Αποσύνδεση Ρωσίας από Δύση: Μετάβαση από το SWIFT σε νέο σύστημα πληρωμών -Ποιες χώρες ακολουθούν -Η επιστολή ΗΠΑ

Προειδοποίηση ΗΠΑ σε Τουρκία…

Η Ρωσία αντιμετωπίζει την ανάγκη για σταδιακή μετάβαση από το σύστημα διατραπεζικών πληρωμών SWIFT σε πιο ασφαλείς μηχανισμούς για τη μεταφορά χρηματοοικονομικών πληροφοριών στο σύστημα πληρωμών προστατευμένων από εξωτερικές παρεμβάσεις, επισήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Alexander Pankin σε συνέντευξή του στο TASS το Σάββατο 20 Αυγούστου 2022.

Πηγή: bankingnews.gr

«Προχωρούμε στη σταδιακή μετάβαση από το SWIFT σε μηχανισμούς μεταφοράς χρηματοοικονομικών πληροφοριών προστατευμένων από εξωτερική πίεση (σ.σ. της Δύσης) και αναπτύσσουμε ενεργά το Σύστημα Μεταφοράς Οικονομικών Μηνυμάτων (SPFS) της Τράπεζας της Ρωσίας.

Θα ακολουθήσουν και άλλοι

Αυτό είναι αναγκαστική επιλογή, αλλά εντελώς φυσιολογική απόφαση σε ένα περιβάλλον όπου οι ρωσικές τράπεζες και οι πελάτες τους αντιμετωπίζουν τακτικά προβλήματα με τις συνήθεις διεθνείς πληρωμές», είπε.

«Ταυτόχρονα, είμαστε βέβαιοι ότι όχι μόνο η Ρωσία, αλλά και άλλα κράτη που ασκούν ρεαλιστική πολιτική – και υπάρχουν πολλά – έχουν ενεργό ενδιαφέρον για τη λειτουργία μιας πραγματικά αμερόληπτης και ανεξάρτητης από τις μεταβαλλόμενες διαθέσεις των δυτικών χωρών πλατφόρμας διεθνών πληρωμών», επισήμανε ο Ρώσος διπλωμάτης.

ΗΠΑ προειδοποιούν: Οι Ρώσοι παρακάμπτουν μέσω Τουρκίας τις κυρώσεις

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Wally Adeyemo δήλωσε στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας Yunus Elitas ότι ρωσικές οντότητες και άτομα προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την Τουρκία για να παρακάμψουν τις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν λόγω του πολέμου της Μόσχας στην Ουκρανία, δήλωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Reuters το Σάββατο 20 Αυγούστου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία, οι δύο τους συζήτησαν επίσης τις τρέχουσες προσπάθειες για την εφαρμογή και την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση