Σκηνές αποκάλυψης: Oι Ρώσοι κατέλαβαν την Kodema και προέλασαν στο Χάρκοβο- Άνοιξε ο δρόμος για το Bakhmut – Μεγάλες ουκρανικές απώλειες

Ξεκίνησαν εκκένωση οι Ουκρανοί

“Χαιρετίσματα” στον πρόεδρο της Ουκρανίας, Β .Ζελένσκι, έστειλαν πριν λίγο οι “Μουσικοί” της PMC Wagner καθώς ο ρωσικός Στρατός κατέλαβε το ουκρανικό προπύργιο της Kodema, νοτιοανατολικά του Bakhmut (Artemovsk).

Πρόκειται για ουκρανικό φρούριο που βρίσκεται σε μια τοποθεσία “κλειδί” για την κατάληψη του Artemovsk (Bakhmut). Πλέον το Bahmut ανοίγει ο δρόμος και για επίθεση από τα Νότια.

Παράλληλα, δραματικές είναι οι εξελίξεις και στο Χάρκοβο καθώς; οι ουκρανικές δυνάμεις υποχωρούν διαρκώς από τις θέσεις τους.

Το Ουκρανικό επιτελείο ανέφερε ότι ο ρωσικός Στρατός συνεχίζει τις επιθετικές επιχειρήσεις με σκοπό την δημιουργίας μιας ασφαλής ζώνης γύρω από το χωριό Kazachya Lopan βόρεια του Χάρκοβο.

Στην ίδια περιοχή η διοίκηση της περιοχής Zolochiv ξεκίνησε να απαιτεί από τους κατοίκους να συμπληρώσουν τις αιτήσεις και να δηλώσουν αν δέχονται ή αρνούνται να αποχωρήσουν από τα σπίτια τους.

Δείτε το βίντεο από την Kodema

Ισχυροί βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο – Ρωσική προέλαση

Τη νύχτα, το Χάρκοβο δέχτηκε ισχυρή επίθεση , συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του περιφερειακού κέντρου.

Ρουκέτες έπληξαν το αρχηγείο των τοπικών δυνάμεων εδαφικής άμυνας. Την ώρα του χτυπήματος βρίσκονταν μέσα αρκετοί Ουκρανοί αξιωματικοί.

Η προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων συνεχίζεται προς το Χάρκοβο από τις βόρειες και βορειοανατολικές κατευθύνσεις. Τα ουκρανικά στρατεύματα εγκατέλειψαν τις θέσεις τους βόρεια του χωριού Tsirkuny, υποχωρώντας στο ίδιο το χωριό και στο Χάρκοβο.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην κατεύθυνση Χάρκοβο έχασαν τουλάχιστον 40 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους, συμπεριλαμβανομένων των εδαφών όπου προσπάθησαν να δημιουργήσουν οχυρωμένες θέσεις.

Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν ρωσικές επιθέσεις σε ουκρανικούς στόχους στην περιοχή της πόλης Ζαπορίζιε, καθώς και στη βόρεια (δεξιά) όχθη της δεξαμενής Kakhovka. Σύμφωνα με τους Ρώσους από εκεί, στη δεξιά όχθη του Δνείπερου, βρίσκονται ουκρανικοί ένοπλοι σχηματισμοί, οι οποίοι για αρκετές εβδομάδες πραγματοποιούν επιθέσεις στο Energodar και στο έδαφος του πυρηνικού σταθμού.

Για το λόγο αυτό τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να νικήσουν τους Ουκρανούς κατά μήκος της γραμμής Nikopol-Marganets-Zaporozhye

Βίντεο: Οι Ρωσικές δυνάμεις περνούν μέσα από καμένη γη. Προηγήθηκαν ισχυροί βομβαρδισμοί

Βίντεο: Βομβαρδίζουν Su 25, Mi-28 και Ka- 52

Πλήγματα στην 95η,54η και 241η Ταξιαρχία – Μεγάλες απώλειες

Σύμφωνα με την αναφορά του ρωσικού υπουργείου Άμυνας:

► Τα όπλα υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέστρεψαν τα προσωρινά σημεία ανάπτυξης της 95ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Εφόδου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στον οικισμό Σλαβιάνσκ της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ. Σκοτώθηκαν έως και 150 Ουκρανοί και καταστράφηκαν 10 οχήματα και τεθωρακισμένα.

► Ως αποτέλεσμα των επιθετικών ενεργειών των συμμαχικών δυνάμεων στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, οι απώλειες του 204ου ​​τάγματος της 241ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας στο χωριό Artemovsk ξεπέρασαν το 60 τοις εκατό του προσωπικού. Η διοίκηση της επιχειρησιακής-τακτικής ομάδας «Λιμάν» απέσυρε τις μονάδες της ταξιαρχίας από την περιοχή μάχης προς το Κίεβο για ανεφοδιασμό.

► Ως αποτέλεσμα χτυπήματος υψηλής ακρίβειας στην περιοχή του Σλαβιάνσκ της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 100 Ουκρανοί, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν στο κέντρο εκπαίδευσης της εφεδρείας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

► Όπλα υψηλής ακρίβειας των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων στην πόλη Ζαπορίζιε στο έδαφος του εργοστασίου Motor Sich έπληξαν τα καταστήματα παραγωγής, στα οποία επισκευάστηκαν τα ελικόπτερα της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Επιπλέον, τρεις θέσεις διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας χτυπήθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, συμπεριλαμβανομένης της 54ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Kurakhovo της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, καθώς και 42 μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε 139 περιοχές.

Μια εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαίου καταστράφηκε κοντά στην πόλη Nikopol, στην περιοχή Dnepropetrovsk, από την οποία προμηθεύονταν καύσιμα μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Ντονμπάς.

Επίσης, οκτώ αποθήκες πυραύλων και πυρομαχικών καταστράφηκαν στις περιοχές των οικισμών Seversk, Kramatorsk, Ulakly της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Travnevoye της περιοχής Χάρκοβο, Kavkaz της περιοχής Νικολάεφ και Marganets της περιοχής Dnepropetrovsk.

► Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν έξι ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στις περιοχές των οικισμών Staromayorskoe, Dokuchaevsk, Komsomolsky, Maksimovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Semyonovka, περιοχή Χάρκοβο και Belaya Krinitsa, περιοχή Χερσώνα.

-28 οβίδες των συστημάτων πολλαπλών πυραύλων Vilkha και HIMARS αναχαιτίστηκαν στις περιοχές των οικισμών Olginka, Novotroitskoye της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Chernobaevka στην περιοχή Χερσώνα, στις γέφυρες Antonovsky και Darevsky, καθώς και πάνω από τον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovskaya.

Επιπλέον, ένας βαλλιστικός πύραυλος Tochka-U καταρρίφθηκε στον αέρα στην περιοχή Novaya Kakhovka της περιοχής Kherson.

Βίντεο: Ρωσικές δυνάμεις εντοπίζουν θέσεις Ουκρανών στο Ντονμπάς – Ακολουθεί βομβαρδισμός

Χτυπήματα ακριβείας στο Σλαβιάνσκ

Ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε πλήγματα ακρίβειας εναντίον oυκρανικών στόχων στο Σλαβιάνσκ και κοντά στην πόλη, τα οποία σκότωσαν αρκετές εκατοντάδες στρατιώτες και εξοπλισμό ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Το τμήμα διευκρίνισε ότι η προσωρινή τοποθεσία της 95ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Εφόδου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας καταστράφηκε από αεροπορικά πλήγματα. Οι Ουκρανοί έχασαν 150 στρατιώτες και δώδεκα τεμάχια εξοπλισμού: αυτοκίνητα και τεθωρακισμένα.

Επίσης, κοντά στο Σλόβιανσκ, περισσότεροι από εκατό εθνικιστές, που εκπαιδεύτηκαν στο κέντρο εκπαίδευσης της εφεδρείας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, εξοντώθηκαν με χτύπημα υψηλής ακρίβειας σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ.

Βίντεο: ρωσική επίθεση στο Σλαβιάνσκ

Καταστροφή ουκρανικού BMP στο Bakhmut

Συνδυασμός BMP-3 και drone Mavic

Δείτε στους χάρτες τις τοποθεσίες Kodema, Zolochiv, Tsirkuny

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση