Κόλαση πυρός με 2.500 νεκρούς στην Χερσώνα- Ρωσία: “Οι Ουκρανοί έπεσαν σε ενέδρα στο Vysokopolye” – Σφοδρές μάχες στο προγεφύρωμα Andreevsky

Στάχτη 1.500 ρουκέτες & 200 πύραυλοι συστημάτων HIMARS

Σφοδρές μάχες διεξάγονται σε τουλάχιστον δύο σημείο στην Χερσώνα, στο προγεφύρωμα Andreevsky και στη Vysokopolye, με τους Ρώσους να αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών Ουκρανών ανέρχεται πλέον σε 2.500.

Διαβάστε επίσης: Yποχώρησαν οι Ρώσοι στην Χερσώνα: Αιφνιδιαστική επίθεση των Ουκρανών με άρματα μάχης Leopard και ΤΟΜΑ Bradley- Κατέλαβαν Vysokopole & Blahodativka!

Σύμφωνα με τους Ρώσους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συγκέντρωσαν εφεδρείες στην περιοχή Posad-Pokrovsky. Με δύναμη έως και 2 ταγμάτων από την 28η, 59η και 24η ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εξαπέλυσαν επίθεση με άρματα μάχης και ΤΟΜΑ-ΤΟΜΠ στο τρίγωνο Ternovye Pody-Green Guy-Blagodatnoe.

Οι Ουκρανοί αντιμετώπισαν μαζικά πυρά του ρωσικού πυροβολικού: Msta-S και MLRS της 20ης Μεραρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων και D-30 της 7ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας, με συνδρομή μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναγνώρισης για διόρθωση πυρών.

Παράλληλα, στάλθηκαν και μαχητικά για να βοηθήσουν τις μονάδες που μάχονταν. Οι μάχες συνεχίστηκαν για αρκετές ώρες, οι ουκρανικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν και υποχώρησαν.

Οι προκαταρκτικές απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανήλθαν σε: 3 άρματα μάχης, τρία οχήματα μάχης πεζικού, 5 τεθωρακισμένα. Χτυπήθηκαν επίσης και άλλα ειδικά οχήματα.

Στρατιώτες του 33ου Συντάγματος Κοζάκων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας επιτέθηκαν στις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από το Ternovy Pod και συνέλαβαν τους διοικητές της 59ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και μια ομάδα νεοναζί από το “Δεξιό Τομέα”.

Παράλληλα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν επίσης επιθέσεις με ρουκέτες στον ποταμό Δνείπερο σε μια προσπάθεια να επιβραδύνουν τη μεταφορά των ρωσικών στρατευμάτων στο μέτωπο.

Bίντεο: Καταστροφή ουκρανικής φάλαγγας

Δείτε βίντεο

Βίντεο: Ουκρανοί στρατιώτες στην Χερσώνα

Νυχτερινή επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη Χερσώνα

Οι Ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν να εξαπολύσουν νυχτερινή επίθεση κοντά στη Χερσώνα. Όμως οι Ουκρανοί στρατιώτες ανακαλύφθηκαν από ρωσικές ειδικές δυνάμεις.

Μετά τον εντοπισμό τους, το πυροβολικό άνοιξε πυρ.

Δείτε το βίντεο της επίθεσης

Ουκρανική απόπειρα στην κατεύθυνση Νικολάεφ-Κρίβι Ριχ-220 νεκροί

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν να επιτίθενται σε ορισμένες περιοχές προς την κατεύθυνση Νικολάεφ-Κρίβι Ριχ.

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ:

Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις, πυραυλικές δυνάμεις και πυροβολικό εκτελούν πλήγματα ακριβείας κατά μονάδων και εφεδρειών των ουκρανικών στρατευμάτων.

Συνολικά, την περασμένη ημέρα, κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών σε αυτήν την επιχειρησιακή κατεύθυνση, ο εχθρός έχασε 11 άρματα μάχης, 7 οχήματα μάχης πεζικού και 8 άλλα τεθωρακισμένα οχήματα, 9 φορτηγά με βαριά πολυβόλα και περισσότερους από 220 στρατιωτικούς.

Επιπλέον, όπλα υψηλής ακρίβειας έπληξαν στις περιοχές Bereznegovatoe και Murakhovka, στην περιοχή Νικολάεφ, τα σημεία προσωρινής ανάπτυξης της 57ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού.

Στην περιοχή Kochubeevka, στη Χερσώνα, οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν ένα ελικόπτερο Mi-8 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Στις περιοχές Voznesensk και Ochakov, στην περιοχή Νικολάεφ, καταστράφηκαν δύο αποθήκες πυραύλων, πυροβολικού και πυρομαχικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, όπου είχαν αποθηκευτεί πάνω από 1.500 ρουκέτες για πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από διακόσιων πυραύλων για MLRS HIMARS αμερικανικής κατασκευής.

Iskander έπληξε αποθήκη M777

“Στήσαμε παγίδα στις ουκρανικές μονάδες στο Vysokopolye”

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές ισχυρίζονται πως έστησαν “παγίδα” στις ουκρανικές μονάδες στο Vysokopolye.

“Είναι γεγονός είναι ότι η εμφάνιση της ουκρανικής σημαίας στην οροφή ενός κτιρίου στο Vysokopolye οφειλόταν σε μια τακτική παγίδα, η οποία προετοιμάστηκε από μονάδες των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων και των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων.

Όταν οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να εισβάλουν στην περιοχή Vysokopolie, οι αερομεταφερόμενες μονάδες αποφάσισαν να τραβήξουν το προσωπικό και τα μέσα λίγο πιο νότια για να επιτρέψουν στην πολεμική αεροπορία να επιχειρήσει χωρίς μεγάλη δυσκολία. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας νόμιζαν ότι τα ρωσικά στρατεύματα υπέστησαν ήττα σε αυτό το τμήμα της γραμμής επαφής και ανέφεραν ότι η Βυσοκόπολη επρόκειτο να τεθεί υπό τον πλήρη έλεγχό τους.

Στη συνέχεια όμως ενεπλάκη η ρωσική αεροπορία. Αεροσκάφη και ελικόπτερα, χρησιμοποιώντας διάφορους τύπους όπλων, συμπεριλαμβανομένων κατευθυνόμενων πυραύλων, άρχισαν να χτυπούν τον εχθρό, ο οποίος έμπαινε στο Vysokopolye. Ελλείψει οχυρώσεων, οι Ουκρανοί ως επί το πλείστον δεν είχαν την ευκαιρία να κρυφτούν αξιόπιστα και ακόμη περισσότερο να διεξάγουν κάθε είδους οργανωμένη αντίσταση στις αεροπορικές επιδρομές.

Ως αποτέλεσμα των ενεργειών των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων στην περιοχή Vysokopole, τα ουκρανικά στρατεύματα υπέστησαν σημαντικές απώλειες. Οι αριθμοί τους επαληθεύονται αυτήν τη στιγμή. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, μεταξύ των απωλειών του ουκρανικού στρατού υπάρχουν αρκετά μέλη των μονάδων της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών.

Βίντεο: Ρωσική εμπρηστική επίθεση στην Χερσώνα

Σφοδρές μάχες στο προγεφύρωμα Andreevsky – Το προγεφύρωμα θα εξαλειφθεί

Παρά τις τεράστιες απώλειες, σε ορισμένες περιοχές οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν να αντεπιτεθούν και να σπάσουν τις ρωσικές άμυνες. Σφοδρές συγκρούσεις σημειώνονται στην περιοχή του προγεφυρώματος Andreevsky.

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι είναι πολύ κοντά στην εξάλειψη του προγεφυρώματος. Αναφέρουν συγκεκριμένα:

” Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν άχρηστες επιθέσεις στις περισσότερες από τις αρχικές περιοχές του μετώπου, αλλά συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις και να μεταφέρουν εφεδρείες στην περιοχή Andreevka και Vysokopolye.

Οι θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σφυροκοπούνται στη γυμνή στέπα από τη συντριπτική υπεροχή του ρωσικού πυροβολικού και της αεροπορίας. Παρά τις νέες μεγάλες απώλειες, αυτό δεν σταματά το Κίεβο. Χθες επιπρόσθετα ουκρανικά άρματα μάχης αναπτύχθηκαν στην περιοχή του Μπερεζνεγκοβάτου.

Οι κύριες μάχες λαμβάνουν χώρα στην περιοχή Andreevka, όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, έχουν δημιουργήσει προγεφύρωμα στη δεξιά όχθη του Ingulets

Οι Ουκρανοί στέλνουν διαρκώς εφεδρείες, ώστε να αποτρέψουν μια πιθανή περικύκλωση των δυνάμεων τους στην περιοχή Andreevka και να απωθήσουν τις ρωσικές μονάδες που άρχισαν να μάχονται για το Ternovoye.

Διαβάστε επίσης: Λιώνουν τα μέταλλα στην Χερσώνα: Οι Ουκρανοί χάνουν το προγεφύρωμα στο Andreevsky- Τους θέρισε ο ρωσικός Στρατός σε Kostromka-Sukhoi Stavok

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες που ελήφθησαν απευθείας από την πρώτη γραμμή, το προγεφύρωμα Andreevsky των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα πάψει σύντομα να υπάρχει, οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές, με την υποστήριξη του πυροβολικού και της αεροπορίας, τελειώνουν τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που πέρασαν στη δεξιά (νότια) όχθη του Ingulets.

Πρόκειται κυρίως για πεζικό, εφεδρείες τεθωρακισμένων οχημάτων. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η αεροπορία και το πυροβολικό επιχειρούσαν κατά μήκος του τριγώνου Ternovka-Lozovoe-Kostromka. Μέχρι το πρωί, η Kostromka είχε εκκαθαριστεί, το Sukhoi Stavok έχει ισοπεδωθεί. Εάν η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν εμφανίσει μερικές ακόμη εφεδρείες, τότε το προγεφύρωμα θα τελειώσει.

Δείτε βίντεο

Βίντεο: Ανατίναξη ουκρανικού BMP

Αφήστε μια απάντηση