“ότι και να κάνετε στα σκοτάδια σας η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΜΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ” ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Τίτλος από το https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2022/09/blog-post_58.html

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Έδεσσα ο βανδαλισμός που έκαναν άγνωστοι σε προτομές ηρώων Μακεδονομάχων, όπως του Καπετάν Άγρα και του Αντώνη Μίγκα, τις οποίες και «αποκεφάλισαν».

«Εικάζουμε ότι πρόκειται για γνωστούς – άγνωστους οι οποίοι ακόμη και μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν σταμάτησαν τις ανθελληνικές τους δραστηριότητες» ανέφερε στο GRTimes, ο δήμαρχος Έδεσσας, Δημήτρης Γιάννου, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Αστυνομικό Διευθυντή Πέλλας, Δημήτρη Περδικάτση πραγματοποοίησε αυτοψία τόσο στο πάρκο Καταρρακτών, όσο και στο μνημείο του χώρου όπου μαρτύρησαν οι ήρωες, κοντά στον οικισμό της Καρυδιάς, όπου άγνωστοι «αποκεφάλισαν» τις προτομές.

Σε ερώτηση για το αν κατά την αυτοψία προέκυψαν στοιχεία που να «δείχνουν» τους δράστες, ο δήμαρχος Έδεσσας υπογράμμισε πως «αποδεικτικά στοιχεία αναφορικά με το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από μια τέτοια βαρβαρότητα δεν υπάρχουν, ωστόσο ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους» σημείωσε.

Ο δήμαρχος Έδεσσας υπογράμμισε, τέλος, ότι θα ξεκινήσει άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών καθώς «εμείς αυτά δεν τα αφήνουμε έτσι. Η εικόνα ήταν αποτρόπαια με τα κεφάλια των προτομών να κείτονται στο έδαφος. Νιώθω ντροπή και θλίψη γι’ αυτή την ενέργεια».

Δείτε φωτογραφίες από τις «αποκεφαλισμένες» προτομές

Αφήστε μια απάντηση