Θέλετε να χάσετε το λίπος στην κοιλιά; Φάτε σπανάκι

Λίπος στην κοιλιά: Γιατί να εντάξετε στη διατροφή σας το σπανάκι.

Το σπλαχνικό λίπος είναι το λίπος στην κοιλιά και αυξάνει τις πιθανότητες για αρτηριακή πίεση κι εμφάνιση συγκεκριμένων παθήσεων όπως είναι ο διαβήτης, το εγκεφαλικό, ακόμα και μερικοί τύποι καρκίνου.

Για το σπλαχνικό λίπος, η διατροφολόγος Roxana Ehsani αναφέρει:

«Το σπλαχνικό λίπος είναι ένας τύπος λίπους που αποθηκεύεται στην περιοχή της κοιλιάς και τυλίγεται γύρω από τα εσωτερικά όργανα, όπως είναι το συκώτι, το έντερο κ.α.». Η συστηματική γυμναστική και η προσεγμένη διατροφή είναι το κλειδί για να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά και ευτυχώς κάποιες τροφές φαίνεται να είναι σύμμαχοι σε αυτήν την προσπάθεια. Μία από αυτές είναι το σπανάκι.

Σπανάκι: Γιατί βοηθάει να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά. Τα οφέλη που αποκομίζετε εντάσσοντάς το στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιό σας είναι πολλά και ένα από αυτά είναι η καύση του κοιλιακού λίπους.

spanaki-metavolismos.jpg
Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Mikey Frost

Σύμφωνα με τη διαιτολόγο Courtney D’ Angelo, το σπανάκι είναι το καλύτερο λαχανικό για να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Ας τα δούμε όμως αναλυτικά.

Το σπανάκι ενισχύει την καύση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς λόγω του ότι:

Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες

Σύμφωνα με τον ειδικό, ένας από τους λόγους που το σπανάκι είναι το καλύτερο λαχανικό για την καύση του κοιλιακού λίπους είναι η υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες. Η κατανάλωση τροφών πλούσιες σε φυτικές ίνες, προκαλεί τον κορεσμό, μειώνει την αίσθηση της πείνας, άρα και την πρόσληψη θερμίδων μέσα στη μέρα.

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες

Ένα φλιτζάνι σπανάκι ισοδυναμεί με 5 γραμμάρια πρωτεΐνης. Η πρωτεΐνη είναι από τα συστατικά που βοηθούν να κάψετε το λίπος στην κοιλιά και το σπανάκι είναι μία τροφή πλούσια σε αυτό το συστατικό.

«Το σπανάκι περιέχει πρωτεΐνες, οι οποίες βοηθούν στη μείωση του λίπους, στην ενδυνάμωση των μυών και στη μείωση της πείνας» αναφέρει ο ειδικός.

Με πληροφορίες από eatthis.com

mothersblog.gr

Αφήστε μια απάντηση