Ετοιμάζουν νέο lockdown: Αυτά είναι τα μέτρα για εξοικονόμηση ενέργειας – Σκοτεινοί δρόμοι & περιορισμός στις μετακινήσεις

Πρωτοφανείς προτάσεις

H ελληνική κυβέρνηση εν μέσω διαρροών αποτόλμησε να ρίξει στο τραπέζι ακραία μέτρα εξοικονόμησης ενεργειακών πόρων ακολουθώντας όπως αναμένονταν τους Ευρωπαίους και προετοιμάζοντας τους Έλληνες πολίτες για ένα νέο lockdown αυτή την φορά για λόγους ενέργειας και ακρίβειας.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται πρωτοφανείς προτάσεις, όπως η διακοπή φωτισμού του μνημείου της Ακρόπολης, μαύρο σε γνωστά και εμβληματικά κτήρια και μνημεία της χώρας, αλλά και διακοπή ηλεκτροδότησης των μεγάλων οδικών αρτηριών της πόλης μετά τις 10 το βράδυ.

Φυσικά όλα αυτά οφείλονται στις αντι-ρωσικές κυρώσεις που επέβαλε η ελληνική κυβέρνηση μαζί με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες  «πυροβολώντας» τα πόδια της.

Φανταστείτε μια Αθήνα με θεοσκότεινες τη λεωφόρο Κηφισιάς, τη Συγγρού, την Ποσειδώνος, τη Θησέως, τη Βασιλίσσης Σοφίας, την Πανεπιστημίου και τη Σταδίου. Είναι προφανές και συζητείται από τώρα πως σε ένα τέτοιο σενάριο θα καταστούν προβληματικές οι μετακινήσεις των πολιτών και θα προκύψουν σοβαρότατα ζητήματα ασφάλειας σε διάφορα σημεία των αστικών κέντρων.

Ποιος θα τολμάει να περπατάει έξω στα μαύρα σκοτάδια που θα είναι η χαρά των κακοποιών;

Προκειμένου να λυθούν τέτοια ζητήματα ασφαλείας, η γαλλική κυβέρνηση, η οποία έχει ήδη υιοθετήσει τέτοια ανάλογα μέτρα, έχει ενεργοποιήσει δύναμη 30 χιλιάδων ενόπλων στρατιωτών, οι οποίοι περιπολούν την κατ’ ευφημισμών πλέον πόλη του Φωτός.

Ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «όλα είναι στο τραπέζι», επισημαίνοντας ότι το δημόσιο πρέπει να δείξει το παράδειγμα, αλλά και οι καταναλωτές να επιδείξουν σύνεση στην κατανάλωση της ενέργειας.

Ποια μέτρα εξετάζονται από την κυβέρνηση

Στις δημόσιες υπηρεσίες, όπως Υπουργεία, Σχολεία, Δικαστήρια, Βουλή, Περιφέρειες, Δήμοι κ.ά., συνίσταται:

Αλλαγή λαμπτήρων σε LED (χαμηλή κατανάλωση – μεγαλύτερη διάρκεια ζωής)
Σβήσιμο συσκευών (υπολογιστών, φώτων) μετά το πέρας της εργασίας
Αυτό που προβλέπεται για κλιματιστικά είναι να μπει «κόφτης» στη θερμοκρασία. Έτσι το καλοκαίρι δεν πρέπει να είναι κάτω των 26-27 βαθμών και τον χειμώνα όχι πάνω από 19 βαθμούς. Παράλληλα, πολύ σημαντικό να γίνεται καλή συντήρηση στα συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού.

Σύσταση σε εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα

Ανά 2-3 ώρες 10λεπτα διαλείμματα με ανοιχτά παράθυρα, χωρίς κλιματισμό
Απενεργοποίηση ψύξης / θέρμανσης σε χώρους χωρίς εργαζόμενους
Σβήσιμο συσκευών (υπολογιστών, φώτων) μετά το πέρας της εργασίας

Μετά τις 10 μ.μ.:

Σιντριβάνια
Φώτα σε δρόμους και υπηρεσίες
Φώτα καλλωπισμού σε μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους, μετά το πέρας της λειτουργίας τους
Αλλαγές σε αθλητικές εγκαταστάσεις και πισίνες

Ιδιωτικές επιχειρήσεις

Μείωση του φωτισμού των καταστημάτων μετά το πέρας της λειτουργίας τους (βιτρίνες, ταμπέλες)
Στην αναμονή το κλιματιστικό (όταν δεν υπάρχουν πελάτες)

Σύσταση για τους Ιδιώτες

Ανοιχτή θέρμανση -> κλειστά παράθυρα
Αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων

Το τελευταίο σας θυμίζει κάτι; Είναι ένα είδος καραντίνας. Θέλουν να περιοριστούν οι μετακινήσεις γιατί έτσι θα περιοριστεί η κατανάλωση των πανάκριβων καυσίμων και άρα θα περιοριστούν και τα παράπονα των πολιτών…

pronews.gr

Αφήστε μια απάντηση