις έρχονται από όλες τις πλευρές και η προσφορά τροφίμων δεν είναι το μόνο που αναζητούν.

Μια εισροή επενδυτών – συμπεριλαμβανομένης της Wall Street – εισήλθε στην αγορά κατοικίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, παρασυρόμενη από τα χαμηλά επιτόκια των στεγαστικών δανείων, την εύκολη πρόσβαση σε δάνεια και τη δελεαστική ανατίμηση του σπιτιού.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι όχι μόνο οι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων μεγαλόσωμων όπως η Blackstone και η iBuyers – που κάνουν άμεσες προσφορές μετρητών στο Διαδίκτυο – ασχολήθηκαν με την αγορά κατοικίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά η συμμετοχή τους μπορεί να ήταν καθοριστική για την αύξηση των τιμών και τη δυσκολία του μέσος Αμερικανός για να αποκτήσει ιδιοκτησία σπιτιού.

Εάν ο μέσος Αμερικανός ωθηθεί έξω από την αγορά κατοικίας και το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων κατοικιών ανήκει σε επενδυτικούς ομίλους και εταιρείες, γίνεστε υπόχρεοι σε αυτούς ως ιδιοκτήτης σας. Αυτό εκπληρώνει μέρος του «νέου κανονικού» ρητού της Μεγάλης Επαναφοράς – το μέρος όπου δεν θα έχετε τίποτα και θα είστε ευτυχισμένοι.

Αυτό δεν είναι μια θεωρία συνωμοσίας. είναι μέρος της ατζέντας του WEF για το 2030 .

Σε έναν κόσμο όπου τα φυσικά τρόφιμα απειλούνται από ομολόγους που καλλιεργούνται στο εργαστήριο – ο Μπιλ Γκέιτς , συνιδρυτής της Microsoft, έχει περισσότερες γεωργικές εκτάσεις από οποιονδήποτε άλλο στις ΗΠΑ – και οι μεγάλες εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων αγοράζουν τόσα πολλά σπίτια που ορισμένοι πιστεύουν ότι η Wall Street Οι επενδυτές θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν τη φεουδαρχία σε 15 χρόνια, η έννοια της πείνας που οδηγεί την εργασία αποκτά νέο νόημα.

«Δεν είναι περίεργο που οι άνθρωποι στα υψηλότερα επίπεδα δεν βιάζονται να λύσουν το πρόβλημα της πείνας», έγραψε ο Κεντ . «Για πολλούς από εμάς, η πείνα δεν είναι πρόβλημα, αλλά πλεονέκτημα».

Μπορείτε να πάρετε τον έλεγχο της υγείας σας

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που έκανα ως παιδί ήταν να συμμετάσχω στους Προσκόπους. Πολλοί από εσάς γνωρίζετε ότι το σύνθημά τους είναι «Να είστε προετοιμασμένοι».

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα σε αυτό το άρθρο, και σε πολλά από τα προηγούμενα άρθρα μου, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έρθουν ελλείψεις τροφίμων . Είναι η ισχυρή μου σύσταση να είστε προετοιμασμένοι. Για να σας βοηθήσουμε με αυτές τις προσπάθειες, μπορείτε να διαβάσετε τρία σημαντικά πρόσφατα άρθρα που έγραψα σχετικά με αυτό το θέμα:

Εκδόθηκε αρχικά από τη Mercola .