Πολύ αργείς Πούτιν! Το ΝΑΤΟ στέλνει εκτάκτως χιλιάδες στρατιώτες στην Ευρώπη (vid)
Οι Screaming Eagles επιστρέφουν στην Ευρώπη.

Την ανάπτυξη της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας, η οποία έχει το παρατσούκλι «Screaming Eagles», ανακοίνωσε η αποστολή των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.

Οι Screaming Eagles αποτελούν έναν από τους πιο διάσημους αμερικανικούς σχηματισμούς που ιδρύθηκε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Καμία σημαντική αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση της εποχής μας, δεν έχει ολοκληρωθεί, χωρίς τη συμμετοχή αυτής της μεραρχίας.

Τώρα πρόκειται να αναπτυχθούν στην Ανατολική Ευρώπη για να «καλύψουν εκεί την πλευρά του ΝΑΤΟ».

Σχεδόν 2.400 στρατιώτες θα σταλούν σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Ουγγαρία και Σλοβακία για να «καθησυχάσουν τους Συμμάχους των ΗΠΑ και να αποτρέψουν τους αντιπάλους από ενδεχόμενη απειλή».

Η αποστολή γίνεται για να βοηθήσει στην προστασία της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, σε μια κίνηση που προκλήθηκε, μετά από τις δηλώσεις ανώτατου στέλεχος του Κρεμλίνου, που είπε ότι η Ρωσία διεξάγει πόλεμο όχι μόνο με την Ουκρανία, αλλά με ολόκληρη τη στρατιωτική συμμαχία στο ουκρανικό έδαφος.

Ο πρώτος αναπληρωτής αρχηγός του ρωσικού προεδρικού επιτελείου, Kiriyenko, δήλωσε τα εξής, σύμφωνα με το πρακτορείο tass: «Κατανοούμε πολύ καλά ότι στο έδαφος της Ουκρανίας δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με την Ουκρανία και, φυσικά, ούτε με τους Ουκρανούς. Ολόκληρο το μπλοκ του ΝΑΤΟ διεξάγει έναν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, στο έδαφος της Ουκρανίας και από τα χέρια των Ουκρανών».

Όσο η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας αργεί να δώσει ξεκάθαρα αποτελέσματα, τόσο οι αντίπαλες δυνάμεις αυξάνονται στην περιοχή, κάνοντας την κατάσταση εύφλεκτο κοκτέιλ που θα τινάξει τα πάντα στον αέρα.

scr

Αφήστε μια απάντηση